Illúzió

Fantasztikus lánykérés a Down-szindróma világnapján (videó)

Salvatore (38), a Rómában élő, Down-szindrómás férfi, nagy kérdést tett fel barátnőjének 2015.február 27-én. 
A 2015-ös Down Világnap (március 21.) jelmondata: “Az én lehetőségeim, az én döntéseim.” Salvatore döntött. Hattagú férfikar kíséretében látogatott el szerelme munkahelyére, és egy dobozkát átnyújtva tette fel a nagy kérdést neki.

 

 

9

Caterina elé térdelve arra kérte, váltsák valóra közösen az álmaikat.

9

“Összeköltözöl velem szerelmem?” – tette fel a nagy kérdést Salvatore, miközben a dobozkát kinyitva, egy közös lakás kulcsát tartotta a lány elé. Caterina örömkönnyek között borult szerelme nyakába. A válasz természetesen igen volt!

9

Down-szindrómával teljes értékű életet élő társainkról itt találsz gyönyörű történeteket!

A Down-szindrómáról még manapság is sokan vallják azt a sztereotípiát, hogy az ezzel született emberek, nem képesek önálló életre. A fenti linken megismerhetsz olyanokat, akik között polgármestert(!), több diplomást(!), elismert webgrafikust(!), étterem tulajdonost(!) is találsz! Ideje van a paradigma váltásnak, te is így látod?
“Az én lehetőségeim, az én döntéseim!” – a jelmondat, amely arra hívatott, hogy felnyissa a szemeket. Ez nem csak az Ő döntéseikről szól, hanem a miénkről is. Gondolkodásmódot válthatunk. Itt a lehetőség. Dönthetünk, úgy, hogy nem fosztjuk meg tovább szabad akaratuktól, nem ítélkezünk rajtuk, mert számunkra egy homályosan körvonalazott világban (is) élnek. Eggyel több kromoszómájuk van. Honnan is tudhatnánk mit jelent ez? Talán többek nálunk, talán jobban élik az életet, talán jobban kellene figyelnünk arra amit mondani akarnak… Ezt még sohasem próbáltuk, nem igaz?

8

Hála az olasz CoorDown Alapítványnak, ezt a gyönyörű jelenetet videóra rögzítették, és ahogy a magyar Downbaba oldal fogalmaz:
“Tegyünk azért, hogy az ilyen videóktól ne a zsebkendőnket kelljen morzsolgatni, hanem nyugodtan vállat vonhassunk: persze, hogy összeköltöznek, hiszen szeretik egymást. Mi ebben a különleges?” 

A Cafe de Flore az a film, amit mindenképp nézz meg egyszer az életben…

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!