Illúzió

Rönkház, amiben együtt lélegzel a természettel! (fotók)

A kanadai Pioneer Log Homes of BC rönkház építő cég oldalán ragadtam ma. Teljesen elvarázsoltak a képeikkel. Imádom a rönkházakat. A fát, mint építőanyagot, bútort. Az illata erővel és jó kedvvel tölt fel. Valamiképp együtt lélegzem a fával, ami bár már nem élő, mégis egy élőlény érzetét kelti. A rönkház lelke együtt születik az emelkedő falakkal, a formálódó külsővel. Az építőmester és a ház létrehozásán fáradozó valamennyi szakember – köztük a tulajdonos is – része annak a folyamatnak, amely során a méretes farönkökből – átgondolt, precíz munkafolyamatok során – megszületik az otthon.

 

 

4

A rönk, vagyis a fa kézi erővel is munkálható, éppen ezért “tölthető” anyag. Töltését a felhasználása során a környezetéből nyeri – és mindenki, aki az otthon teremtésében részt vesz, arra koncentrál, pozitív energiákkal tölti fel ezt a szép alapanyagot.

4

4

Ezért van olyan érzésünk a felépült, de még nem lakott rönkházba lépve, hogy abban máris jelen van az otthon melege, a biztonságos hátország ereje, ahonnan kiindulva megvívhatjuk mindennapi harcainkat, küzdelmeinket, de ahová hazatérve nyugalom és biztonság vár.

IDE kattintva megnézheted aaz Earthbagokról, a szupervályog házakról készült cikket!

4

4

A rönkházban az ember, a család nemcsak lakik, hanem él. Téli estén a kandalló előtt ülve, nyáron a teraszon pihenve hozzálassulunk a fa időtlenségéhez, ritmusához.

4

Egy rönkház nem tervezhető ugyanúgy, mint a kőház, tudomásul kell venni, hogy a legegyszerűbb formák és anyagok felhasználásával jutunk el a legkedvezőbb végeredményig. A rönkházban sincs minden feltétlenül fából, sőt!

4

4

Az ötletes, főleg pasztell, és kevés élénk színekkel feldobott, kevés bútorral berendezett, szellős belső tér (kis merészséggel) sokkal harmonikusabb lehet, mint amit egy lakberendező beleálmodhat az otthonunkba.

4

4

A rönkház valamiképpen maga dönti el – és nem azonnal -, hogy melyik bútor hova kerül. Érdemes majdnem üres házba költözni, és hagyni megvilágosodni magunkat, melyik bútor, hova kívánkozik.

4

4

A régi idők építészetében a fa jelentős szerepet játszott, ezért is vonzódunk ma is ehhez az anyaghoz. A fa, terméskő, üveg, acél, tégla és egyéb építészeti anyagok összehangolásával szép életteret alakíthatunk ki.

4

4

Fából épített házban lakva különleges melegséget és erdőillatot érezhetünk, együtt lakhatunk a természettel. A szép rönkház beleolvad a természetbe, és környezetével együtt él, lélegzik. A rönkház hangulatához hozzá tartozi a kandallóban égő tűz, amelynél hazaérkezve megpihenhetünk.

Tudtad, hogy 100 ezer forint alatti összegből építhetsz földalatti üvegházat? Kattints IDE!

Nézzünk néhány gyönyörű példát erre:

4

4

4

4

4

IDE kattintva: Az építés bajnokai vicces sorozatom első részén találod magad 😀

4

4

4

4

4

 

4

4

4

4

4

4

4

4

4

4

4

4

4

4

Hát nem gyönyörűek?

Kattints IDE, és nézd a 100 %-ban önfenntartó házról, az Earthshipről készült bejegyzést!

Szerző: Gini Papp – Illúzió
(pioneerloghomesofbc.com, ronkhazepites.com)

Szerző: Gini Papp - Illúzió

Ha tetszett, kérlek oszd meg te is, és mindig nézz szét a lap alján lévő képes ajánlatok között is! Ha van kedved, jobb oldalon csatlakozhatsz Facebook oldalamhoz, így egy jó kis csapat tagja lehetsz.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Erzsébet Kis says:

    Ezek valóban nagyon szépek, de a legtöbbjük felépítéséhez a Kárpátok faállománya sem lenne elég, akkorák! Megint előjött az ember telhetetlensége, harácsolása!

  2. Zsuzsa Rozsa says:

    Egyik- másikból hiányzik a Vilma és az Irma, de csodálatosak.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!