Illúzió

A világ legszerényebb miniszterelnöke szíriai árvákat fogad be!

José “Pepe” Mujica, Uruguay elnöke, a világ legszerényebb államfője, így 70 felett megfáradt és idén februárban lemondott tisztségéről. Az ENSZ Menekültügyi Bizottsága köszönetét fejezte ki, amiért reagálva a menekült válságra, a tavalyi év elején habozás nélkül felajánlotta, hogy 100 szíriai árvát szeretne befogadni.

 

 

1

José “Pepe” Mujica

Tekintve a többmilliós menekült számot, ez csepp a tengerben, de minden egyes ország erőfeszítése üdvözlendő. Mivel Mujica már megválasztásakor felajánlotta az elnöki rezidenciát arra az esetre, ha megtelnek a hajléktalanszállók, hogy a fedél nélkül élő emberek beköltözhessenek, egyáltalán nem meglepő, hogy most is a folyóparti kúria ad otthon a menekült gyermekeknek. Az elnök életmódján semmit sem változtatott beiktatása után. 

1
Mujica feleségét, Lucia Topolansky szenátort is megkérdezték az árvák befogadásának ügyében aki elmondta, hogy ezzel is szeretnék “motiválni a világ összes országát, hogy vállaljanak felelősséget a katasztrófában”, ami Szíriát sújtja.

(A róla szóló cikket ITT találod!)

Az uruguayi elnök felajánlása természetesen nem akarja elszakítani a szűkebb családi körüktől ezeket a menekült gyerekeket. Ez a létszám tehát többszörösére nőhet, ha a rokonokat is beleszámoljuk, az uruguayi kormány azonban minden bizonnyal belekalkulálta ezt. Néhány ellenfele azzal vádolja, hogy csak a Nobel-békedíjra fáj a foga, de ő erre csak legyint.

1

Nem érdekli, hogy a becsületességében kételkednek, válaszában elmondta, ha megnyerné is valaha, a pénzből 50 házat vásárol a kormány által támogatott lakhatási programba. 

A népszerű vezető március 1-jén adta át helyét utódjának, Tabare Vazquez-nek.

Szerző: Gini Papp – Illúzió
Forrás

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!