Illúzió

Nem bírták nézni a nyomorát, összefogtak érte!

A 83 éves Don Luciano Chumán Peruban, Ferrenafe utcáin bolyongott nap mint nap – hosszú évek óta -, hogy fedelet találjon legalább éjszakára maga fölé. Hajléktalanként, mocskos ruhákban járt-kelt, mígnem a Peregrin Evangélikus Egyházba járó kis közösség úgy döntött, nem nézi tovább tétlenül a szenvedését, összefognak érte. “Loco Chumán” – vagy közismertebb nevén “Őrült Chumán” életét megváltoztatták. Gyökeresen.

 

 

2

A fő gondja mindig az volt, hogyan találjon biztonságos alvóhelyet. Szóval az egyházi közösség összedugta a fejét, mi tévők legyenek, mert együtt éreztek vele. Először is le kellett fürdetni, aztán rendbe szedni a haját és egy öltözet új ruhát húzni rá. Végül nem csupán egy biztonságos helyet adtak neki az alváshoz, ennél sokkal többet. Kapott tőlük pénzt, elintézték neki, hogy szociális támogatásokra legyen jogosult, és bevitték a helyi kórházba, hogy teljesen átvizsgálják.

2

Ebben a hideg világban, ezek az emberek a szeretet legforróbb melegével árasztották el ezt az idős embert. 

2

Gondosan megfürdették…

2

Kattints IDE, és nézd meg mire költötte a hajléktalan, a neki adott 100 dollárt!

Kezelésbe vette a borbély…

2

A történetüket megosztották Facebook oldalukon is, hogy az emberek követendő példaként gondolhassanak rá. 12 ezer tetszikkel és 6.500 megosztással arra gondolhatunk, hogy valóban megmozgatták az emberek érzéseit és talán mernek nyitni máshol is a társadalom perifériájára szorult emberekre úgy, mint akinek csak egy segítő kézre van szüksége. Majd remélhetőleg oda is nyújtják számukra azt a kezet…

2

Szerző: Gini Papp – Illúzió
Forrás

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Judit Csizmadia says:

    könnyű a kerítésen kívülről bekiabálni, de azért mégis csak leírom már ide azt, hogy ha ez egy meghitt, keresztény kis közösség és község (v. falu, mindegy), akkor mitől tartottak eddig, hogy az illetőnek (most hagyjuk azt, hogy ő maga mennyire volt oka okozója saját nyomorának, az ember úgy el tud veszni, és nincs rá megfelelő magyarázat, hogy miért és hogy miért nem mászik ki elveszettségéből) – szóval – hogy az öreg “hosszú évekig” bolyongott a község utcáján egy biztonságos alvóhelyért ilyen elveszetten… mire aztán úgyis az lett a vége, hogy összefogtak érte. (Isten áldását kívánom rájuk ezért)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!