Illúzió

24 lélekemelő kép az emberségről! (fotók)

Ha Isten meghallgat, úgy segít rajtad, hogy odaküld hozzád egy olyan embert, akinek még nincs kőből a szíve. Aki meghallgat, megvigasztal, meggyógyít. Aki nem abból indul ki, hogy nekem jó, mi a fenét jajgat ez? Hanem letörli a verejtéket a homlokodról. Kimondja azt az egyetlen szót, amit jól tudsz te is, de önmagadnak nem mondhatod, mert azt várod, hogy a másik mondja ki. Anélkül hatástalan. Mert csak a szeretet gyógyít.
(Müller Péter)

 

 

Ez lehetne  a mottója annak a képgyűjteménynek, amit az emberségről, szeretetről, összefogásról készítettem ma.

1. Kínai állat menhely egy teherautónyi kutyát vásárolt meg a biztos haláltól 8000 $ értékben, akiket már a mészárszékbe fuvaroztak. A menhely lakói lettek, ahol még van esélyük egy szép, új életre.

1

Kattints át erre a hihetetlen gyűjteményre, mely az emberi szellem nagyságáról készült!

2. Kevin Briggs őrnagy, aki 60 percen keresztül folytatott beszélgetést Kevin Berthia-val, hogy elhitesse vele, érdemes élnie. Az alsó kép 8 évvel később készült, ahol Berthia már nős, két gyermek édesapja, és épp Briggsnek adja át egy amerikai alapítvány díját.

1

1

3. A futball sztár, aki alaposan bevásárolt a rászoruló gyerekeknek idén.

1

4. A hajléktalan, aki megtalálta egy nő ellopott, és szétszórt iratait, összeszedte és felhívta őket, hogy hol találják meg, majd leadta név nélkül. Hosszú keresés után megtalálták, de ő hárította a jutalom lehetőségét. Ezt a kedvességet mindenképpen szerették volna viszonozni, ezért adtak készpénzt és terjesztették a jó hírét a környéken.

1

5. Szívesség csomag a hajléktalanoknak.

1

Nők, akik örökre megváltoztatták a világ történelmét – kattints ide a sorozatért!

6. A rendőr, aki az autópályán összemaszekolta a megoldást, hogy benzint töltsön egy segítségre váró ember járművébe.

1

7. A Wendy’s alkalmazottja – esernyője nem lévén -, kikapott egy asztali ernyőt, és kirohanva bekísérte vele az idősebb urat, aki másképp nem tudott védekezni a szakadó esőben.

1

8. Dan  szerda és csütörtökönként a Rák Központba megy, és minden doktornak, nővérnek és páciensnek visz egy kávét saját zsebből.

1

9. Kanadai metró utasok, akik látva, hogy a bejárati kapu nem üzemel, azon hagyták a viteldíjat.

1

10. Brazília Bahia államában (Salvadorban), több mint 20 éve átolvassák a postahivatalban a Mikulásnak címzett leveleket abból a célból, hogy a nehéz sorsú gyerekeken segítsenek, akiknek nem jutna, azok is ajándékot kaphassanak.. Megvásárolják, és személyesen adják át úgy, hogy a postai dolgozók öltöznek be.

1

11. A  guatemalai kislány szégyenlősen kedveskedik egy turistának. A kép gyönyörűen megragadja a boldogság pillanatát mindkét részről. Egy apró gesztus, csodás érzelmeket vált ki.

1

12. Tenganan Village, Bali (2010). Egy férfi szórakoztatja bambusz furulyájával a fogyatékos gyermeket, aki nem az ő fia, de úgy szereti, mintha a sajátja lenne. A boldogság újabb tökéletes pillanata. 

1

13. Egy idős ember hunyt el a Shanxi Taiyuan pályaudvar várótermében, Kínában. A szerzetes, aki történetesen vonatra várt, odament, megfogta az elhunyt kezét és hozzálátott, hogy megáldja, majd “haza segítse” őt.

1

14. Krishnadas mindennap, órákon át áll Mumbaiban, a Juhu körúton ezt a táblát tartva a feje fölé:
“Kövesd a vallásodat, szeress mindenkit!” 

1

15. A férfi, aki virágokat oszt a metrón, szintén szép érzéseket szeretne mások életébe csempészni.

1

16. A lány, aki nem ment el ez mellett az ember mellett közömbösen. Vásárolt neki ételt és gyengéden megetette.

1

17. Cheng Changjiang egy bátor tinédzser volt, a fotó, amit látsz, közvetlenül a halála előtt készült róla. A munkaszünetet ennél a tónál szerette volna tölteni kikapcsolódással. Ehelyett 3 fuldokló kisgyereket mentett ki a tóból, tette ezt annak ellenére, hogy nem tudott úszni. A harmadik gyereket úgy tolta fel azoknak, akik segítettek a mentésben, hogy ő maga már nem volt képes fent maradni. Alámerült, és amikor kihúzták már késő volt. 

1

1

18. Egy Reddit felhasználó fotózta és küldte be ezt a képet ezzel a megjegyzéssel: “Reggel fotóztam ezt a hölgyet a McDonaldsban. Pokróca alatt összekuporodva aludt, mindössze egy hátizsák volt mellette a széken. Letettem neki az asztalra egy kis pénzt, elmentem a mosdóba és mások is tettek hozzá addig. Gyűlik a pénz előtte az asztalon… Amikor felébred, várja egy kis meglepetés!”

1

19. Ez a főiskolás fiú, kollégiumi szobájába hozta béna édesapját, és tanulmányai közben így tudja óvni őt is.

1

20. Ez a nő 3 órát töltött a sárba, emelve a ló fejét, aki a dagályba ragadt be Ausztráliában, a strandon. Sértetlenül hozta ki ezután.

1

21. Yuteru Domon, egy 15 éves középiskolai diák Japánban, 49.512 műanyag flakon kupakot gyűjtött össze egy jótékonysági akcióban, hogy a fejlődő országokban élő gyermekek megkaphassák a gyermekbénulás elleni oltást.

2

22. Komplett fürdőszobával felszerelt buszok segítenek, hogy az utcán élő emberek visszanyerjék a méltóságukat! A cikk a link alatt!

1

23. Ezen a képen egy Tully nevű srácot látsz, aki egy 46 éves kerekesszékhez kötött, súlyos mentális problémákkal küzdő embert tart az ölében. Tully felvette őt, hogy kipróbálhassa milyen a szénás szekéren utazni, csak úgy, mint mindenki más… 5 perc utazás után, a férfi annyira izgatott lett, hogy teljesen összepisilte magát, és persze Tullyt. A srác ezután még 40 percig tartotta őt, és nem álltak meg. A pisi áztatta ruhákat előbb a fogyatékos emberről cserélte, majd csak ezután saját magáról. Mekkora karakter, nem igaz?

1

24. Ezt is Reddit felhasználó küldte be: “Míg a zebránál várakoztam láttam, hogy ez a nő utcai árusnál két meleg ételt vásárolt, majd odaült a hajléktalan ember mellé, az egyiket neki adta, a másikat ő fogyasztotta el a társaságában. Közben beszélgettek. Nem volt felette álló, egyenlő volt vele, aki be akarta fogadni a másik történetét, a lényét.”

1

Szerző: Gini Papp – Illúzió

Szerző: Gini Papp - Illúzió

Ha tetszett, kérlek oszd meg te is, és mindig nézz szét a lap alján lévő képes ajánlatok között is! Ha van kedved, jobb oldalon csatlakozhatsz Facebook oldalamhoz, így egy jó kis csapat tagja lehetsz.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. József Rotár says:

  le a kalappal elöttük

 2. Zsuzsanna Ilyenolyan says:

  A világon a legtermészetesebb, magától értetődő dolgok kellene, hogy legyenek ezek a tettek.

 3. Erzsebet Balogh says:

  Ez nagyon meghatò jò tudni, hogy isten velūnk van, kegyelmèt ezek a kèpek, ezek az emberek mutatjàk meg.

 4. De az vagy 😀 Már abból evidens, hogy fáj a szíved a kihagyott lehetőségek miatt 😉

 5. Erzsébet Zsuzsanna Bükkös says:

  Most úgy érzem, nem is vagyok jó ember. 🙁

 6. Nem lehet egyszerre mindent megváltoztatni de ta- lán ezek a képek ösztönözhetnek, hogy mi is tegyünk valami jót, legyünk emberségesebbek.Tegyen mindenki csak annyit amennyit a “tehetsége” enged.
  Még egy jó szó is sokat segíthet időnként. Ajánlanék egy filmet aki akarja nézze meg.Tanulságos és szívhez szóló. A film címe “A jövő kezdete” a gloria.tv-n.

 7. jociresi says:

  Sajnos én erre nem vagyok képes, valószinü hogy tovább mennék.

 8. Vilmos Mészáros says:

  Nagyon szép
  .nagy öröm nézni de még nagyobb öröm segíteni..

 9. Vilmos Mészáros says:

  Valamikor láttam egy filmet….
  HA A VILÁGON MINDENKI ILYEN VOLNA
  Gyönyörü és megható volt..

  Köszi..¤♡☆¤♡☆

 10. Andrea Marácziné Lengyel says:

  Csak nyelem a könnyeim.

 11. Gabor Havasi says:

  köszönöm, ezt jó volt végignézni ! Remek emberek.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!