Illúzió

Láttál már lovat akit szőr szobrász nyírt meg?

A lovak, úgy alapból is lenyűgöző állatok. Egészen tökéletes felépítésük és jellemük van. Ki ne szeretné őket csak bámulni is? Tekintélyt parancsoló méreteik, izomzatuk, hatalmas szemeik lenyűgözik már a kisgyerekeket is. Hamar szerelembe lehet esni velük egy életre. Hosszú sörényük, és farkuk kecses vagy még szilajabb látszatukat kelti.
A  JMC kreatív lószőr vágó vállalkozás olyan mesterien formázza meg őket, hogy az amúgy is gyönyörű testük szinte élő szoborrá válik ügyes kezük alatt.

 

 

3

3

3

3

3

Katie Amos Photography

A profi fotós képei után, facebook oldalukról hoztam még válogatást azokból, amelyek teljességgel lenyűgöztek.

3

3

3

Kattints IDE és nézd meg milyen csodálatos módszerrel szelidítik meg a vad lovakat!

3

3

3

3

3

3

3

3

3
Nos, hogy tetszenek neked ezek az alkotások? Hát nem gyönyörűek?

Szerző: Gini Papp – Illúzió
(Forrás:  JMC )

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Ezek a lovak már nem vadon élnek, hanem emberi felügyelet alatt, kvázi versenyeznek velük vagy hobbiból lovagolják őket ezért ezeknek a lovaknak a világ számos fejlett országában nyírják a téli szőrűket amit az istállóban vagy a karámban speciális lótakaró hivatott helyettesíteni. Amikor a lóval versenyeznek vagy edzenek akkor kifejezett előny a rövid szőr mert nem izzad be alá ami hosszú szőr esetén télen órák alatt száradna csak meg a nyirkos időben. Ezzel òvják a lovat pl. a tüdőgyulladástól mert így munka végeztével a száraz lovat takarják be istálló takaróval vagy speciálisan karámba használható vizálló és lélegző takaróval. Az, hogy ezt művészi szinten teszik, nem változtat azon a tényen, hogy ez gondoskodás és elővigyázatosság. A ló alapból vagy 20 órát áll a 24-ből, nagyon élvezi a nyírást is.

  2. Tibor Péter Zotter says:

    Állatkínzásért ítélem el az összes lófodrászt, megfosztják szerencsétlen állatokat a természetes fizikai és biológiai védelemtől.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!