Illúzió

“Ne címkézz!” – szívmelengető társadalmi kísérlet egy sötét szobában! (videó)

Mindössze 3, azaz három másodperc áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy valakiben megszülessen rólunk az első benyomás. Ebben a néhány másodpercben a másik személy véleményt alkot rólad, mint ahogyan te is teszed ő róla a megjelenés, a testbeszéd, a stílus és az alapján, hogy hogyan van öltözve. Az első benyomást nagyon nehéz, néha szinte lehetetlen visszafordítani, ha negatív kép alakul ki. 

 

 

10 nap alatt, több mint 12 millióan nézték meg azt a kampányvideót, melyet a sztereotípiák eloszlatásának érdekében készített a Coca-Cola cég. Egy vak sötét szobába kísértek be 6, egymásnak teljesen idegen férfit, és infravörös kamerákkal rögzítették ismerkedésüket. Egy pillanatra sem látták egymást előtte, ezért volt meglepetés amikor fénnyel telt meg a szoba.

1

Rettegve húzódtak el tőle, majd kiderült ki is ő valójában – kattints ide a kisfilmért!

A videót Dubajban készítették, a cég közel-keleti ágánál, és a Ramadan végére időzítették, így böjt után, egy közös vacsora elfogyasztására invitálták meg őket. 

2

A résztvevők között akadt heavy metal zenész, egy lelkes otthon főzőcskéző arab srác, egy európai fiú, aki az Emirati Heritage arab nyelvű hallgatója, ezért még csak sejteni sem lehetett róla, hogy nem helyi lakos, és egy személyes márkaépítési szakember, Loy Machedo. Amikor felkapcsolták a villanyt, a résztvevők megállapították, hogy az emberek, akikkel beszéltek, nagyban különböznek attól, amit elképzeltek róluk. Majd megkérték őket, hogy nyúljanak a székük alá és vegyék ki a dobozt, melyet oda rejtettek számukra. Először a brand jól ismert hullámvonalával találkoztak, majd forgatni kezdték, és szemmel láthatóan “megütötte őket” a másik oldalán látható erős és időtlen üzenet: “A címkék a dobozokra való, nem az emberekre!”

A litvánok kísérlete volt, ami a rasszizmust vette célba (a link alatt!) nagyon figyelemre méltó, nézd meg ezt is!

1

Minden nemzetnek meg kellene érteni végre, hogy a könyvet bizony nem a borítója alapján érdemes megítélni…

Szerző: Gini Papp – Illúzió

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!