Illúzió

Vakságának egy véletlen baleset vetett véget, csak beverte a fejét!

Szinte csodának mondható, ami egy új-zélandi nővel történt egy apró baleset miatt: ezúttal nem veszteség érte, amikor a fejét beütötte az asztalba, hanem épp ellenkezőleg: visszakapta a látását.

 

 

Lisa Reid csak 11 éves volt, amikor egy agyában fejlődő tumor miatt teljesen elveszítette a látását: a daganat épp a látóidegét nyomta, de az orvosok úgy ítélték meg, hogy túlságosan veszélyes lenne hozzányúlni, ezért nem műtötték meg. A vakságnak egy véletlen baleset vetett véget 13 évvel később, amikor az új-zélandi Aucklandben élő nő egy este a szokásos “jóéjt-puszi” miatt lehajolt Aminevű vakvezető kutyájához és nem vette figyelembe, hogy túl közel van a dohányzóasztal. Lisa csúnyán beütötte a fejét, de akkor még nem sejtette, hogy a sajgó fájdalomért egyszer még hálás lesz.

Lefeküdt, ahogy 13 éve minden este, de amikor másnap reggel felkelt, meglepődve vette észre, hogy a látása részlegesen ugyan, de helyreállt. “Senki sem tudja, hogy mi történt, vagy mivel magyarázható” – mondja a most 38 éves nő, aki még mindig nem tudja szavakba önteni a csodát, ami annak idején történt vele. Az orvostársadalmat is zavarba ejtő baleset ugyan 2000. november 16-án, azaz szinte pontosan 14 évvel ezelőtt történt, de Lisa eddig nem állt ki a nyilvánosság elé, csak a most zajló “Vakok Hete” – október 29. és november 3. közt – késztette arra, hogy csatlakozzon a látássérülteket támogató Új-Zélandi Vakok Alapítványához és történetével felhívja a figyelmet a vakokra.

1

 

Lisa beverte fejét a dohányzóasztalba és újra látott

El lehet képzelni, milyen, amikor valaki nem képes látni, aztán egyszer csak igen – ezt lehetetlen leírni. Újra vizuálisan látni a világot, ez egy ajándék!” – lelkendezik még ma is az asszony, aki nem véletlenül támogatja az említett szervezetet: bevallása szerint nagyon sokat köszönhet nekik, sőt, nélkülük teljesen elveszettnek érezte volna magát. “Hálás vagyok nekik azért, amit nekem adtak” – fogalmazott.

A látása visszanyerésének egyik legmegrázóbb pillanata egyébként a bátyja látványa volt. “Annyira férfi volt. Kecskeszakáll, meg minden. A bátyám egy férfi!” – emlékezett vissza. “Amikor anyukámat megláttam, azt mondtam neki, pont úgy nézel ki, mint rég, csak kicsit idősebben. De én nővé váltam, a bátyám pedig férfivá” – mesélte. Most azt reméli, hogy a vele történtek hatására többen támogatják majd a vakokat, a befolyt pénzekből pedig több fejlesztésre jut majd és munkalehetőséghez is többen jutnak, mint jelenleg – árulta el a Mail Online-nak.

Forrás: ma.hu

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!