Illúzió

14 összetevőből áll a McDonald’s sült krumplija!

Daily Mail felfedte végre, mit tömünk magunkba, amikor Mekis krumplira adjuk a fejünket! 

 

 

5

520 kcal – ez eddig sem volt titok

4

 Grant Imahara egy Idaho-i McDonalds üzemben követte végig a folyamatot

14 összetevőt tartalmaz egy egyszerű sült krumpli, amit a gyorsétteremben vásárolsz meg. Ezek között szerepel a szilikon és a benzin is. Ezenkívül kétszer kerül sütésre, először a gyárban, majd szállítás után a Mekiben. Amikor Imahara elképedt ezen az információn és az adalékok milyen és mennyiségén, megnyugtatták, hogy ne aggódjon, jó okkal teszik bele ezeket a cuccokat.

Ha vega vagy tudd, hogy marha-aromát is tartalmaz a krumpli, és glutén érzékenyek se vessék rá magukat!
Aranysárga színét, a gyárban ‘állítják elő’, háromféle vegyi anyaggal permetezik be, ezután kerül szállításra.
A só-, repce-,  szójaolaj és még a citromsav is elfogadható lenne, de érthetetlen okokból jut rá hidrolizált gabona és hidrolizált tej is, de a csúcs a már említett marha aroma.  Két további vegyi anyagot pedig érdemes a wikipédiából kiollózni, hogy rácsodálkozhasson a legelszántabb Mekihívő is!

TBHQ és PDMS:

“A terc-butil-hidrokinon (más néven TBHQ, tertiary butylhydroquinone, tert-butylhydroquinone, E319) egy aromás fenol, mely a hidrokinon terc-butil-csoportot tartalmazó származéka. (…) Ipari keretek között a szerves peroxidok autopolimerizációja közben használják. Ezen kívül felhasználják még parfümökben, mert lassabb párolgást biztosít. Megtalálható továbbá egyes lakkokban és gyantákban is.”

“A dimetil-polisziloxán (PDMS, E900) a legszélesebb körben használt szilícium alapú szerves polimer. Rendkívül sok területen alkalmazzák, a kontaktlencséktől kezdve orvosi műszereken, samponokon, síkosító olajokon keresztül egészen hőálló bevonatokig.”

Talán maradhatunk annyiban, hogy nem étel kerül a gyomrodba, hanem egy kémiai kísérlet…

Utóirat:
Egy Facebook csoportban tette hozzá a cikkhez egy lány, hogy a Bakonyban élő rokonai majdnem leszerződtek a Mekivel krumplitermelésre, aztán megtudták, hogy vetés előtt 17(!)féle vegyszert kell a földre permetezniük…

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!