Illúzió

10 szabály, hogy elkerüld a nemi erőszakot!

Egy  új zélandi nő- és családjogi szervezet Facebook oldalán jelent meg ezt a 10 pontos lista, amit érdemes megosztani úgy érzem, tekintve, hogy általános problémát feszegetünk.

 

 

7

10 SZABÁLY, HOGY ELKERÜLD A NEMI ERŐSZAKOT 

1. Ne tégy drogot a nő italába!
2. Ha látod, hogy egy nő egyedül sétál, hagyd békén!
3. Ha megállsz egy nő mellett, akinek lerobbant a kocsija, ne erőszakold meg!
4. Ha egyedül utazol egy liftben és beszáll egy nő, ne erőszakold meg!
5. Ha egy alvó nővel találkozol, az a legbiztosabb, ha nem erőszakolod meg!
6. Soha ne settenkedj be egy nő lakásába ha nyitva találod az ajtaját vagy az ablakát, esetleg ugorj ki elé két parkoló autó közül, azért, hogy megerőszakold!

7
7. Emlékezz rá, hogy az emberek azért járnak mosodába, hogy mossanak. Ne próbálj molesztálni senkit, aki egyedül tartózkodik egy mosodában!
8. Használd a Jóbarát Rendszert! Amennyiben nehezedre esik megállnod, hogy nőket erőszakolj meg, kérd meg egy barátodat, akiben megbízol, hogy kísérjen el mindenhová, és akadályozzon meg ebben!
9. Mindig hordj magadnál jelzősípot! Ha úgy érzed, hogy épp megerőszakolnál valakit, fújj bele, és várd meg, amíg valaki a segítségedre siet és megállít!
10. Ne feledd: az őszinteség a legjobb megoldás. Amikor randevúra hívsz egy nőt, ne tégy úgy, mintha komolyan érdeklődnél iránta, állj ki elé, és mondd a szemébe: valószínűleg meg fogod erőszakolni. Ha nem kommunikálod nyíltan a szándékaidat, elképzelhető, hogy a nő azt fogja hinni, hogy nem készülsz megerőszakolni őt.

 

Csapó Gábor megmutatja neked, miért tehetsz arról, ha megerőszakolnak! Kattints!

Szerző: Gini Papp – Illúzió

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!