Illúzió

2,5 liter mosószer 220 forintból? (recept)

Hozzávalók:

 

 

4,5 evőkanál szappanreszelék, például Caola (ne tegyél többet!)
– ez a mennyiség kb. 100 gramm, tehát egy szabványos 200 grammos szappan fele. –> 120 ft
250 ml mosószóda (2,5 decis bögrényi) –> kb. 100 ft
2,5 liter forró víz 

8

A Caolánál is találsz olcsóbbat, például ezt!

Pici vízzel elkeverem a szappanreszeléket és a mosószódát, majd felmelegítem. Ekkor beleöntöm a többi vizet is. Picit forralom, majd langyosra hűtöm. A hűtés során (még langyosan) többször átkeverem robotgéppel vagy botmixerrel, így teljesen gélszerű lesz, nem maradnak benne darabok!
A gél először (melegen) kissé folyékony, opálos (nem teljesen fehér), de ettől nem szabad megijedni. Használat előtt kissé felrázom, hogy könnyebb legyen önteni, ezért 5 literes flakonba töltöm ezt az adagot, így van helye rázódni. (Ha illatosra szeretnéd, tehetsz bele levendula, vagy geránium illóolajat)

8

 

Mosás:

Sötét színű ruhák: egy adagolókupakot teleöntök a géllel (kb. 150-175 ml). Ezt a ruhák közé teszem. Mosás: 40 °C, rövid, 1 órás mosás. (Ágyneműt, törülközőt 50 °C-on, fehérneműmosással, ha sietek, akkor az egyórás röviddel mosom.)

Világos ruhák: a mosóportartályba teszek egy evőkanálnyi oxigénes fehérítőt, a világosabbak esetében kettőt. A nevével ellentétben nem fakítja a színeket, hanem foltot tisztít.

Fehér ruhák: több gélt használok, kb. 300 ml-t (2 adagoló). A mosóportartályba teszek 2 evőkanál oxigénes fehérítőt, és 2 evőkanál szódabikarbónát. Mosás: 60 °C, fehérneműmosás, általában nem áztatok.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!