Illúzió

Így még sosem hallottad a Himnuszt!

Emlékszel még Kontor Tamásra ( zenész, zeneszerző, dalszövegíró, előadóművész)? A Megasztár 3. szériájának résztvevője nem lett médiabohóc, és a versenyben megtalált szerelmével, Szabó Eszterrel él azóta is,  mi több, született két gyönyörű kisfiuk. Az énekesnő a Megasztár kezdetekor, pár hét után máris teherbe esett, az elődöntők alatt már első gyermeküket várta, csak erről akkor még nem tudtak. 

 

 

kontor.

Ők ketten voltak a mezőnyben azok, akiknek végig szorítottam, akiket a legtehetségesebbnek tartottam. Tamás baritonja és gitártudása sokunkat elvarázsolt. Bár egyikük sem lett végül dobogós, nem felejtettük el őket. 

Elém ugrott ma szilveszteri megosztása, amit nagyon is érdemesnek tartottam arra, hogy lássátok-halljátok.

Tudtátok, hogy dobogós lett Amerikában? Én sem.

Mert a médiának nem volt annyira fontos, mint nettó háromszáz haláleset akár külföldön történt, akár itthon. A híradó nem ezektől a fontos eseményektől hangos. Na de, ha már ezen nem változtathatunk, legalább az ilyen bejegyzéseken keresztül ismerjük meg hazánk büszkeségeit, nem igaz?
Mutatom Tamás bejegyzését, és felemelő gitárjátékát:

“Amikor egy amerikai dalversenyen (Song Of The Year) dobogós lett a “Beautiful Day” című dalom (2009. március, Country kategória), egy leírhatatlan eufória lett úrrá rajtam, ami napokig erősen fogva tartott. Alig tértem magamhoz amikor megtudtam és onnantól fogva rendszeresen rám tört egyfajta görcsös, sírással vegyített vihogás, levegőért kapkodtam és közben minden szőrszálam égnek állt. Úgy éreztem magam, mint egy olimpiai sportoló, aki Magyarország színeit a dobogóra juttatta fel. Mégsem lett belőle országos hír és senki sem játszotta le nekem a Himnuszt, miközben felvonták volna a Magyar Zászlót. Talán a zenei sikerek sem a média, sem Hazánk vezetése számára (politikától teljesen függetlenül) nem annyira fontosak, mint a sportsikerek.

Úgyhogy kicsi lelkem megnyugtatására most eljátszom a Magyar Himnuszt (politikától és pártideólógiai hovatartozástól kategórikusan elzárkózva, mint sima, egyszerű ZENÉSZ) Erkel Ferenc eredeti kéziratán megjelölt tempóban (Andante Religioso = 76-108 bpm, az enyém 80 bpm).

Eljátszom MAGAMNAK és mindazon Barátaimnak, Kollégáimnak, akik nemzetközi sikereket értek el a zenei tevékenységeik során! Továbbá Nektek, Drága Ismerőseim, Akik szeretitek a Rock zenét,

vagy szomorúnak és vontatottnak találjátok a Magyar Himnusz legelterjedtebb változatát egy 50-60 évvel ezelőtt félreértelmezett tempómeghatározás miatt, ami kb. 60 bpm volt akkoriban. Ezzel együtt mind a mai napig ez a lassú, sirató jellegű megszólalás csendül föl legtöbbször! Talán ez a gyorsabb, dicsőségesebb (eredeti) verzió érdekes csemege lehet éjfél után a közelgő 2016-os év első perceiben… 🙂 Mindenkinek nagyon Boldog Újévet Kívánok Békében, Egészségben, Szeretetben, Sikerekben és Gazdagságban, Erkel szülővárosából!!! Jövőre is folytatódik a Red Hole -ban Rockcsütörtök!!! Villázni ér!!! Ragyogjatok!!!!!
/inspiráció: Erkel Ferenc, Jimi Hendrix, Brian May, Yngwie J. Malmsteen/

Segíts, hogy Tamással várjuk haza a magyar válogatottat a repülőtéren, ha az EB után hazaérkeznek! Kattints ide!

Igaza volt, csemege ebben a tempóban hallani a Himnuszt, és közelebb is áll a szívemhez. Sokkal közelebb…
Ha szeretitek amit ez a srác csinál, látogassatok el a fellépésére és mondjátok el neki 🙂

fel

Kattints IDE, és nézd meg hogy ráznak az év slágerére kedvenc filmszereplőink Van Dammetól Mr.Beanig!

Szerző: Gini Papp  – Illúzió
( forrás: Kontor Tamás FB oldal )

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Pál Ónodi says:

  Igy még valóban nem hallottam a himnuszt ,de be kell vallanom ,hogy nem is akarom igy hallani.Számomra érthetetlen és inkább provokativ ennek a változatnak a helyeslése.Ebben a fomában egy lebutitott érzéketlen előadásnak lehetünk halgatói amiben ezt a remekművet ,hogy úgy mondjam népbutitó formában prezentálja az előadó a mú minden értékét veszitve. Vitát erről nem nyitok .A suszter meg maradjon a kaptafájánál.

 2. Károly Kollár says:

  Ez a himnusz szuper!
  Túl kéne már lépni a mélabún!

 3. Muc@ says:

  Csak szólok, hogy Kontor Tamás a versenyben megismert szerelmével, Szabó Eszterrel már jó régen NEM ÉLNEK együtt!
  2015.március 2. Blikk:
  “9 év után szakított Szabó Eszter és Kontor Tamás! 2008 óta jártak jegyben, akkor azt tervezték, hamarosan egybekelnek, Gyulán telepedtek le. Most azonban úgy tűnik, nem lesz semmi az esküvőből.
  – Nyílt titok ez itt a városban, már jó ideje nem élnek együtt – kezdte a Blikknek egy ismerős.
  – Tamást sokszor lehet látni a gyerekekkel, akik szép nagyra nőttek az utóbbi években, és az édesanyjuk is gyakran kerékpározik velük. Úgy tűnik, szerencsére jóban maradtak egymással”


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!