Illúzió

Hősként ünnepli a világ, mert négykézláb fejezte be a maratont! (videó)

Hyvon Ngetich kenyai futónő,  texasi maraton legnagyobb részét már teljesítette, ám alig 15 méterrel a célvonal előtt a szervezete feladta és összeesett. Ám ahelyett, hogy kiszállt volna a versenyből, emberfeletti dolgot tett.

 

 

2

“Csak” harmadikként ért célba a texasi Austin Maratonon, mégis nagyobb hősként ünnepli a közönség a kenyai Hyvon Ngetichet, a versenyen ugyanis olyan emberfeletti kitartásról tett tanúbizonyságot, amely sokak számára követendő példa lehetne. A hosszútávfutó a verseny kezdetén jó formában volt, a korábbi eredményei alapján pedig sokan úgy tippeltek, hogy akár meg is nyerheti a próbát, de a 23. mérföldnél (37 kilométer után) teste váratlanul feladta: a futó összeesett.

Amikor látszott, hogy képtelen újra lábra állni, mindenki azt hitte, Hyvon számára ezen a ponton véget ért a verseny és legközelebb csak jövőre adatik meg neki a lehetőség, hogy teljesítse a távot. Ő azonban úgy döntött, nem fog meghátrálni a cél előtt, ha már idáig eljutott, ezért nagy nehezen négykézlábra tornázta magát és úgy vágott neki a hátralévő 15 méternek. Voltak pillanatok, amikor úgy tűnt, hogy nem lesz képes rá, ezért nemcsak a mentők álltak készenlétben, de egy kerekes széket is toltak mellette, hogy szükség esetén azonnal bele tudják ültetni.

A nő azonban erősebb volt, mint azt bárki hitte, talán még ő sem gondolta volna magáról. Az elszántság meghozta az eredményét: a közönség biztatása közepette végül bemászott a célba – igaz, utóbb bevallotta, hogy az utolsó 2 mérföldre egyáltalán nem emlékszik, és arról, hogy hogyan sikerült a célig eljutnia, végképp fogalma sincs. A verseny győztese egyébként honfitársa, a szintén kenyai Cynthia Jerop lett 2 óra 54 perc 22 másodperces eredménnyel, ami messze elmarad Ngetich csúcsától: az egyéni legjobb ideje 2:34:42 volt egy másik versenyen.

Az akaraterő diadala!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!