Illúzió

Vállalhatatlan gyerekjátékok #1 (fotók)

Előre tisztáznám, bár mutatom, ne kérdezd hol lehet kapni ezeket a remekbe szabott darabokat! 

 

 

A játék komoly dolog: nélkülözhetetlen az értelmi és testi fejlődéshez. A gyerek játékában mindenekelőtt a felnőttek életét, munkáját, viszonyait utánozza le. A játékban a valóság tükröződik, a látottak itt vetítődnek ki, így a játék a valóság megismerésének legfőbb forrásává válik. Egyes játékkészítők talán ezt tartották szem előtt, amikor olyan, a valós életre felkészítő játékokat fejlesztettek ki és dobtak a piacra, mint a rúdtáncos baba, vagy az elgázolt macska. Voltak olyanok is, akik csak pechesek voltak a játék elnevezését és időzítését tekintve, másoknál pedig a dizájnba csúszott némi baki. Súlyos gyerekjáték fail-ek a világ minden tájáról.

1. Pályaválasztási tanácsadás: McDonald’s felkészítő 3 éves kortól. Jól jön majd még az egyetem alatt (és után)…

4

2. Apa, mit csinálnak azok a nénik?

4

4

Ugyanez dvd melléklettel:

4

3. Felkészülés a tipikus (és atipikus) nemi szerepekre: Komplett takarítószett CSAK lányoknak!

4

4. Kettő az egyben baba, aminek még a mellei is megnőnek.

4

5.  A szőrtelenítési rutin elsajátításához.

4

6. Felcsatolható mellek és szoptatás-feeling, gyakoroljon…

4

7. …hiszen úgyis kiskorú anya lesz (na de ennyire?) A biológiatanár meg majd néz nagyokat…

4

8. Ronda vagy? Húzz zacskót a fejedre! A “normális” Barbie babák – alacsony, plus size, stb. – sorában készült játékkoncepció, végül nem került boltokba. Nem is értem miért?!49. Transzvesztita baba, hogy majd ne lepődjön meg a gyerek. Ezzel a koncepcióval egyébként a Mattel is kísérletezett, akik Phillipe Blond tervei alapján pucckirálynőnek öltözött Barbie babát készítettek. Az kevésbé volt…odalenn…naturalisztikus.

4

10. Való világ játék. Döglött macska, akin áthaladt egy autó.

4

11. A narválok biztos örülnek ennek a szettnek. A koalát nem annyira értem. Környezetismeretből tuti a bukás.

4

12. Ez a díjnyertes játék végül is akár még hasznos is lehet. Felnőtteknek is ajánlatos a játékszabályok áttanulmányozása.

4

13. Nagyon rendben van ez az orosz rulettező is nem? Lődd fejbe magad, osztjóvan.

4

14. A gyerek legyen naprakész a világpolitikában is.

4

15. Na ezt magyarázd majd meg a játszótéren. Fekete bőrű baba “kis majom” feliratú sapkával, kis majommal és banánnal. A pelenka jó a babára ÉS a majomra is. Ja, és a majomnak saját cumisüvege van! Kész főnyeremény.

4

16. Te kis oreo…(Az Oreo kívül kakaós keksz, aminek a közepén fehér krém van. Az amerikai szlengben olyan színes bőrűekre használt sztereotíp kifejezés, akik fehérnek akarnak látszani.)

4

17. Groteszk kategória: Ősz hajú, szakállas, öreg? Ugyan már! Isten egy sebezhetetlen szuperhős! Mert övé az ország, a hatalom és a dicsőség – és csak egy AK-47-es kell hozzá.

4

18. Kell-e mondjam mi a gondom vele?

5

19. Pech. A Mattel nem tehetett róla, hogy azok a fránya orvosok abban az évben kezdték el az A.I.D.S rövidítést használni, amikor ők piacra dobták ezt a “republikánus” szuperhős babát – Pozitív Pétert, akinek az eredeti küldetése az volt, hogy Reagan elnököt segítse (aid) az igazságtalanság elleni küzdelemben. Csatlakozz a klubhoz!

4

20. Így lesz a párnádból a világ legjobb játéka. Ingyen lyukkal!

4

21. Ürítési problémákra: Csöpp és Potty.

4

22. Csillagosat vagy szívecskéset? Ezt tényleg úgy kell használni, ahogy azt elképzeltem a leírás alapján?

4

23. Micimackó, a cukrosbácsi.

4

24. E.T. mutatóujj, hasznos.

4

25. Dóra ezt nem akarja. Ez biztos.

4

26. Mit mondjak a Lego koncentrációs táborról? 

4

 

 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Szonday Szandra says:

  Kedves Mázli!
  A 26. játék tévesen került be a felsorolásba, ugyanis egy híres műalkotásról van szó, amit egy lengyel képzőművész, Zbiegniew Libera készített el 3 példányban 1995-ben. Azaz nem gyerekeknek szánta, bolti forgalomba nem került, csak kiállításra, ill. gyűjtőkhöz. 🙂

 2. Szonday Szandra says:

  Kedves Mázli,
  az utolsó (26.) játék tévesen került be a felsorolásba, mivel egy lengyel képzőművész, Zbigniew Libera műalkotásáról van szó. Azaz LEGO koncentrációs tábor soha nem került forgalomba. Mindössze három példány készült belőle 1995-ben, azóta azokat el is adták, többször kiállították.
  Tavaly viszont tényleg piacra kerültek olyan gyerekpólók, melyekre sárga csillagokat varrtak. A Zara sheriffes pólóként árulta őket, azóta az összeset visszahívták.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!