Illúzió

Mindennap 10 perc dicsérettel kezdi a tanár!

A világ minden iskolájában rutinszerűen indul a reggeli tanítás. Valamilyen jól bevált szokás szerint. A floridai Jacksonville Mainspring Akadémiáján indul a legeslegjobban, ez biztos. Chris Ulmer gyógypedagógiai tanár osztálytermében alig várják az órát. Hogy miért? Mert a 8 diák, aki ebbe az osztályba jár, minden reggel 10 perc dicséretet kap a tanártól!

 

 

2

Chris Ulmer nem sajnálja az időt ettől a szertartástól. A sajátos nevelés igényű gyermekek imádnak hozzá járni. Mindannyian szegregált környezetből érkeztek hozzá, autizmussal, traumás agysérüléssel, beszéd apraxiával.
A diákjait 10 percen keresztül dicséri szemtől-szembe, ilyesmikkel mint: Te egy nagy futballista vagy! Téged mindenki szeret, mert segítőkész vagy! Nagyon jó humorod van, mindenki szereti a remek vicceidet! … és így tovább. 

2

“Szeretem az osztályomat” – mondja Ulmer, és ezt el is hisszük neki 

A tanár videóra vette hogyan csinálja ezt a gyerekekkel, majd 4 nappal ezelőtt megosztotta Facebook oldalukon. Hihetetlenül magas arányban tekintették meg ennyi idő alatt, közel 2 millióan! 

Children learn to love or hate at an early age.I think it’s time we actively work towards teaching love and acceptance.

Szerző: Special Books by Special Kids, 2015. november 15.

Videóikban láthatod (ITT!) milyen összetartó kis közösséggé kovácsolódtak 3 év alatt. Chris született, nagybetűs tanár, aki pontosan tudja mi a dolga. Átadni valami nagyon fontosat, meglátni a másikban az értéket és ennek hangot is adni. Mert így is lehet. És milyen érdekes, mióta a tanár ezzel a módszerrel köszönti őket minden egyes új napon, a gyerekek is összetartóbbá váltak, igazi csapatjátékosok lettek. Ezenfelül, habozás nélkül dicsérik meg egymást és Christ is.

2

A diákok önértékelése a plafonig ér, mióta tanáruk megmutatja nekik mit szerethetnek magukban és társaikban is

Az évek során, egy nagy családdá váltak. 
Chris facebook oldalán láthatod, hogy sikertelenül próbált kiadatni egy speciális könyvet, amelyben a speciális gyerekek és szüleik írnak a különleges nevelési igényről, és történetek, idézetek szerepelnek benne, melyek az évek során összegyűltek köreikben. A tanár szerint ez hiánypótló és nagy szükség van rá, hogy láthassa a világ milyen tehetséges, sokoldalú és intelligens gyermekek a diákjai. Továbbá ez a könyv azt a célt is szolgálná, hogy egy platformmá váljék a gyerekek számára, amin közölhetik gondolataikat. Eddig 50 kiadó utasította vissza a könyvet, de a tanár nem adja fel, a hűtőjére rakta őket, mert ettől is csak motiváltabb lesz, hogy ne adja fel.

Nem lehet könnyen leállítani, ha valamit a fejébe vesz. Nyitott egy ‘gofoundme’ oldalt, ahol az emberek segítségét kéri, hogy elérhető legyen a könyv mindenki számára. 

ITT látható az adományozó oldal, ahol eddig 5256 $ gyűlt össze!

A könyv bevételét is jótékony célra fogja fordítani, amin ezek után meg sem lepődök. Chris eltökélt. Ha mégsem lesz kiadva a könyv, a gyerekeket fogja arra nevelni, hogy szólaljanak fel a szociális médiában és meséljék el a világnak, milyen az élet az ő cipőjükben. Az egyetlen amire szerinte nincs mentség, az az empátia hiánya.
Egyet értünk vele, nem igaz?

2

Szerző: Gini Papp – Illúzió

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!