Illúzió

Rönkház, amiben együtt lélegzel a természettel! (fotók)

A kanadai Pioneer Log Homes of BC rönkház építő cég oldalán ragadtam ma. Teljesen elvarázsoltak a képeikkel. Imádom a rönkházakat. A fát, mint építőanyagot, bútort. Az illata erővel és jó kedvvel tölt fel. Valamiképp együtt lélegzem a fával, ami bár már nem élő, mégis egy élőlény érzetét kelti. A rönkház lelke együtt születik az emelkedő falakkal, a formálódó külsővel. Az építőmester és a ház létrehozásán fáradozó valamennyi szakember – köztük a tulajdonos is – része annak a folyamatnak, amely során a méretes farönkökből – átgondolt, precíz munkafolyamatok során – megszületik az otthon.

 

 

4

A rönk, vagyis a fa kézi erővel is munkálható, éppen ezért “tölthető” anyag. Töltését a felhasználása során a környezetéből nyeri – és mindenki, aki az otthon teremtésében részt vesz, arra koncentrál, pozitív energiákkal tölti fel ezt a szép alapanyagot.

4

4

Ezért van olyan érzésünk a felépült, de még nem lakott rönkházba lépve, hogy abban máris jelen van az otthon melege, a biztonságos hátország ereje, ahonnan kiindulva megvívhatjuk mindennapi harcainkat, küzdelmeinket, de ahová hazatérve nyugalom és biztonság vár.

IDE kattintva megnézheted aaz Earthbagokról, a szupervályog házakról készült cikket!

4

4

A rönkházban az ember, a család nemcsak lakik, hanem él. Téli estén a kandalló előtt ülve, nyáron a teraszon pihenve hozzálassulunk a fa időtlenségéhez, ritmusához.

4

Egy rönkház nem tervezhető ugyanúgy, mint a kőház, tudomásul kell venni, hogy a legegyszerűbb formák és anyagok felhasználásával jutunk el a legkedvezőbb végeredményig. A rönkházban sincs minden feltétlenül fából, sőt!

4

4

Az ötletes, főleg pasztell, és kevés élénk színekkel feldobott, kevés bútorral berendezett, szellős belső tér (kis merészséggel) sokkal harmonikusabb lehet, mint amit egy lakberendező beleálmodhat az otthonunkba.

4

4

A rönkház valamiképpen maga dönti el – és nem azonnal -, hogy melyik bútor hova kerül. Érdemes majdnem üres házba költözni, és hagyni megvilágosodni magunkat, melyik bútor, hova kívánkozik.

4

4

A régi idők építészetében a fa jelentős szerepet játszott, ezért is vonzódunk ma is ehhez az anyaghoz. A fa, terméskő, üveg, acél, tégla és egyéb építészeti anyagok összehangolásával szép életteret alakíthatunk ki.

4

4

Fából épített házban lakva különleges melegséget és erdőillatot érezhetünk, együtt lakhatunk a természettel. A szép rönkház beleolvad a természetbe, és környezetével együtt él, lélegzik. A rönkház hangulatához hozzá tartozi a kandallóban égő tűz, amelynél hazaérkezve megpihenhetünk.

Tudtad, hogy 100 ezer forint alatti összegből építhetsz földalatti üvegházat? Kattints IDE!

Nézzünk néhány gyönyörű példát erre:

4

4

4

4

4

IDE kattintva: Az építés bajnokai vicces sorozatom első részén találod magad 😀

4

4

4

4

4

 

4

4

4

4

4

4

4

4

4

4

4

4

4

4

Hát nem gyönyörűek?

Kattints IDE, és nézd a 100 %-ban önfenntartó házról, az Earthshipről készült bejegyzést!

Szerző: Gini Papp – Illúzió
(pioneerloghomesofbc.com, ronkhazepites.com)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Erzsébet Kis says:

    Ezek valóban nagyon szépek, de a legtöbbjük felépítéséhez a Kárpátok faállománya sem lenne elég, akkorák! Megint előjött az ember telhetetlensége, harácsolása!

  2. Zsuzsa Rozsa says:

    Egyik- másikból hiányzik a Vilma és az Irma, de csodálatosak.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!