Illúzió

24 lélekemelő kép az emberségről! (fotók)

Ha Isten meghallgat, úgy segít rajtad, hogy odaküld hozzád egy olyan embert, akinek még nincs kőből a szíve. Aki meghallgat, megvigasztal, meggyógyít. Aki nem abból indul ki, hogy nekem jó, mi a fenét jajgat ez? Hanem letörli a verejtéket a homlokodról. Kimondja azt az egyetlen szót, amit jól tudsz te is, de önmagadnak nem mondhatod, mert azt várod, hogy a másik mondja ki. Anélkül hatástalan. Mert csak a szeretet gyógyít.
(Müller Péter)

 

 

Ez lehetne  a mottója annak a képgyűjteménynek, amit az emberségről, szeretetről, összefogásról készítettem ma.

1. Kínai állat menhely egy teherautónyi kutyát vásárolt meg a biztos haláltól 8000 $ értékben, akiket már a mészárszékbe fuvaroztak. A menhely lakói lettek, ahol még van esélyük egy szép, új életre.

1

Kattints át erre a hihetetlen gyűjteményre, mely az emberi szellem nagyságáról készült!

2. Kevin Briggs őrnagy, aki 60 percen keresztül folytatott beszélgetést Kevin Berthia-val, hogy elhitesse vele, érdemes élnie. Az alsó kép 8 évvel később készült, ahol Berthia már nős, két gyermek édesapja, és épp Briggsnek adja át egy amerikai alapítvány díját.

1

1

3. A futball sztár, aki alaposan bevásárolt a rászoruló gyerekeknek idén.

1

4. A hajléktalan, aki megtalálta egy nő ellopott, és szétszórt iratait, összeszedte és felhívta őket, hogy hol találják meg, majd leadta név nélkül. Hosszú keresés után megtalálták, de ő hárította a jutalom lehetőségét. Ezt a kedvességet mindenképpen szerették volna viszonozni, ezért adtak készpénzt és terjesztették a jó hírét a környéken.

1

5. Szívesség csomag a hajléktalanoknak.

1

Nők, akik örökre megváltoztatták a világ történelmét – kattints ide a sorozatért!

6. A rendőr, aki az autópályán összemaszekolta a megoldást, hogy benzint töltsön egy segítségre váró ember járművébe.

1

7. A Wendy’s alkalmazottja – esernyője nem lévén -, kikapott egy asztali ernyőt, és kirohanva bekísérte vele az idősebb urat, aki másképp nem tudott védekezni a szakadó esőben.

1

8. Dan  szerda és csütörtökönként a Rák Központba megy, és minden doktornak, nővérnek és páciensnek visz egy kávét saját zsebből.

1

9. Kanadai metró utasok, akik látva, hogy a bejárati kapu nem üzemel, azon hagyták a viteldíjat.

1

10. Brazília Bahia államában (Salvadorban), több mint 20 éve átolvassák a postahivatalban a Mikulásnak címzett leveleket abból a célból, hogy a nehéz sorsú gyerekeken segítsenek, akiknek nem jutna, azok is ajándékot kaphassanak.. Megvásárolják, és személyesen adják át úgy, hogy a postai dolgozók öltöznek be.

1

11. A  guatemalai kislány szégyenlősen kedveskedik egy turistának. A kép gyönyörűen megragadja a boldogság pillanatát mindkét részről. Egy apró gesztus, csodás érzelmeket vált ki.

1

12. Tenganan Village, Bali (2010). Egy férfi szórakoztatja bambusz furulyájával a fogyatékos gyermeket, aki nem az ő fia, de úgy szereti, mintha a sajátja lenne. A boldogság újabb tökéletes pillanata. 

1

13. Egy idős ember hunyt el a Shanxi Taiyuan pályaudvar várótermében, Kínában. A szerzetes, aki történetesen vonatra várt, odament, megfogta az elhunyt kezét és hozzálátott, hogy megáldja, majd “haza segítse” őt.

1

14. Krishnadas mindennap, órákon át áll Mumbaiban, a Juhu körúton ezt a táblát tartva a feje fölé:
“Kövesd a vallásodat, szeress mindenkit!” 

1

15. A férfi, aki virágokat oszt a metrón, szintén szép érzéseket szeretne mások életébe csempészni.

1

16. A lány, aki nem ment el ez mellett az ember mellett közömbösen. Vásárolt neki ételt és gyengéden megetette.

1

17. Cheng Changjiang egy bátor tinédzser volt, a fotó, amit látsz, közvetlenül a halála előtt készült róla. A munkaszünetet ennél a tónál szerette volna tölteni kikapcsolódással. Ehelyett 3 fuldokló kisgyereket mentett ki a tóból, tette ezt annak ellenére, hogy nem tudott úszni. A harmadik gyereket úgy tolta fel azoknak, akik segítettek a mentésben, hogy ő maga már nem volt képes fent maradni. Alámerült, és amikor kihúzták már késő volt. 

1

1

18. Egy Reddit felhasználó fotózta és küldte be ezt a képet ezzel a megjegyzéssel: “Reggel fotóztam ezt a hölgyet a McDonaldsban. Pokróca alatt összekuporodva aludt, mindössze egy hátizsák volt mellette a széken. Letettem neki az asztalra egy kis pénzt, elmentem a mosdóba és mások is tettek hozzá addig. Gyűlik a pénz előtte az asztalon… Amikor felébred, várja egy kis meglepetés!”

1

19. Ez a főiskolás fiú, kollégiumi szobájába hozta béna édesapját, és tanulmányai közben így tudja óvni őt is.

1

20. Ez a nő 3 órát töltött a sárba, emelve a ló fejét, aki a dagályba ragadt be Ausztráliában, a strandon. Sértetlenül hozta ki ezután.

1

21. Yuteru Domon, egy 15 éves középiskolai diák Japánban, 49.512 műanyag flakon kupakot gyűjtött össze egy jótékonysági akcióban, hogy a fejlődő országokban élő gyermekek megkaphassák a gyermekbénulás elleni oltást.

2

22. Komplett fürdőszobával felszerelt buszok segítenek, hogy az utcán élő emberek visszanyerjék a méltóságukat! A cikk a link alatt!

1

23. Ezen a képen egy Tully nevű srácot látsz, aki egy 46 éves kerekesszékhez kötött, súlyos mentális problémákkal küzdő embert tart az ölében. Tully felvette őt, hogy kipróbálhassa milyen a szénás szekéren utazni, csak úgy, mint mindenki más… 5 perc utazás után, a férfi annyira izgatott lett, hogy teljesen összepisilte magát, és persze Tullyt. A srác ezután még 40 percig tartotta őt, és nem álltak meg. A pisi áztatta ruhákat előbb a fogyatékos emberről cserélte, majd csak ezután saját magáról. Mekkora karakter, nem igaz?

1

24. Ezt is Reddit felhasználó küldte be: “Míg a zebránál várakoztam láttam, hogy ez a nő utcai árusnál két meleg ételt vásárolt, majd odaült a hajléktalan ember mellé, az egyiket neki adta, a másikat ő fogyasztotta el a társaságában. Közben beszélgettek. Nem volt felette álló, egyenlő volt vele, aki be akarta fogadni a másik történetét, a lényét.”

1

Szerző: Gini Papp – Illúzió

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. József Rotár says:

  le a kalappal elöttük

 2. Zsuzsanna Ilyenolyan says:

  A világon a legtermészetesebb, magától értetődő dolgok kellene, hogy legyenek ezek a tettek.

 3. Erzsebet Balogh says:

  Ez nagyon meghatò jò tudni, hogy isten velūnk van, kegyelmèt ezek a kèpek, ezek az emberek mutatjàk meg.

 4. De az vagy 😀 Már abból evidens, hogy fáj a szíved a kihagyott lehetőségek miatt 😉

 5. Erzsébet Zsuzsanna Bükkös says:

  Most úgy érzem, nem is vagyok jó ember. 🙁

 6. Nem lehet egyszerre mindent megváltoztatni de ta- lán ezek a képek ösztönözhetnek, hogy mi is tegyünk valami jót, legyünk emberségesebbek.Tegyen mindenki csak annyit amennyit a “tehetsége” enged.
  Még egy jó szó is sokat segíthet időnként. Ajánlanék egy filmet aki akarja nézze meg.Tanulságos és szívhez szóló. A film címe “A jövő kezdete” a gloria.tv-n.

 7. jociresi says:

  Sajnos én erre nem vagyok képes, valószinü hogy tovább mennék.

 8. Vilmos Mészáros says:

  Nagyon szép
  .nagy öröm nézni de még nagyobb öröm segíteni..

 9. Vilmos Mészáros says:

  Valamikor láttam egy filmet….
  HA A VILÁGON MINDENKI ILYEN VOLNA
  Gyönyörü és megható volt..

  Köszi..¤♡☆¤♡☆

 10. Andrea Marácziné Lengyel says:

  Csak nyelem a könnyeim.

 11. Gabor Havasi says:

  köszönöm, ezt jó volt végignézni ! Remek emberek.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!