Illúzió

A képen lévő kislányt orvoshoz küldték a tanárok hiperaktivitással, mekkorát tévedtek! (videó)

Ismered Ken Robinson híres előadását a kreativitásról? Ha szeretnénk kicsit más szemszögből is megismerni az oktatási struktúrát, és megérteni, hogy a kreativitás milyen fontos szerepet tölt be az életünkben, ez a videó alapmű.
Ebben hangzik el a következő történet is, mely után nem hogy magyarázkodni sem kell tovább, de a szánk is tátva marad!

 

 

2

Gillian 6 évesen édesanyjával (1932)

A 7 éves Gillan édesanyját behívták az iskolába, a tanár szerint a lánya folyamatosan zavarta a többieket órán, nem tudtak tőle figyelni. Erre édesanyja elvitte egy gyerekorvoshoz. Más orvos a mai világban felírt volna neki egy nyugtatót, és megbélyegezte volna a hiperaktív jelzővel. Az orvosa viszont leültette egy székre, végighallgatta édesanyja történetét, panaszait lányára, miközben Gillian hátra tett kézzel ült búsan. Majd mikor végére értek a szövegnek, odafordult Gillianhoz, és azt mondta: “Most szeretnék édesanyáddal négyszemközt beszélni, addig maradj itt nyugton.” Bekapcsolva hagyott egy rádiót, és kimentek a rendelő elé. Majd odaszólt édesanyjának, hogy figyeljen, mi fog történni. Amint úgy érezte egyedül van és levették róla a szemüket, Gillien elkezdett a zenére ritmusosan mozogni. Mire az orvos: “Asszonyom! Az ön lánya nem beteg! Ő táncos! Vigye el tánciskolába!” Anyja megfogadta a tanácsot, és Gilliant beíratta a tánciskolába, amitől a kislány teljesen kivirult! Egyszercsak olyan emberek közé került, akik ugyanolyanok voltak, mint ő. Mozogniuk kellett ahhoz, hogy gondolkozni tudjanak.

Gillian Lynne ma multimilliárdos, Andrew Lloyd Webberrel együtt olyan musical-ek fémjelzik nevét, mint a Macskák, vagy Az operaház fantomja, vezet egy tánciskolát, és tagja a Londoni Királyi Balettnek.

2

 

2

Az Olivier -Díj birtokosaként, 2013. 

Szerző: Gini Papp – Illúzió

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!