Illúzió

Sokkoló animációs film a Szupervénuszról, a plasztikai sebészek teremtményéről! (videó)

Már egy – eddig – három részes sorozatot készítettem a hazug médiáról, amely meghamisított képeivel dönti romba nők millióinak énképét, és veszi el tőlük a szilárd hitet, hogy elfogadja a világ őket pont úgy, ahogyan vannak. (Kattints a narancssárga sorra!) Ezen a téren a munkásságomnak koránt sincs vége, mert 6-8 éves kislányokkal beszélgetek néha, akik kövérnek látják magukat, noha egy csepp felesleg sincs a kis testükön. Videóklippeken nőnek fel – jelzem nálunk egy zenei csatorna sincs a tévén berögzítve pont ezért -, amelyek nem csak az énképüket rombolják a földig, de koravénekké és szabadossá teszi őket. Elsődlegesen ezekből merítenek, és az ostoba Barbie / Monster High babákból, akiknek cérnavékony dereka és amorfan sovány végtagjaik egy világidegen képet faragnak a kis fejekbe. (Amitől egyesek sosem tudnak tágítani…)

 

 

6

A Szupervénusz című videót Frederic Doazan készítette a brüsszeli rövidfilmfesztiválra. A 2 és fél perces animációban egy nőn próbálnak ki mindent, ami plasztikai sebészetben lehetséges. Megjelenik itt a kés, a botox, és a zsírleszívás, meg persze a mellnagyobbítás.

6

A film vége olyan horror, amire számíthatunk, ha nem állítja le valaki ezt a borzalmat, amit ezek a lelkileg-testileg megkínzott nők szenvednek el. Tudjátok mi a legrosszabb, hogy zömében nem a saját döntésük, hanem a “szerelmüké”, azé a férfié, aki státusz szimbólumként tartja maga mellett, mint a nagy dög kocsiját, és a többi kellékét a szerepjátékához. Persze kérdezhetnénk jogosan, miért nem hagyja, miért kész ezért bárki is ilyen fájdalmakra és kockázatokra?
Nem vagyunk egyformák, ki erősebb, ki gyengébb személyiség. Ez alapból meghatározza a befolyásolhatósága, önálló véleményformálása, nyilvánítása mértékét is – sajnos -. Aztán nem mindegy milyen gyerekkort tudhat maga mögött egy lány. Főleg az apjához való viszonya határozza meg, mennyire lesz egészséges szinten a választott párjához fűződő viszonya.
Ha spirituálisan nézzük, akkor pedig kész a válasz: ez az ÚT, amit végig kell járnia ahhoz, hogy a tapasztalatai árán fejlődhessen lelkileg. Bármi is a motiváció, a kívülálló ijedten nézi és igyekszik nem “megmenteni” magától.

Szerző: Gini Papp – Illúzió

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!