Illúzió

Vállalhatatlan gyerekjátékok #1 (fotók)

Előre tisztáznám, bár mutatom, ne kérdezd hol lehet kapni ezeket a remekbe szabott darabokat! 

 

 

A játék komoly dolog: nélkülözhetetlen az értelmi és testi fejlődéshez. A gyerek játékában mindenekelőtt a felnőttek életét, munkáját, viszonyait utánozza le. A játékban a valóság tükröződik, a látottak itt vetítődnek ki, így a játék a valóság megismerésének legfőbb forrásává válik. Egyes játékkészítők talán ezt tartották szem előtt, amikor olyan, a valós életre felkészítő játékokat fejlesztettek ki és dobtak a piacra, mint a rúdtáncos baba, vagy az elgázolt macska. Voltak olyanok is, akik csak pechesek voltak a játék elnevezését és időzítését tekintve, másoknál pedig a dizájnba csúszott némi baki. Súlyos gyerekjáték fail-ek a világ minden tájáról.

1. Pályaválasztási tanácsadás: McDonald’s felkészítő 3 éves kortól. Jól jön majd még az egyetem alatt (és után)…

4

2. Apa, mit csinálnak azok a nénik?

4

4

Ugyanez dvd melléklettel:

4

3. Felkészülés a tipikus (és atipikus) nemi szerepekre: Komplett takarítószett CSAK lányoknak!

4

4. Kettő az egyben baba, aminek még a mellei is megnőnek.

4

5.  A szőrtelenítési rutin elsajátításához.

4

6. Felcsatolható mellek és szoptatás-feeling, gyakoroljon…

4

7. …hiszen úgyis kiskorú anya lesz (na de ennyire?) A biológiatanár meg majd néz nagyokat…

4

8. Ronda vagy? Húzz zacskót a fejedre! A “normális” Barbie babák – alacsony, plus size, stb. – sorában készült játékkoncepció, végül nem került boltokba. Nem is értem miért?!49. Transzvesztita baba, hogy majd ne lepődjön meg a gyerek. Ezzel a koncepcióval egyébként a Mattel is kísérletezett, akik Phillipe Blond tervei alapján pucckirálynőnek öltözött Barbie babát készítettek. Az kevésbé volt…odalenn…naturalisztikus.

4

10. Való világ játék. Döglött macska, akin áthaladt egy autó.

4

11. A narválok biztos örülnek ennek a szettnek. A koalát nem annyira értem. Környezetismeretből tuti a bukás.

4

12. Ez a díjnyertes játék végül is akár még hasznos is lehet. Felnőtteknek is ajánlatos a játékszabályok áttanulmányozása.

4

13. Nagyon rendben van ez az orosz rulettező is nem? Lődd fejbe magad, osztjóvan.

4

14. A gyerek legyen naprakész a világpolitikában is.

4

15. Na ezt magyarázd majd meg a játszótéren. Fekete bőrű baba “kis majom” feliratú sapkával, kis majommal és banánnal. A pelenka jó a babára ÉS a majomra is. Ja, és a majomnak saját cumisüvege van! Kész főnyeremény.

4

16. Te kis oreo…(Az Oreo kívül kakaós keksz, aminek a közepén fehér krém van. Az amerikai szlengben olyan színes bőrűekre használt sztereotíp kifejezés, akik fehérnek akarnak látszani.)

4

17. Groteszk kategória: Ősz hajú, szakállas, öreg? Ugyan már! Isten egy sebezhetetlen szuperhős! Mert övé az ország, a hatalom és a dicsőség – és csak egy AK-47-es kell hozzá.

4

18. Kell-e mondjam mi a gondom vele?

5

19. Pech. A Mattel nem tehetett róla, hogy azok a fránya orvosok abban az évben kezdték el az A.I.D.S rövidítést használni, amikor ők piacra dobták ezt a “republikánus” szuperhős babát – Pozitív Pétert, akinek az eredeti küldetése az volt, hogy Reagan elnököt segítse (aid) az igazságtalanság elleni küzdelemben. Csatlakozz a klubhoz!

4

20. Így lesz a párnádból a világ legjobb játéka. Ingyen lyukkal!

4

21. Ürítési problémákra: Csöpp és Potty.

4

22. Csillagosat vagy szívecskéset? Ezt tényleg úgy kell használni, ahogy azt elképzeltem a leírás alapján?

4

23. Micimackó, a cukrosbácsi.

4

24. E.T. mutatóujj, hasznos.

4

25. Dóra ezt nem akarja. Ez biztos.

4

26. Mit mondjak a Lego koncentrációs táborról? 

4

 

 

 

Szerző: Gini Papp - Illúzió

Ha tetszett, kérlek oszd meg te is, és mindig nézz szét a lap alján lévő képes ajánlatok között is! Ha van kedved, jobb oldalon csatlakozhatsz Facebook oldalamhoz, így egy jó kis csapat tagja lehetsz.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Szonday Szandra says:

  Kedves Mázli!
  A 26. játék tévesen került be a felsorolásba, ugyanis egy híres műalkotásról van szó, amit egy lengyel képzőművész, Zbiegniew Libera készített el 3 példányban 1995-ben. Azaz nem gyerekeknek szánta, bolti forgalomba nem került, csak kiállításra, ill. gyűjtőkhöz. 🙂

 2. Szonday Szandra says:

  Kedves Mázli,
  az utolsó (26.) játék tévesen került be a felsorolásba, mivel egy lengyel képzőművész, Zbigniew Libera műalkotásáról van szó. Azaz LEGO koncentrációs tábor soha nem került forgalomba. Mindössze három példány készült belőle 1995-ben, azóta azokat el is adták, többször kiállították.
  Tavaly viszont tényleg piacra kerültek olyan gyerekpólók, melyekre sárga csillagokat varrtak. A Zara sheriffes pólóként árulta őket, azóta az összeset visszahívták.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!