Illúzió

Nem sértődtem meg Ákosra, pedig nő vagyok

Nem vagyok Ákos fan. Egyáltalán. Semennyire. Ugyanakkor emberileg nagyon szeretem, kétségkívül sokat letett az asztalra. Értem, hogy miért lehet rajongani érte, a művészetéért. Barátaim zöme a koncertjeire is ellátogat. Nem tinik már, felnőtt, családos emberek, és úgy tűnik, nem szeretnek ki belőle. Ennek nyilván oka van, sokat kapnak tőle. Elvitathatatlanul tehetséges ember. 
Egy nap alatt elárasztotta az internetet az Ákosra hányó emberek bejegyzése. Ezért hallgattam meg a 47 perces interjút, amit – gyanítom – azok zöme, akik meg akarják kövezni, nem tettek meg.

 

 

3

(Fotó: origo – a képre kattintva elérhető a hozzátartozó cikk)

Ha veszed a fáradtságot és valóban meghallgatod az ArcKépet, mindjárt rájössz mennyire más ízű mondatok hagyták el a száját. A hangnem, a stílus, a megfogalmazás korántsem bántó és hímsoviniszta. Egy cseppet sem! 
Konzervatív nézeteit nem bántóan, és diktatórikusan mondta. Ő egy keresztény ember, akinek nyilvánvalóan Biblián alapuló értékrendje van. Akik szeretik és követik munkásságát, tisztában kellett, hogy legyenek ezzel a ténnyel. A riporter kérdéseire válaszolva, hogy miért nem tetszik neki a női emancipáció, olyan dolgokat válaszolt, amit egy keresztény értékrendű ember mondott volna. Még azt is mondanám, hogy a nőket elismerve, érdemeiket nem csorbítva tette. Egy pillanatig sem volt elítélhető a stílusa. 
Én nőként nem sértődtem meg rá. Nem tervezem, hogy ennél jobban elférfiasodjak. Az interjúban nem arról beszél, hogy a nő a férfinek alárendelve kell, hogy éljen, de – újra hangsúlyoznám: bibliai nézőpontja miatt – akkor érzi jól magát, ha betölti női szerepét. Társkapcsolatban, gyermeket szülve, zömében azokkal a dolgokkal foglalkozva, amit az otthonában csinál ez idő alatt. 
Ha megkérdezel 100 nőt, 80 biztosan így szeretne élni. Nincs mit elítélni vagy megkérdőjelezni ezen. Azokat kérdezném, akik elítélik Ákos véleményét: miért lenne kevesebb az a nő, aki gyereket szül, és háziasszony lesz? Miért kevesebb attól, hogy nem egy gyár élén áll, és dadus neveli fel a gyermekét adott esetben? Miért kevesebb az, aki nem vágyik nagyobb babérokra, mint arra, hogy egy boldog család motorjává válik? Nagyon komolyan kérdezem, hol itt a gond?
Az énekes úgy zárja az interjút, “nem kell velem egyetérteni”. Tedd ezt. Ne érts egyet vele, de neki sem kell egyetértenie veled. Nem igaz?

3

IDE kattintva apukákon hatódhatsz meg, akik császármetszéssel világrajött újszülöttjeiket veszik mellükre!

Olvasom, hogy nők százai akarják visszaváltani a koncertjére megvásárolt jegyeiket. Vajon miért? Eddig nem tudták, hogy ikonuk család centrikus, keresztény elveket valló férfi? Nem tudták, hogy a felesége, aki négy gyermekük mellett logisztikázza a dolgokat, úgy szereti az életét, ahogy van? Ettől ő kevesebb lenne, mint az énekes? Főként ha nem vágyik arra, hogy mondjuk egy multi benyelje és este hatkor rohanjon azért a gyerekért, akit még nem varrt a nagyszülők nyakába?
Lehet, hogy az olyan nők, akik őt kevesebbre tartják ezért, szimplán csak irigylik?
Ákos egy védő, oltalmazó típusú férj. Szüksége van a rendezettségre, az állandóságra, amihez megtalálta a megfelelő társat. Nincs ez mindenhol így, sok helyen muszáj dolgoznia a feleségnek, és ezt nyilván ő is érti. Szavaiból inkább az együttérzés cseng ki, mintsem az ítélkezés amikor arról beszél, hogy szerinte a nőknek mi lenne a “dolguk”.
Ez egy lejárató hadművelet, semmi több. Pont a koncert előtt. A Telekom pedig, akikkel folyton csak a gondom van, pont nem kellene, hogy pattogjon és “szellemiségről” beszéljen. A női egyenjogúság nevében lássuk csak, hány női felső vezetője van a Telekomnak? 8 férfi, + 1 nő! Akkor miről is beszélnek? Innentől kezdve pedig megint abba a helyzetbe hozták magukat ezzel a statáriális lépésükkel, hogy csak az jut eszembe: “ülj le fiam, egyes”.

Hallgasd meg légy szíves, tedd meg a tisztán látásod érdekében, és ne mások kardoskodásából ítéld meg a helyzetet.

Nos? Bántó? Szélsőséges? Te hogyan érzel ezek után vele kapcsolatban?

Itt olvashatod el az ősrégi szerelmi tanácsokat, melyeket nagyapáink hagytak a legényekre! 😀

Itt pedig a vállalhatatlan családi fotók sorozatomnál landolsz 😉

Szerző: Gini Papp – Illúzió

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Kedves Mihály Baross! Zseniális szavakat, mondatokat írtál. Jó látni, hogy vannak férfiak, akik így gondolkoznak.

 2. floramacska says:

  Orvostanhallgatokent szultem gyereket. Szeretem a gyerekem es szeretem a hivatasom. Mikor a nagyszulok vigyaztak ra 2 szopizas kozt, mig en orakon voltam, szereto, vedo kozegben volt, akkor is, mikor a ferjem ugy dontott, otthon marad vele, mig en hosszu ugyeleteket vallaltam. Ha egy fityinggel is kevesebbet keresnek akarmelyik ferfinel ugyanannyi munkaert, keresztben nyelnem le. Akos el van tevedve kb 2000 evvel. Roppant szomoru az, mikor egy no ” felaldozza” magat es nem teljesedik ki, hanem hazvezetono-gyerekmegorzove lesz. Ez meg az en velemenyem, velem sem kell egyeterteni. Attol meg Akoskara felfordulhat a gyomrom.

 3. Somogyi Szilvia says:

  Az én véleményem rövid és tömör lesz.Én úgy értelmeztem Ákos szavait;hogy a nőknek a család,és a háztartás legyen az első,és annyi munkát vállaljon mellette amennyit bír.Ne akarja a családfenntartó szerepet átvállalni,hisz az a férfi dolga.Ez lenne a normális!Igaz a mai világ sajnos azt kívánja,hogy a nők is többet dolgozzanak a megélhetés miatt.Aki ezért elítéli Ákost,annak csak gratulálni tudok!!!

 4. Kutyaimádó says: (előzmény @GoldenGazdi)

  Kedves Golden Gazdi!
  A dedikáláson egy hideg komor tekintetű ember ült veled szemben?,Esetleg mondtál neki valamit amit ő másképpen értelmezett,mint ahogyan te?
  A plázában ahol,találkoztál vele ,odamentél hozzá esetleg? Válaszodat előre is köszönöm.
  Üdvözlettel:Kutyaimádó.

 5. Mihály Baross says:

  hm.. Egy lánybarátommal együtt kezdtük a gimnáziumot, együtt érettségiztünk (neki jobb lett), együtt mentünk egyetemre és egy helyen, egy munkakörben kezdtünk el dolgozni. Reggelente ugyanúgy bemegy 8ra mint én, és ugyanúgy 4ig bent van és dolgozik. Mégis kevesebbet pénzt kap. Ugyanazt tudja, ugyanazt csinálja, csak ő nő. Meghallgattam az interjút, olvastam a Bibliát.. semmi köze nincs ennek a “keresztény szemlélet”hez. Ákos szerint a nőnek nem dolga többet keresni a férfinál.. ennek az ellentétét sehol sem várják el. A nő kevesebbet keres a férfinál, pedig esetenként ugyanazt a munkát végzi el. Ez ellen dolgozik az emancipáció.
  Lehet itt anekdotázni, Bibliából idézni.. nem a stílussal van a probléma, hanem a tartalommal. 2000 éves kultúrára hivatkozott. Igen, 2000 évvel ezelőtt a nőnek nem volt más dolga, mint tartozni valakihez és szülni. De akkor minek járnak manapság a nők iskolába? Szülni bután is lehet, valakihez függni, tartozni meg bután lehet csak igazán.

  Férfiként elvárom, hogy a páromnak legyenek gondolatai, legyen saját – akár az enyémmel ellentmondó – véleménye, legyen élete, sorsa. Ha azt akarnám, hogy valaki szüljön nekem és mosogasson, akkor rabszolgát kerestem volna.

 6. Olvaso Bea says:

  Kedves blogoló. Engem Ákos (majd két nappal később1 Ákosné) megnyilvánulásában több és ugyanazon dolog zavar, ami Kövér megszólalásában is és ami mostanság fizetett hirdetésként a rádióból folyik. Valószínű előző háromnak is fizetnek ezért, csak nem teszik oda az X jelet, hogy tudd, fizetősek.
  Ami pedig zavar, az a skatulya, hogy kijelentik, hogy az a nő, aki nem szül 3+ narancsszínű gyereket, karrierista. Hát nem. Magyarországon szerintem 500 nőre jut max. 1 karrierista. Az 500nak minimum a fele azért nem szül egynél többet, mert megreked az élete anyagilag. És nem csak a gyed ideje alatt (a többség a gyest már be se tudja vállalni, hisz akkor hajléktalanná válik a család, a gyermeken kívül már az anyára (élelemre, gyógyszerre, rezsire) nem jut pénz. Még munka mellett se nagyon. A másik fele szül. Annak nagy többségét az ország 80%-a lenézi, és simán egy újabb skatulyát húznak rájuk, még arra is aki tényleg magyar, csak mélyszegény.

  Saját példánk pedig: viszonylag jó anyagi körülmények között vágtunk bele a gyerekvállalásba. Igen ám, de amíg a várandósság időtartama alatt napi 2000 Ft-ot hagytunk a boltban, ma már a semmi megvásárlásával se lehet 5000 alatt megállni a napi cikkeknél. A rezsi a gyermek érkezésével másfélszeresére ugrott, hiába a rezsicsökkentés, három szolgáltatótól 75 ezer forintnyi elszámoló számlát kaptunk. Mikor a gyermek beteg, nem elég, hogy megbüntet az állam a táppénz jövedelemnél alacsonyabb voltával (persze ne is legyen egyenlő a munkában eltöltött idővel), de még a gyógyszerek is olyan drágák, hogy szinte gondolkodni kell, hogy akkor ételre vagy orvosra költsünk. Márpedig egy bölcsis vagy ovis korú gyermek sokat beteg. A miénk az elmúlt 14 hónap során 11 hónapot volt beteg. Még jó, hogy van egy nagymama és egy nagypapa, akik már nyugdíjasok, de még élnek. Örülhetek, mert így 3 betegségből egyet átvállalnak. Amúgy szó szerint is. Mert mi még nem találkozhattunk azokkal a vírusokkal, amik most vannak a közösségekben (ezt az orvosok mondják), így aztán a szülők is állandóan göthösek. Igenám, de a nyugdíjas nagyszülők 65 és 69 évesek. Azaz bármikor elveszthetik a gyereket, ha utcán sétálnak vele, mert ugye az agyi problémák nem jelzik előre, hogy holnap jönnek. Tehát így bízd kicsi gyermeked a nagyszülőre. Én magam egyikre se bízom, ha a másik nincs vele. Ketten alkotnak egy egészet, remélem, még nagyon sokáig. Az ennél fiatalabb nagyszülők pedig bizony még jópár évig dolgoznak. Kb. minimum addig, míg a gyerek is képes önmagára otthon vigyázni.
  Igen, lehet, mondani, hogy szüleink is megoldották ezt. Igen, az átkosban. Amikor nem volt munkanélküliség, mert tilos volt utcára küldeni az embereket. Így nem volt gond, mennyit volt az anya táppénzen. Ma már a kollégák is vérben forgó szemmel néznek, a munkáltató pedig csak úgy odaveti, sok a táppénz. (Értsd a ráutalást.) Aztán az anya egyre többet testálhatja a gyereket a nagyszülőkre, egyébként akkor meg pont az a baj, milyen anya vagy már, hogy hajnali ötkor-hatkor kirúgod a gyereket az ágyból, átsétáltatod vele lázasan a fél várost ködszitálásban, esőben, hogy beérj nyolcra a munkahelyre. Nem elég ám amúgy is az anyai lelkifurdalás, hogy a gyereke otthon aludna vagy játszana. Ááá…
  Szóval igen fájtak Ákos szavai. Nem önmegvalósítani akarok. De nem adhatom meg a gyermekemnek azt, amit szeretnék, a testvért. Hiába mondja azt az agitprop, hogy csak úgy lesz jó gyerek, ha van testvére. Hát nem. Az anyjától, az apjától, az oktatóitól lesz jó. Nem adhatom meg neki a testvért, mert anyagilag rendkívül irracionális döntés és katasztrófa lenne, harmadik gyerekig eljutni (amikor a kormány szerint eljő anyagilag a kánaán) pedig gazdasági öngyilkosság.
  Pedig szeretném. Mindennél jobban. Nagyon nem akartam visszamenni dolgozni, a gyerekemmel akartam volna itthon maradni, kétmillió játékot találtam ki, amire nem jut időnk, mert mire hazaérek, este van, főzés, takarítás, mosás, fürdés, alvás. Tesót szerettem volna. Hónapokon át vívtuk a harcot apával, mert agyamat elborította a rózsaszín babaillat. Azonban ahogy eltelt az első év újra a munkahelyemen, látom, hogy az adósságunk csak nő hónapról hónapra, és örülök, mint majom a farkának, ha valamelyik hónapba apa a négyműszakos munkájáért 5000 Ft-tal többet hoz haza. És várom a megváltót, aki ad nekem pénzt arra, hogy szemüvegem legyen, mert lassan megvakulok. Csináltattam olcsó tízezer forintosat, gyermek eltörte. Nincs pénz újat csináltatni, pedig kéne.
  Önmegvalósítani? Most például örülnék, ha lenne elég szabadidőm karácsonyra készülni (nagytakarítás és sütés, és a lakás átrendezése a fa fogadásához), mert az éjszakákhoz fáradt vagyok, az agyam pedig kell másnap a munkahelyen.
  Most megyek vissza a sütőhöz.
  Ez egy szegény ország. Ákos szavai, hogy a nők a munkahelyükön önmegvalósítanak, max. a felső tízezerben lehetnek igazak. A többi gürcöl. Hogy a gyerekének legyen étele és élete.

 7. Aniko Werner says: (előzmény @Rollergirl)

  Kedves Rollergirl!!!
  A szàmbol vetted ki a szot ennél jobban nem tudtam volna megfogalmazni a témàval kapcsolatba a véleményem!!!
  Teljesen egyet értek veled de nem csak a nokre nézve degradàlo szerintem a véleménye hanem azokra a férfiakra nézve is akik kevesebbet keresnek a feleséguknél vagy ha alig tudja eltartani a csalàdjàt.
  Nekem ez az egész ugy jon le hogy egy nonek csak egy “pénzeszsàk”kell hogy szulhessen és eltartsàk utàna. Innen nézve viszont ez mindkét nemre nézve degradàlo vélemény!!!
  Persze aztàn mindenki azt hall ki az interjubol amit akar!!!

 8. Emese Juhász says:

  Szánalmas hogy valakik azzal foglalkoznak,hogy egy vadidegen embert bíráljanak és hogy ennyire unatkoznak, nincs mas dolguk mint kommentekben másokat kritizálni!?

 9. A keresztény ideológiát erkölcsi irányelvként használó emberről mondom én, hogy keresztény ember. Remélem érthető 🙂

 10. Homo ludens says: (előzmény @Mázli)

  Én csak kérdeztem, hogy a “keresztény ember” megjegyzést, most akkor hogyan kell érteni? Pár éve a hatoson nagy felfordulásban megszabadították egy ismerősömet az értékeitől. Csak azt tudta a hangoskodókról, hogy kereszt volt a nyakukban.

 11. Rudolfné Rottmayer says:

  Melyik családtagnak jó az, amikor az anya fáradtan érkezik haza és szinte már semmihez nincs kedve, ereje? Vajon ki azok, akik így kiforgatják Ákos szavait? Azon párt támogatói,akiknek amikor kormányon voltak legfontosabb törvényjavaslata az volt, hogy a homoszexuális férfiak házasodhassanak.
  Nem tud egy nő egyszerre jó munkaerő, jó feleség, jó szerető és jó anya lenni. Az egyik csorbát szenved.

 12. Ezt jól továbbgondoltad 🙂 Nem vontam párhuzamot. Egyáltalán nem 🙂

 13. Homo ludens says:

  “Ő egy keresztény ember, akinek nyilvánvalóan a Biblián alapuló értékrendje van.” Nem tudom, hogy ez most jó, vagy nem jó? A keresztények jobbak, becsületesebben, mint a zsidók, muzulmánok és egyéb nem a Biblián alapuló értékrendű emberek?

 14. Laszlone Debreczeni says:

  Mostanra sikerult meghallgatnom a teljes interjut. Nem sertodtem meg, sot. Es nem is vagyok hajlando szegyellni magam azert, mert a ferjem a ferfi, en pedig a no vagyok. No, feleseg, csaladanya. Lassan mar tenyleg nekem kell elnezest kernem, mert nem harcolok a fakanal ellen. Nem fogok. Es ebben Akos csak megerositett, hogy jol van ez igy.

 15. Talán van fogalma. A keresztény gondolkodása viszont ezt elhomályosítja.

 16. Ez nem egy védőbeszéd volt. A saját érzéseim leírása, azaz nettó magánvélemény. Nem szeretném bibliai síkra terelni. Én csupán értem Ákost, a keresztény gondolkodású férfit. Értem, hogy miért gondolkodik így. Ha ez az erkölcsi mércéje, ezt veszi alapul, ebből tud nyilatkozni. Pont ezt tette.

 17. Linkelnél erről tényeket P.Krisztina Csenge? Mert akkor beszélgethetünk róla. Addig ez feltételezés marad.

 18. Értelek. Ha azt is hozzágondolod, amit utána mondott “azért van széles válla a férfinek, hogy a terheket hordozza”, akkor a megoldást is elmondta a saját meglátása szerint. A nőket tehermentesíteni kellene, és a férfiaknak olyan fizetést kellene kapniuk, hogy a feleségeknek ne legyen “dolguk” a pénzkereset. Természetesen ez választás dolga kell, hogy legyen. És nem tételezi fel azt, hogy egy nő nem lehet épp oly sikeres, mint egy férfi – szerintem -. De ez volt az eredeti felállás, ha a Bibliát veszed alapul. Márpedig ő azt veszi.

 19. Rollergirl says:

  Ákos azt mondta, hogy abnormálisnak tartja az emancipációt. Az emancipáció jelentése az, hogy mindenki egyenlő és minden embernek ugyanannyi joga van. Ez a kiragadott rész előtti első mondatok között volt a témában. Ha innen vizsgáljuk meg a többi részt, akkor engem személy szerint nagyon elszomorít, hogy még mindig itt tart a világ. Ott, hogy hogy nekem igazából az lenne a fő feladatom, hogy gyermeket neveljek és szüljek. Én ezt nem feladatként szeretném megélni, hanem saját döntésként. Én úgy érzem, hogy megfosztott a jogaimtól és degradált arra a szintre, hogy én valakihez tartozom és ez és az lenne a dolgom. Én úgy gondolom, nem valakihez tartozom, hanem valaki társa vagyok, partnere. Egy olyan önálló ember, akinek ugyanannyi joga van döntéseket hozni a saját életével kapcsolatban, mint bárki másnak. Az emancipáció a szabad választás jogát adja meg. Azt, hogyha én családanya akarok lenni, akkor az leszel! Ha pedig űrhajós, akkor meg az! Egyiket sem gondolom lenézendőnek, szerintem mindegy, hogy ki mit csinál, a lényeg, hogy szabad akaratából dönthesse el.
  És ha nem lenne emancipáció, akkor nem szavazhatnál és lehet, hogy blogod sem lenne. És nagyon sok minden más sem az életedben, csak mivel van ezért nem tudod, mi az ami hianyozhatna.
  Engem nem érdekel, ha Ákos így gondolja, ha talált maga mellé egy olyan társat aki ezzel azonosulni tud, akkor örülök neki.
  Viszont azt elfelejtette elmondani, hogy a férfinak mi a kötelessége. Ők hol vannak ebben az egészben? Miért megint csak nekünk nőnek mondják meg, hogyan kéne élni az életünket és hogy mi lenne a helyes?
  Én személy szerint, sajnos elég sokszor tapasztalom azt, hogy nem kezelnek egyenlő félként vagy szinte emberszámba sem vesznek. Hogy sorbanállás közben, ha mögöttem áll egy férfi, engem kihagyva hozzáfordulna oda hogy miben segíthetnek. Ez így rendben van?

 20. P Krisztina Csenge says:

  Akkora keresztény, vícc!!! Hirhedt bántalmazó, nem ritkán szenvedi ezt el a felesége…hagyjuk már, hogy milyen családcentrikus, meg hívő, a nagy szart, egyszerűen, zsarnok, és azzal, hogy a feleésge nem dolgozuk, kiszolgáltatott helyzetbe sodorta magát, ezért kell eltűrnie, mindent amit ez az alak tesz vele…

 21. Pintér Candela Carmen Roxána says:

  Szia!
  Egyetlen egy dolog miatt írok,már pedig amiatt a mondatod miatt,hogy ő keresztény ember és Biblián alapuló elvei vannak.
  1 Istennél kell hírnevet szerezni nem embereknél.
  2 Tokeletlenek vagyunk mondunk ezt azt..de fontos h. Megbanjuk.
  3 aki a Biblia alapelvei szerint él az nem ilyen mint akos és sok hozza hasonló ember.
  4 tudod ez a valassossag olyan védjegy nektek mint a regen élt farizeusok.. Akik vertek a melluket . .. De gondolom nem kell részletezni. ! Isten Imádni nem a nagy nyilvánosság előtt kell és nem is kell vele kérkedni higy huha én mekkora keresztény vagyok . Szóval ne akarjatok mar a kereszténységgel jonni… Hírnéva vagy alazatosaag? Mint Jézus is tette mikor őt dicsőitették de mit tett? Azt mondta az Atya nagyobb nálam… Na szóval csak Ennyit akartam szia.

 22. Simon Ilona Limmike says:

  Egyetértek Ákossal. A karrierista női imázs nem fér össze az anyasággal. Ne akarjunk a férfiakra házimunkát erőltetni, csak mert napi 12 órát a munkahelyen töltünk. Ehhez persze az kellene, hogy a gyerekeket vállaló nőknek olyan munkalehetőséget teremtsen az állam, ami mellett az otthoni teendőket is el tudják végezni. Az én lányom 37 éves, bérelt lakásban él a férjével és 3 gyerekével (jelenleg gyes-en), a mindennapi megélhetésért küzdenek. Főiskolai végzettsége van, de nem akar karriert. Ákossal az a gond, hogy fogalma sincs, hogyan élnek ebben az országban a több gyermekes családok.

 23. Eszter Kiss-Vékony says:

  Üdv mindenkinek 🙂
  Ez mind szép és jó, ahogy le van írva, de….
  SZERINTEM amíg családok azon küszködnek, hogy hogyan tartsák el magukat, amíg vannak családok, akik letminimum alatt vannak, amíg éhező gyerekek, hajléktalanok küzdenek naponta az életben maradásert, amíg külföldre kényszerül az ember dolgozni (és nem kalandvàgy fűti), addig én tennék ilyen “kijelentést” sem ünnepelt sztárként, sem politikusként, sem mezei kisegérként.
  Persze, ha minden úgy menne, mint ahogy kéne (apa keresne annyit MAGYARORSZÁGON, hogy abból tisztességesen eltartja a családot, a gyes sem huszon akármennyi lenne) akkor én is gondolkodás nélkül terelgetném itthon a gyerkőceimet, esetleg még a harmadikat is bevállalnám. Biztos nem vágynék vissza minimál bérért a Tescóba dolgozni, hogy “karrierem építsem”
  De addig, míg nem változnak a körülmények, melyik az az ép ésszel gondolkodó ember, aki (mert a nagy emberek azt mondják) otthon marad és sorra szüli a gyereket. ….Sajnos vannak ilyenek. …
  Elnézést, hogy én nem szeretnék így élni. …
  És hozzá teszem. ..NEM A GYEREK SZÜLÉSSEL VAN A BAJ
  A baj azzal van, hogy miből, miképpen neveljük fel
  Szívből örülök, hogy (jelen esetben )Ákosnak nem kell feltennie magának ilyen kérdést
  NEM KELL VELEM EGYETÉRTENI
  ez csak egy két gyerekes anyuka saját véleménye
  további szép napot mindenkinek 😉

 24. Arany Norbert says: (előzmény @Judit Szabo)

  A nőknek ugyanúgy joguk van, bármit csinálni, mint Ákosnak a saját értékrendjéhez.

  Vallásról, ízlésről és bármilyen más meggyőződésről vitatkozni pedig felesleges, hacsak nem az a cél, hogy az arra alkalmas embert felidegesítsd.

 25. Zimu says:

  Nagyon tanulságos végignézni az interjút, és még érdekesebb látni az emberek reakcióit. Ez utóbbi javarészt azt igazolja, amiről Ákos beszél. Sajnos kevesek fejében fordul meg az, hogy ez az ember tudja, hogy mit akar, tudja, hogy merre tart, és ugyanakkor azzal is tisztában van, hogy mennyi munkája van még saját magán. Világos, hogy ő nem hajlik be a mai kificamodott világ sémájába, ő önmaga, és ezért bántják.
  A kificamodás alatt értem a női-férfi szerepek felbomlását, és azt, hogy akik szeretik a munkásságát, képesek egy társadalmilag/politikailag támadható tényező miatt elfordulni, és “visszaváltani a jegyeket”. Ennek a támadható tényezőnek a jelentősége kb egyenértékű azzal, hogy valaki szereti e spenótot vagy sem.
  Ha olyat mond, amivel sajnos azt kell, hogy mondjam, hogy a multinacionális nézet megegyezik, akkor szerethető, ha nem, akkor lakoljon.
  Az kevesek fejében fordul meg, hogy éppen azért van a női-férfi szerepek kapcsán ezen az állásponton, mert érzelmileg egy olyan fokra érett, ami már felülírja azokat az ítéleteket, melyek arról szólnak, hogy nem képes a mai világ menetrendjét átlátni… Igenis eljöhet az ember életében az az időszak, amikor a zsigeri intuícióink után haladva boldogok és sikeresek lehetünk (egzisztenciálisan is!) és nem kell követnünk egy olyan sémát, ami semmi másról nem szól, csak arról, hogyan ássuk mélyre a belső szabadságunkat, és hitessük el saját magunkkal, hogy egy választásunk van: beállni a csordába.. ami miatt rengetegen ilyen negatívan nyilatkoztok.

 26. Judit, ez itt egy személyes blog, ergo magãnvélemény 😉 Jól látod.

 27. Judit Szabo says:

  Szóval hogy a Biblián alapuló értékrendje van. Aha. Ezért vette el az asszonyt csak a harmadik gyerek születése után, igaz?
  Visszakérdeznék: mi a gond azzal, ha egy nő nem csak és kizárólag családanyaként és háziasszonyként képzeli el az életét? Mi a baj azzal, hogy mint ember, ő is meg akarja valósítani az álmait, élni a tehetségével? Hogy “önmegvalósítgatni” is akar, nem csak gyerekeket szülni és tartozni valakihez, mert hát a nőnek ugye csak ez lehet a feladata…
  Az magánvélemény, hogy szerinted mit milyen hangnemben mondott Ákos, bárhogy lehet érteni.
  Amit meg a kormány cirkuszol most miatta a Telekommal, az szánalmas. Mert a cégnek igenis joga van felbontania vele a támogatói szerződést, ha úgy érzi, hogy teljesen más nézeteket vall, mint amit a cég képviselni akar. Ebbe nem lehet(ne) beleszólása egy normális országban a kormánynak.

 28. Tóth Zsolt says:

  Egy jó kis alibi volt ez az esemény ! Ha valaki halgat hireket , akkor tudja hogy hetek óta háború van az államvezetés ès a Telekom közt .

 29. Schindler Erzsébet says: (előzmény @Gál Magdi)

  Kedves Magdi! Olvastam az írásodat, az ellene és a mellette szóló kommenteket is, volt szép számmal mindkettőből. Valamit azért nem értek. Pedagógus voltam magam is egykor, és megtapasztaltam, amit később a gyermekeimen is, hogyha alsóban Móricz és Móra a kötelező, akkor egyszerűen megutálják az olvasást a gyerekek. Minden felmérés ezt mutatja ma is, hogy nem olvasnak a fiatalok. Egyik fiam már suli előtt olvasott, egyedül tanult meg, mert imádta a meséket. 4. osztály végére nem tudtam könyvet könyörögni a kezébe. A kincskeresőt olvasva gyakorlatilag szótáraztunk otthon, a sok, számára ismeretlen szó miatt. Szégyenkezve vallom be, hogy miután 5. osztály végén a Harry Potter a kezébe került, egy nyár alatt elolvasta a 7 kötetet. Azóta újra olvas, sokrétű az érdeklődése, hamarosan érettségizik. Egyik lányom alsós osztályfőnöke egykor, felrúgva a szokásokat a Kököjszi és Bobojszát tette eléjük kötelező olvasmányként, bevált. Nem tudom, mik ma a lehetőségei egy pedagógusnak, de hogy újítani kellene, az szinte bizonyos. Lehet, hogy az egykor gyerekműként ismert alkotásokat ma már inkább csak a felső tagozatban olvastatnám. Eleve elhagynám a “kötelező” minősítést. Ajánlanék 5-6 könyvet egy osztálynak, válasszon mindenki, olvassa a legszimpatikusabbat. Akik egyformát olvastak, tartsanak közösen egy kis beszámolót, amelyikre az osztály többsége ez alapján kíváncsi, azt olvassa el mindenki, és aztán közösen feldolgozzuk. Vagy bármi más ötlet, újítás. Azt látom, hogy 20 vagy akár 40 éve nincsenek a gyerekek -a nagyobbak se- bevonva abba, hogy vajon mit olvasnának szívesen, mi érdekelné őket. Márpedig ha csak olyat olvastatunk, ami nekik idegen, akkor megszeretni sosem fogják a könyveket. Valaki azzal érvelt Ön mellett, hogy Móra és Móricz hősei milyen jellemfejlődést, mintát mutathatnak a gyermekeinknek- szemben a Semmi “hősével”. Ez igaz lehet, de ha megnézem, hogy a korosztályom és a kicsit későbbiek is ezen remekműveken nőttek fel, és látjuk, hogy hol tart és merre halad az erkölcsi tartás, akkor nem hiszem, hogy azt mondhatjuk: “ezen múlik”. Nem olvastam a semmi című művet, és amit írtam nem is annak “védelmében” tettem.:-) Mindenesetre kíváncsi lettem, így el fogom olvasni. 🙂

 30. Birkapasztor says:

  “Ha megkérdezel 100 nőt, 80 biztos, hogy így szeretne élni.”
  Hááát… vagy nem. Több olyan nőt ismerek a közvetlen közelemben. akit el tudna tartani a férje. Olyat is többet ismerek, akinek fel is ajánlotta a férje ezt. 1t ismerek, aki élt a lehetőséggel, a többiek visszamentek dolgozni. Engem is el tudna tartani a férjem, de azt mondta, hogy el sem tudta volna képzelni soha, hogy én ne menjek vissza dolgozni. Én sem tudtam volna elképzelni, 1 év után vágtam a centit, mikor kezdhetek már, mert imádom a munkámat is. Most épp azért büszke rám a férjem, mert fordított esetben én is el tudnám tartani őt (szal ha baj érné, a család akkor is biztonságban lenne).
  Az anyaság csak egy a sok nő által betölthető szerep közül. De nem az egyetlen.
  Szeretnék több időt tölteni a családdal? Igen. De én a megoldást nem a háztartásbeli létben látnám, hanem a részmunkaidőben. Nekem is, és a férjemnek is. Svájcban a svájci állampolgároknak, svájci munkahelyeken ez adott. Akinek gyereke van, gyakran 2-4 napot dolgozik egy héten. Akár férfi, akár nő. Ez nekem is tetszene. De az, hogy otthon maradjak, mint a család védőszentje… uhh.

 31. Kedves Kutyaimádó, tavaly dedikáláson, és az egyik budapesti pláza éttermében majdnem mellettük ültem. Én nagyon kedveltem a dalait, de szerintem – ne haragudj, nem tudok rá szebb szót- elszállt az ember. Vitathatatlan, hogy tehetséges. Viszont eltűnt belőle az alázat, és a hitelesség. Ez az egyéni véleményem, én igy éreztem vele kapcsolatban. Nem vitatom, ha másnak más az érzete, én csalódtam.Talán azért érint érzékenyen, mert a kezdetektől Bonanza rajongó voltam… 🙁

 32. Rozália Erdélyi says:

  ÉN is NŐ VAGYOK. KÖNNYŰ MILLIÓKBÓL GYEREKEKET FELNEVELNI. AJÁNLOM, NEKI ,PRÓBÁLJA MEG, 100. 000 ALATT MEGCSINÁLNI.

 33. Zoltán Bácskai says:

  Szerintem pedig az a nagy helyzet, hogy Ede egy olyan gombot nyomot meg ezzel a hülye mondatával (amit már bőven megbánt szerintem) ami elég nagy lavinát indított el. Sokaknál betalált és ez már nem Ákosról szól rég. Én nem haragszom Ákosra. Biztosra veszem, hogy nem volt tudatos ez a pár mondat, inkább meglepte a kérdés és nem is kicsit dőlt a saját kardjába ezzel a válasszal. Nem akarom minősíteni Edét, nekem is vannak ifjú kori emlékeim, meg koncertjegyeim eltéve.. de amíg a dalainak zöme, a versei átjönnek, az ember stílustalansága, koppintásai, (ez most csúnya lesz..) álprófétasága viszont zavaró, hiszen ő is csak keresi magát a rengetegben mint én is és sokan mások. Éppen ezért nem kell komolyan venni amit mondott, viszont a végére még meg lehet köszönni azt a bizonyos tükröt. 🙂

 34. Tudod, szerintem itt is a Bibliát képviseli. Hiszen a Szent Írás mondja, hogy a nőnek mi a dolga és mi a férfié. Én is voltam mélyen vallásos, a szüleim Jehova Tanújaként neveltek, én is magaménak tekintettem minden sorát. Elég “vak” tud lenni az, aki a Bibliát magolja és ilyen környezetben tartózkodik folyton folyvást. Manapság már nem járható út az ami a patriarchális időkben egyértelmű jónak bizonyult. A lényeg, hogy a véleményét felvállalta pedig kibújhatott volna alóla. Én becsülöm ezt benne. Aki ezen megsértődik, az talán nincs a helyén nőiességében eléggé, különben egy boldog embert miért bántana más véleménye?

 35. Kutyaimádó says: (előzmény @GoldenGazdi)

  Kedves Golden Gazdi ,Te hol találkoztál Ákossal?
  És miért ,csalódtál benne? Milyen volt életben?
  Válaszodat előre is Köszönöm.
  Üdvözlettel:Kutyaimádó.

 36. Schindler Erzsébet says: (előzmény @Györgyi Kozma)

  Kedves Gini!
  Örülök, hogy nem hisztérikus az írásod, mert ahogy az Ákost szidalmazók jegyeznek ilyeneket, az Őt “védelmezők” is. 🙂 Ákos mély keresztényi elkötelezettsége gondolom nem régtől való, ha csak 3 gyermeke születése után vette feleségül gyermekei anyját. Ez számomra nem gond, de az elkötelezett keresztényeknek talán fura lehet kissé. Én magam úgy érzem, hogy Ákos nem a nőt, inkább “csak” az anyát tiszteli a nőkben. Ez az ő dolga, nincs közünk hozzá. Ha nem “dal- és szövegcsináló” volna, talán elszólásnak értékelném a szavait. De az. Elmagyaráznád nekem kedves GINI, mit jelent az, hogy “a nőnek nem dolga, hogy ugyanannyit keressen, mint egy férfi”? Ennek alapján egy férfinak dolga, hogy annyit, sőt többet keressen, mint egy nő? Egyáltalán, hogy lehet “dolga” bárkinek ennyit, vagy annyit, a párjánál többet, vagy kevesebbet keresni? Egy családban mindenki annyit keres, amennyire a munkáját megbecsüli a társadalom, illetve amennyire piacképes az. Sokszor a szerencse kérdése csupán. Vajon, ha Ákos nem egy sikeres énekes lenne, hanem egy meg nem értett művész, akinél többet keres a felesége, akkor is ezt mondta volna? Azt mondja, hogy egy “nő dolga, hogy tartozzon valakihez, hogy gyermeket szüljön neki” Nem bántom Ákost, csak ezzel a megfogalmazással nem értek egyet. Nekem nem dolgom, hogy a férjemhez tartozzam, viszont a férjem és én összetartozunk. Nem dolgom, hogy gyermeket szüljek neki, hanem megbeszéltük, hogy gyermeket szeretnénk, és azt is megbeszéltük, hogy az ő és az én munkámmal hogyan összeegyeztethető ez. Számomra ezek nem kis különbségek. Azért sem, mert négy gyermekünk közül kettő lány. És anyaként olyan mintát szerettem volna adni nekik,amik nem áldozattá alakítják őket egy olyan országban, ahol 2013-ban 36900 házasság köttetett, és 64600 bomlott fel. Úgy, hogy a válások elsődleges oka a hűtlenség, megcsalás, félrelépés, másodlagos pedig az alkoholizmus. Nem egy korombéli ismerősömet hagyta ott a férje 2 gyerekkel, egy fiatalabb hölgy miatt. Ha ők “csak” (ami kicsit sem “csak” persze)a tűzhely melegét óvták volna eddig, akkor most a csekkeket miből fizetnék be? 🙁 És vajon ez miért a nőknek lett ilyenformán címezve? Sok fiatal lány menne férjhez, szülne gyermeket, ahogy Ön is leírja. Korosztályuk fiú tagjai azonban nemigen akarják még elkötelezni magukat. És a konzervatív szemlélet szerint mégiscsak a fiúknak kellene megkérniük szívük hölgyének a kezét :-). Nélkülük nem igen tudjuk “elvégezni a dolgunkat”, “beteljesíteni a princípiumunkat” 😉 Miért nem beszélt arról is, hogy a fiúk köteleződjenek el, még ha csak úgy is, ahogy Ő tette, 3 gyermek megszületése után. De vajon, ha van leánya, akkor is tetszene neki ez a megoldás, ha a lánya lenne 3 gyermekes hajadon? 🙂 No mindegy. A művészetét nem annyira ismerem, a reagálást én is kissé eltúlzottnak tartom. De sajnálom, hogy egy ilyen komoly rajongói táborral rendelkező művész, nem csupán arra buzdította a nőket, hogy válasszanak maguknak princípiumot az életükben,és a férfiakat arra, hogy támogassák ebben a nőket. És nyugodtan hozzátehette volna, hogy neki mindennél szimpatikusabb az, ha valakinek ez a választása az anyaság 🙂 Én nem tudtam volna “belekötni” 🙂

 37. Györgyi Kozma says: (előzmény @GoldenGazdi)

  Valószínű a kőkorszaknak már vége. Talán le kellene már szállni a magas lóról, s kézbe venni egy-két történelem könyvet, s közbe belenézhetnénk a Nobel díjasok listájába ahol talán szemet szúrna azonnal két női név. . . Marie Sklodowska Curie, aki tudós asszony létére 2 gyermeket is szűlt, akkik közül az egyik Irene Joliot Curie szintén 2 Nobel díjat kapott. Úgy létszik belefért életükbe a gyerekszülés és a tudomány egyaránt.
  Vagy milyen lenne az élet Indiában kalkuttai Teréz anya nélkül aki szerzetesként gyermeket nem szült de hány gyermek életét mentette meg? Angliában 60 éve van trónon Erzsébet királynő, aki anya és példakép is egyben. De volt ugyanott egy politikus asszony, aki másfél millió munkanélküli idején került kormányra! megoldotta . Nem szeretnék most párhuzamot vonni. . . Az irodalom is szegényebb lenne Jane Austen és napjaink népszerű irónője J.R.Rowling nélkül. És napjaink hősei kb 3 és fél milliárd nő, akik minden nap megvívják napi harcukat a családjukért és a megélhetésért ! Ti és én, anyám és lányom, nem a rabszolgasors már az álmunk azért mert nőnek születtünk!

 38. Kedves Hegyi Attila, egy szóval nem mondtam, hogy férfi akarok lenni 🙂 Eszemben sincs 🙂 Jól érzem magam nőként. És nem csak mint anya, hanem,mint nő. És szeretek dolgozni, volt, és remélhetőleg lesz karrierem. Hála a Jó Istennek, a férjem, sosem mondott olyat, hogy mi lenne a szerepem, sőt, mindenben támogatott. De nem vele teljesedtem ki. Önmagammal. Vagyok én, mint nő, aztán vagyok feleség, és vagyok anya is. Emelett barát, és barátnő. Voltam vezető. Állitólag jó. Továbbá megfelelek még milliónyi szerepnek nap, mint nap.És kérlek, most ne egy karrierista p*csa képe bontakozzon ki előtted, egyszerűen arról van szó, hogy szeretek anya lenni, de hiányzik a munkám. Szeretek feleség lenni, de szükségem van az önállóságra is. Nos azt nem szeretem, ha megmondják, hogy hogyan kellene élnem. Az, hogy ez az interjú kinek mit jelentett, ki mit hallott ki belőle, szülhet teljesen eltérő véleményeket. De. Nekem van olyan barátom,aki nem, nem akar gyereket, nem akar férjet, és köszöni szépen, nagyon jól megvan a világban. Erre a legtöbben azt mondják, hogy csak nem vallja be, és mi lesz majd vele ha 193 éves lesz, és senki nem nyitja rá az ajtót… ? Tudod, szeretném csak egyszer elérni a kiegyensúlyozottságnak azt a szintjét, ahol ő tart, és kész tervei vannak időskorára is. Ezért utáljuk őt? Nem hiszem.Nem vagyunk egyformák,ettől szép a világ. Ezért hát ne általánositsunk. Mert akkor az a férfi, aki nem volt katona, az nem is férfi?? 😉

 39. Kedves Németh Szabolcs, Kérlek mutasd meg nekem, hogy ma Magyarországon egy diplomás férfi, aki nincs közel a húsosfazékhoz, hol keres annyit, hogy megfelelő szinvonalon, egészséges étkezést, élményeket biztositva a családjának, háttértámogatás hiányában lakáshitelt fizetve el tudja tartani a családját olyan szinten, hogy a jövőjükre is gondol, mert ugye a nyugdijunk az beleveszett a homályba? Én büszke vagyok a férjemre. Erejéhez képest megad nekünk mindent, és mindig is támogatott. Ha ismernél, akkor tudnád, hogy 3 év itthonlét után nem az bánt,hogy vissza kell mennem dolgozni. Sőt. Alig várom a napot. Imádom a kisfiam, de úgy érzem, több van bennem. Ja és nem utolsó sorban, jól fog jönni az a pénz a családi költségvetésbe. És ezzel nem az Édesanyákat nézem le. Sőt. Minden elismerésem azoké, akik ebben kiteljesednek, és jól érzik magukat. De nem vagyunk egyformák. Én pl. imádom a spenótot. Lehet, hogy te gyűlölöd. De ettől, még nem gondolom, hogy baj van veled. Eltérő az értékrendünk, a vágyaink, és a jövőképünk. Én tiszteletben tartom mindenki véleményét. Biztos vagyok abban, hogy sokan tudnak azonosulni Ákossal. Én a kivétel vagyok. Mindössze a véleményem mondtam el. És ezzel nem kivántalak téged, és az esetleges kedvesedet minősiteni, igy kérlek, ismeretlenül, te se tedd azt az enyémmel. Köszönöm, szép napot kívánok neked!

 40. Rigel Ben Hara says:

  Szeretem Ákos dalait én és az egész családom. Nem hinném hogy ha asszonyának lenne a Váci utcában egy butikja, hogy ne “unatkozzon”, akkor ő már “dolgozó nő” lenne?! Nem is kell, hiszen egy négy gyerekes család, rengeteg időt igényel, már aki azért szüli meg a gyerekeit, hogy törődjön velük. Akinek nincs ideje, se módja hogy legalább egy gyereke legyen, DE! mégis hat van neki, azokat kéne kritizálni!!

 41. Márta Rosinger says: (előzmény @Ildi St.)

  Egy ilyen tehetséges,sokoldalú személynek,nem gond ,több síkon élvezni az életet. Nyilván való,hogy sokoldalú,tehetséges,intelligens,energikus alkat kell ahhoz,hogy ne csak egyoldalúan éljük az életünket. Vagy “karrier” vagy “egyke”vagy autó,vagy bútor vagy…

 42. Kati Vargáné says:

  Három gyermek édesanyja vagyok és a mai társadalmi helyzet hozza magával, hogy dolgoznom kell. A Gyed és Gyes kivételével mindig is kellett. Kimaradt sok minden a gyerekeim életéből, mert sajnos a munka és az érte kapott pénz kellett a családi kasszába. Én legszívesebben otthon maradtam volna. Ettől függetlenül amennyit csak lehetett együtt töltöttünk velük a férjemmel. Jelenleg gyermekekkel foglalkozom és nagyon sok érdekes dolgot tapasztalok a mai anyákkal kapcsolatban. Sokuknak a munka előrébb való, a saját szabadságuk is és ha bekerülnek a gyermekeik hozzánk úgy érzik, hogy mindent megtettek értük. Nem egy és nem két gyerek van nálunk korán reggeltől estig. Reggelente bevágják őket a kocsiba, még félig alszik a kicsi és reggeli nélkül érkezik hozzánk. Este már csak arra van ideje a T. szülőnek, hogy leülteti a gyereket a TV, laptop és egyéb kütyü elé, aztán vacsora – általában rendelt étel – fürdés és alvás. Természetesen tisztelet a kivételnek, de sajnos egyre több ilyen gyerekkel találkozunk. Én magam részéről nem ítélem el az olyan nőt, aki felvállalja, hogy neki a munka az első és nem szül gyereket, mert úgy érzi, nem képes a minőségi élet biztosítására. Persze itt nem az anyagiakat értem. Inkább vállalja fel ezt, inkább, mint a gyerek a pénzzel megvásárolt szeretet és az idegen emberek közötti tologatás áldozata legyen.

 43. Hegyi Attila says: (előzmény @GoldenGazdi)

  GoldenGazdi az általad leírtak alapján te is pontosan érzed, hogy nem lehetsz férfi, nem csinálhatod azt, amit ők és egy férfi sem teheti meg azt, érheti el egy női társ nélkül, amit te. Amit elértél, az sok ember szemében nagyobb siker, mint az, ha “sikeres” cégvezetőként, vállalatbirodalmat felépítve, millárdokkal a számládon, de magányosan bámulnád a tüzet a méregdrága kandallódban karácsony este. Nekem sose volt Ákos a kedvencem, sem akkor, mikor “depesmód” stílusban bonanzáskodott, sem most az érdekes üzeneteivel, meg mondanivalóival teleszőtt dalaval. Viszont a riportban arra világít rá, hogy vannak az életben olyan dolgok, amiben csak egy nő tud igazán kiteljesedni és bizony azok is ugyan olyan értékek, sikerek, mint a hagyományos, pénzben mérhető eredmények. Sajnos a világ változott olyanná, hogy ezek egyre kevésbé számítanak, de pl engem is lenyűgöz, mikor olyan nővel találkozom, aki anyaként sikeresen vezet egy céget, amit úgy nevezünk: CSALÁD. Bámulatos az a képesség, ahogy biztosítja a hátteret a pénzkeresőnek, a tanuló(k)nak, a csecsemőnek, és az időseknek és sok esetben nem csak a szűkebb családban, hanem a rokonságban is. Sajnos maguk a nők sem mernek büszkék lenni a család terén elért eredményeikre. Sokan, akárcsak a férfiak a pénzkeresés terén állandóan másokkal hasonlítják össze magukat. Az egy gyerekét nevelő nő kevesebbnek tartja magát a nagycsaládosnál és ezért utálja is őket, pedig lehet, hogy a feltételek nem egyformák. Végezetül csak egy sztori. Jó pár éve nyilatkozott a 100 leggazdagabb magyar listáján szereplő nő. Arra a kérdésre, hogy mennyire tartja magát sikeresnek, ezt válaszolta:
  Semennyire. Nincs családom, egyedül élek. A nővérem! Na őt tartom sikeresnek, boldog családban él, négy gyermeket nevelnek a férjével egy kis házban. Esélyem sincs elérni azt, amit ő.

 44. Gál Magdi says:

  Néhány nappal ezelőtt írtam egy könyvről, amit szerintem nem kellene 14 éves gyerekeknek kötelezővé tenni, mert brutális. Megjelent a HV-ban. Ezek után átvette a HVG, méghozzá olyan sugalmazással, hogy micsoda feljelentgető spicli vagyok, aki ezért szót mert emelni. Ilyen stílusban történtek a hozzászólások, minden voltam, csak nagyságos asszony nem. Azon viszont szinte senki nem gondolkodott el, ami a lényeg volt: hogy mit teszünk a gyerekeinkkel, ha egy ilyen könyv a kötelező olvasmány (ami arról szólt, h az életben semminek sincs semmi értelme). Még az RTL Klub esti hiradójába is belekerült, természetesen a könyvet magasztalva. Szóval itt messzemenően és régóta nem arról van szó, amiről szó van, hanem egy tudatos és minden rést kitöltő véleményterror van. A média szinte teljes létszámban a ballib vélemény vak kiszolgálója, ui. más nem is jut szóhoz. Ha gondolkodni akarsz, netán az igazságot keresed, vad röhögés a válasz… Ez van. “Miért hagytuk, hogy így legyen…?”

 45. Erika Townsend says:

  Köszönöm, hogy megírtad ugyanazt amit én is érzek és gondolok!
  Maximálisan egyetértek minden mondatoddal!

 46. Zsuzsanna Takácsné Holler says:

  Nőként, feleségként, anyaként egyet értek veled! Nagyon jó a cikk, amit ha nem bánod, meg is osztottam a facebookon. Sajnos sokan nem értik a lényeget.

 47. Erika Szolnoki says:

  Kíváncsi vagyok mit mond 20 év múlva, ha nem megy a szekér. Nekem és a gyerekeknek mindent megadott a férjem, de én mégis ragaszkodtam a munkámhoz, amelyet imádok.Most be kell vallani az én fizetésem fontos tényező a megélhetésünkben. Két lábon kell állni a családoknak. Egy nőnek is szüksége van jövedelemre. Nem Ákosra célzok, de hány férfi veszi ki a munkából az asszonyt azért, hogy neki ki legyen szolgáltatva. Önálló jövedelmet minden hölgynek!

 48. Dunajcsik Péter says:

  Öeülök, hogy végre találtam olyan értékelését az ominózus kijelentésnek ami kicsit mögétekint a mondatoknak.
  Elsőként had szögezzem le én magam (férfiként) nem akartam “megmagyarázni” a dolgokat, mert én nem vagyok Ákos, illetve kicsit mi férfiak tartsunk össze szaga lett volna. Így ha megengeded ide szúrnám be kommentként. Előre bocsájtom lehet hogy tévedek, és nem kell vele egyetérteni.
  Tehát szerintem Ákos (és többen is)úgy volnánk vele hogy a nőnek a családban volna “helye”, és nem azért mert máshol nem állná meg a helyét, akár különbül is mint a férfiak. Hanem azért mert olyan világot szeretnénk, ahol a férfinak van mukája és képes belőle eltartani a családot. Így a nőnek NEM KELLENE dolgoznia (mármint munkahelyen), mert a gyereknevelés, és a háztartás vezetése igenis munka de még inkább hivatás. Mert sajnos manapság mindenkinek a pénz után kell futnia, nőnek is férfinak is, és egy pár szerencsés esettől eltekintve, van, hogy az is szerény megélhetést biztosít. Ha a nő otthon lehetne és nevelhetné a gyerekeket, így jönne létre a CSALÁD. Nem pedig idegenek halmaza akik különböző eszközökön tartják a kapcsolatot egymással, maradna a beszéd, a közös játék ezáltal szocializálódnának a gyerekek és képesek lennének normális emberi kapcsolatokra. Amiben benne foglaltatik a tolerancia (is), manapság ez és a türelem nagyon megfogyatkozott, és ezért van az hogy megsem hallgatjuk azt mit is mondott az a személy valójában (a 47 percből ez mondjuk csak 5 perc lenne), csak csatlakozunk a felháborodottakhoz, saját vélemény és meggyőződés nélkül. Úgy itélkezünk emberekről hogy nem hogy őt, de a témával kapcsolatos álláspontját sem ismerjük. Ákos megkerülhette volna a témát, sőt kivághatták volna a videóbol, de nem tette elondta a véleményét (mert neki van). A hibát ott követte el, ha már hibát keresünk, hogy helytelenül/pontatlanul fogalmazott és/vagy nem felytette ki bővebben mire is gondol. Bár annak meg lehet hogy magyarázkodás szaga lett volna.

 49. jociresi says:

  Ha az Ákos csak émekelne és nem kezd el pőlizizálni, akkor minden rendben lett volna..

 50. Gyulai Kiss Judit says:

  Meghallgattam az Àkosssal készült riportot.
  Nekem semmi gondom nincs vele, hisz azonos értékeket vallunk.
  Azoknak van vele gondja, szerintem, akik tùl emancipàltak ..
  Nagy hiszti veszi körül ezt a riportot, vihar a biliben .
  Fölöslegesen .

 51. Szilvia says:

  a keresztény ember akinek értékrendje… csak a harmadik gyerek után vette feleségül a nőt aki szült neki és tolta a háttérből a szekerét…

  nézd, én se sértődtem meg, de örülök, hogy semmilyen szinten nem ismerősöm. én nem tudom milyen emberileg, de nem is érdekel. Aki mást beszél és más cselekszik, mindegy mit mond. Ennyi.

 52. Szabolcs Németh says:

  Goldengazdi nem akarlak megbántani, de az nem Ákos hibája, hogy a párod nem tudja betölteni a hagyományos férfi szerepét. Ákos be tudja, így a nő is be tudja mellette. És te igazából azért fújsz rá, mert te ezt nem tudod betölteni a párod mellett. Ezen gondolkodj el. 🙂

 53. Ildi St. says:

  Engem megsértett. Azért, mert normalitásnak bélyegzi az ő női modelljét, s minden mást abnormalitásnak.
  Értem, hogy keresztény értékrend. De keresztényi körökben is van számos ismerősöm (nők), akiknek van más céljuk is az életben, mint a családot ápolni, s a férfit támogatni.
  Engem ez nem elégít ki. Nemes dolog gyermeket nevelni, de nekem nem elég. Én szeretek dolgozni, szeretek célokat elérni, szeretek pénzt keresni.
  Nagyon nem szeretem, ha amikor azt mondom, nem szeretnék gyereket, akkor lenéznek. Mert igen, megtörténik. Nem szeretem, amikor őszintén beszélek, s az emberek megjegyzik, nőként furcsa, hogy így gondolkozom.
  Ember vagyok, engem a gondolataim, a tetteim, az értékeim határoznak meg. Nem irigységből írom, eszemben sincs kitartottként otthon ülni. Bocsánat, ez lekezelően hangzik tudom, kicsit túl bántottságból írtam.
  Egyébként, az ő értékei alapján, minden nő, aki elért valamit, bűnben él? Nem istennek tetsző életet él? Ha egy nő tehetséges, dobja el? Ha egy nő értelmes, ne élje meg?
  Teljesen kihegyezte úgy érzem, valamiféle negatív sztereotípiára a dolgot. Egy nő vagy egy multi élén harcol és alig van otthon, vagy csak családanya. A világ ennél színesebb.
  S igen, nekem fáj, s feldühít, amikor valaki ilyen szűklátókörűen és ítélkezően nyilatkozik.
  (S egyébként önzően. Mi lett volna, ha az ambícióival s tehetségével női bőrbe születik?)

 54. Köszönöm, hogy leírtad ezt! Nem akarok meggyőzni én senki 🙂 Az egyetlen dolog ami miatt írtam erről az volt, hogy szinte biztos, alig hallgatták meg néhányan az interjút azok közül, akik a vérét akarják. Tudom mi fáj benne, hiszen a családok igen kis hányada élheti a bibliai idők szerinti formában az életét. Ez nagyon bántó tud lenni annak, aki áldozata a “rendszernek” és nem tud csak a családjának élni pedig szeretne. És bántó azoknak is, akik karrierbe kezdtek és leszólják őket. Én azért nem ‘sértődök’ meg rá, mert tudom milyen keménykalapos tud lenni egy keresztény szellemiségben nevelkedett ember. Kérdezték. Hezitált egy kicsit. Aztán mégis válaszolt. Kikerülő is lehetett volna. Nem lett. Elment a pofonért, valaki más helyett… 🙁

 55. GoldenGazdi says:

  Én bevallom, nagyon kedvelem az oldalad, de ebben most ne haragudj, nem értek veled egyet. Óriási Bonanzás voltam, minden koncerten kint, ahogy azt kell. Mikor aztán “csak” Ákos lett, őt is szerettem. Egy darabig. A változás érzésem szerint már régen elkezdődött. Nem azért mert keresztény.Én is az vagyok. Inkább a körök, amikben forog. Számomra óriási csalódás volt a legutolsó személyes találkozás. Én ott nem egy hivő emberrel találkoztam. Hanem egy pökhendi, álintelligens valakivel, aki nem is emlékeztetett a régi önmagára. Meghallgattam ezt az ominózus interjút, hozzáteszem, nem ez volt az első ilyen kinyilatkoztatása, csak ez most valamiért nagyobb port vert fel. Nézd,nőként,anyaként,nekem fájtak a szavai. Elsősorban nem magam miatt, hanem főként azok miatt a nők miatt, akik mindent megtennének egy gyerekért, de nem és nem tudják beteljesiteni az elvárt princípiumot…továbbá minden nap hálát adok egy szem kisfunkért, akire sok évet vártunk, mégis dolgoznom kell, ahogy betölti majd az egy évet, mert egy fizetésből normálisan megélni képtelenség. Még valami. Ahhoz képest, hogy milyen Biblián alapuló elvei vannak,elég furán válogatja meg a menedzsmentjét. Értem ezalatt, ahogy, és amilyen stílusban le bírták reagálni ezt az egész dolgot. Engem nem sikerült meggyőznöd ne haragudj. Ettől függetlenül az oldaladat továbbra is nagyon kedvelem, minden nap ad számomra valamilyen értéket, egy-egy mosolyt, egy kis lélekbonbont, és ezt nagyon szépen köszönöm.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!