Illúzió

10000 szíriai menekültet fogadnának be izlandi emberek az otthonukba!

Az izlandi kormány 50 menekült befogadásában állapította meg a kvótát a 2015-2016-os évre, mely Bryndis Bjorgvinsdottir írónőt szíven ütötte és konkrét lépéseket tett. 

 

 

1

Bryndis Bjorgvinsdottir

Bryndis facebook üzenetben sürgette az izlandi embereket, hogy szólaljanak fel ez ellen, ha ők több szíriai menekültet szeretnének befogadni országukba. 24 óra leforgása alatt, több mint 10.000 lakos jelezte, hogy kész befogadni a saját otthonába ezeket a földönfutó, elcsigázott embereket!

1

 Az Ezadeen áruszállító hajó, 450 menekülttel a fedélzetén sodródott áram, üzemanyag és legénység nélkül – 2015 elején – a tengeren, melyet az izlandi partiőrség fotózott le amikor a közelébe akart férkőzni, végül olasz segítséget kaptak

1

Egy másik magára hagyott menekülthajó hánykolódott Corfu partjainál, a Blue Sky M fedélzetén ezer menekült zsúfolódott össze

“Egy hatéves gyermeket egyedül nevelő anya vagyok, és hajlékot tudunk biztosítani egy rászoruló gyereknek” – írta a Facebookon a kezdeményezésre válaszul Hekla Stefansdottir. “Tanárnő vagyok, és segítenék neki megtanulni beszélni, olvasni és írni izlandi nyelven, valamint abban is támogatnám, hogy beilleszkedjen az izlandi társadalomba. Van ruhaneműnk, egy ágyunk, játékaink és minden, amire egy gyereknek szüksége van. Természetesen a repülőjegyet mi fizetjük!” – írta.
Sok más felhasználó hasonlóképp felajánlotta segítségét a menekülteknek.

Kattints ide, és nézd meg milyen gesztussal várják Drezdában a menekülteket!

“Úgy hiszem, az embereknek elegük van abból, hogy a Földközi-tengeren történtekről és a menekülttáborokról szóló híreket nézzék” – nyilatkozta az izlandi Rúv tévének Bjorgvinsdottir, hozzátéve, hogy most már mindenki tetteket szeretne látni ebben az ügyben.

Eyglo Hardardottir izlandi szociális ügyi miniszter szintén a Rúvnak azt mondta, hogy a hatóságok első lépésként összegyűjtik a Facebookon megjelent valamennyi ajánlatot, és a tervek szerint ennek alapján növelik majd az országba várt menekültek számát. Mint a tárcavezető megjegyezte, nem akar pontos adatokat mondani, ugyanakkor hangsúlyozta.

A hivatalos izlandi statisztikák szerint az északi sarkkör közelében fekvő, 330 ezer lakosú vulkanikus szigeten tavaly összesen 1117 bevándorló lelt új otthonra.

Szerző: Gini Papp – Illúzió
(telegraph.co.uk, hvg.hu)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!