Illúzió

Fotózkodj egy jótékonysági csekkel – Tvrtko kihívása

“Öt napon keresztül naponta elküldök 20.000 forintot egy általam kiválasztott, rászorulókat segítő szervezetnek, egyben kérem az Országgyűlés tagjait, hogy legalább egyszeri alkalommal tegyenek hasonlóképpen, bármekkora összeggel. Ezen kívül arra kérek minden jóérzésű embert, hogy támogassa az arra érdemeseket, majd hívjon meg a játékba legalább két másik személyt! Mindenki annyival segítsen, amennyivel tud, s küldje az összeget annak, akinek szeretné.”

 

 

Tvrtko

Kezdeményezőként engedjetek meg egy kicsit bővebb indoklást. A közösségi oldal tele van jópofa játékokkal: kedvenc versekkel, ötletekkel, 15 évnél régebbi képekkel. Most olyan akcióba kezdek, melynek több szempontból is van/lehet társadalmi haszna.

Mától kezdve öt napon keresztül elküldök 20.000 forintot (összesen tehát 100.000 forintot) más-más, rászorulókat segítő szervezetnek, az utalásokról készült képeket pedig feltöltöm az oldalamra. Törekszem majd arra, hogy támogatottjaim különböző társadalmi rétegek elesettjeit szolgálják, ezáltal sok rászoruló, nélkülöző kaphasson figyelmet (és reményeim szerint sokaktól, sok segítséget).

A játékhoz csatlakozóknak elég egyetlen alkalommal elutalnia bármekkora összeget az általa szabadon kiválasztott szervezet részére. Én azért teszem meg ezt öt alkalommal, hogy kitalálóként egész héten népszerűsíthessem az akciót, illetve bemutathassak öt különböző szervezetet. Minden alkalommal rövid indoklást is mellékelek majd az elküldött összeg mellé, hogy így is bemutathassam a kedvezményezettjeimet.

Ezen kívül a jótékonysági játék elindítójaként én naponta nem két személyt, hanem egy-egy nagyobb csoportot hívok meg a játékba, hogy az akció elterjedhessen. Első meghívottjaim a Parlamentben dolgozó Hölgyek és Urak, külön is megnevezve Pécs városának két egyéni országgyűlési képviselőjét, Csizi Pétert és Hoppál Pétert.

Miért a parlamenti képviselők a legelső kihívottaim? Mert foglalkozásuk szerint a közjót szolgálják munkájukkal, mert ismerniük kell körzetük nehéz sorsú lakóit, nélkülözőit, támogatásra érdemes szervezeteit. Emellett a képviselő jól ismerheti térsége tehetősebb vállalkozóit, azokat a cégeket, vállalatokat, magánszemélyeket, akik megtehetik, hogy másokon segítsenek. Így meghívhatja őket ebbe a jótékonysági játékba, ahová egyébként mostantól BÁRKI CSATLAKOZHAT!

Kérek minden játékban résztvevőt, hogy saját Facebook-oldalára töltsön fel egy képet magáról, kezében a csekkel, kinyomtatott utalási szelvénnyel, vagy készüljön fotó arról, hogy a számítógépe előtt éppen nyomja az ENTER-gombot, hadd lássák a barátai, kollégái, szomszédjai, ismerősei, hogy ő is résztvevő, ő is egy mások segítésére nyitott ember. Aki feltölt egy képet az utalásáról, legyen rá büszke, hiszen fotója, s ezzel példája jótékonyságra ösztönözhet másokat.

Tégy jót egy idegennel hullám söpört végig a világon, itt találhatod az erről készült videókat!

Magánszemélyeknek írom: pontosan tudom, hogy 20.000, pláne 100.000 forint nagy összeg. Sokaknak hatalmas. Aki szeretne, segítsen kisebb összeggel, akár 1000, 2000, 5000 vagy 10.000 forinttal. Küldjetek annyit, amennyi nem terheli meg túlzottan a pénztárcátokat, életeteket, mégis, másoknak hatalmas segítség lehet, nem beszélve a gesztusról.

A játék menete tehát a következő:

  1. Válassz ki egy számodra szimpatikus, hiteles jótékonysági szervezetet, alapítványt.
  2. Küldj nekik bármekkora, számodra nem megterhelő összeget.
  3. Készíts egy képet magadról és a csekkről, kivonatról vagy arról, hogy a számítógéped előtt ülve utalsz nekik.
  4. Képedet töltsd fel Facebook- oldaladra, megnevezve utalásod kedvezményezettjét, majd röviden írd le, miért döntöttél mellettük.
  5. Hívd meg a játékba legalább két másik barátodat, ismerősödet, olyanokat, akikről tudod, hogy megtehetik, és szívesen segítenek rászorulókon.

Adj meleget egy hajléktalannak… című cikkemet itt olvashatod el!

FONTOS: senki ne mondja meg a másiknak, hogy kit támogasson, mindenki szabad akaratából, önállóan válassza ki a számára mértékadó, hiteles magánszemélyt, segélyszervezetet, alapítványt, civil társaságot. Ez lehet kutyamenhely, meleg ebédet osztó szervezet, tehetséges fiatalokat támogató társaság, betegeket istápoló, nélkülöző gyerekeket segítő alapítvány, kórház, más egészségügyi intézmény, vagy nehéz sorsú óvoda, iskola! Bármilyen, elesett embertársainkon segítő szervezet! Adhattok pénzt játszótérépítésre, nincstelenek ebédjére, bármire, ami jó, nemes célt szolgál. A VÁLASZTÁS SZABAD!

Senki nem mondhatja meg a másiknak, hogy mekkora összeget adjon fel. Mindenki annyit küldjön, amennyit tud, amennyi számára nem megterhelő!

Mindenki figyeljen arra, hogy a csekkeken, utalási lapokon, számítógép előtt készült képeken ne látszódjanak másra nem tartozó, nem nyilvános adatok!

Elindult tehát az első 20.000 forintom, ezzel pedig indul a játék. Támogatottam a pécsi Szemem Fénye Alapítvány. Vezetője, Gyura Barbara rákbetegségben veszítette el gyermekét, Nailt, majd másik fia, Rinát is megbetegedett. Barbara feladta addigi életét, mindent feláldozott azért, hogy más ne járjon úgy, ahogy Nail járt. A Szemem Fénye Alapítvány a gyermekhospice házon keresztül a legnehezebb helyzetben lévő kisgyerekeken segít, mentőautóikkal gyermekbeteg-szállítást végeznek, méltó ellátást, segítséget biztosítanak a legbetegebb kicsiknek is. Munkatársaik olykor saját pénzükből tankolják a betegszállító és mentőautóikat. Odaadásuk felbecsülhetetlen.

Nekik küldöm hát az első utalást. Kihívottaim pedig – ahogy említettem- Magyarország Országgyűlésének tagjai, külön is kiemelve Dr. Hoppál Péter államtitkár Urat, illetve Dr. Csizi Péter Urat, Pécs Megyei Jogú Város országgyűlési képviselőit.

Akciómhoz mostantól BÁRKI CSATLAKOZHAT, utalhat többet, vagy kevesebbet, mint én, utalhat részletekben vagy egy összegben, utalhat egyszer vagy akár többször is, egy a lényeg: segítsünk szegény embertársainkon. Segítsünk azokon, akik méltók erre, akik rászorulnak, nélkülöznek, akiknek egy apró segítség hatalmas előrelépést jelenthet.

Segítsenek azok, akik megtehetik!

Kérlek Benneteket, hogy – ha megtehetitek – csatlakozzatok kezdeményezésemhez, és – Facebookról lévén szó –támogassátok az akciót egy megosztással is. Facebook-oldalam, a Vujity Tvrtko official tagjaitól többszörös segítséget kérek, úgy megosztásban, mint az akció népszerűsítésében illetve a csatlakozásban. Ezen kívül készülhetnek, holnap Őket, Titeket, a Vujity Tvrtko official oldal tagjait hívom játékba. Az utalásokat és képküldéseket már most elkezdhetitek!

Aztán jönnek majd a közszereplők, sportolók, zenészek, előadóművészek, a legnagyobb Facebook-rajongótáborral rendelkező magyar hírességek. Saját magatokat csekkel vagy utalási papírral ábrázoló képeiteket ne felejtsétek el feltölteni saját oldalaitokra, de ha mostani posztom alá is feltöltitek vagy elkülditek nekem, büszkeségfalat készítek. A másokon legtöbbel segítő pedig külön jutalmat kap tőlem: egy nagyobb, hat számjegyű összeget ajánlok fel, melyről a legnemesebb „győztes” döntheti el, hogy melyik szervezeteknek utaljam át.

2016. február 15, 11 óra: AKCIÓ INDUL!

Barátsággal: Vujity Tvrtko”

Meg sem lepődtem rajta, mert tavaly ilyenkor egy hajléktalan bácsit ‘üldözött’, hogy meghálálhassa neki, amit tett (történet IDE kattintva elérhető). Sosem állt távol tőle a karitatívkodás, együttérző, csupaszív srácnak ismertük meg.  Nézzük kikről posztolt eddig Tvrtko, kik fogadták el a kihívását:

csizi
Csizi Péter országgyűlési képviselő azonnal teljesítette kihívásomat: 60.000 forintot utalt a Pécsi Gyerekklinika Fül-Orr-Gége osztályának, majd kihívta két képviselőtársát!

Készű

Kész Zoltán országgyűlési képviselő is utalt a rászorulóknak!

vesna

A horvát főkonzul, Vesna Haluga is adakozott, ő a magyarországi horvát kisgyerekek oktatására

bap

Az akció híre már a tengeren túlra is eljutott, az Egyesült Államokból érkezett egy videó, Meredith Brunson látható rajta, ő a Baptista Szeretetszolgálatnak küldött 100 dollárt

tób

Tóbiás József, az MSZP elnöke küldte el a csekkes fotóját

görbicz

A csekkes kezdeményezés a sportolókhoz is elért, Görbicz Anita is csatlakozott a jótékonykodáshoz

heni

“Dér Heni énekesnő. Az ő fényképét külön is feltöltöm, méghozzá azért, mert egymás után utalt pénzt éhező gyerekek, határon túli magyarok és nehéz sorsú családok számára is. Kihívottjai: Liptai Claudia műsorvezető és Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter” – írja Tvrtko

artur

Kembe Sorel-Arthur színész is azonnal csatlakozott a mozgalomhoz.

Ha figyeled a tények.hu vagy Tvrtko fent linkelt facebook oldalát, azonnal informálódhatsz a legfrissebb történésekről. Valamint te magad is csatlakozhatsz az akcióhoz, és küldhetsz erről képet is az oldalára. Hogy miért fontos ez? Inspiráló, szívmelengető mások számára.

Köszönet illeti Tvrtkot, hogy népszerűségét erre is felhasználja!

Szerző: Gini Papp – Illúzió
(tények.hu, Vujity Tvrtko official fb)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!