Illúzió

Mit tegyél ha transznemű a gyermeked?

Rendkívül érdekes videót hoztam Neked ma! Engem teljesen lenyűgözött…
A történet olyan szülőknek állít hatalmas és gyönyörű szobrot, akik pontosan tudják mi a feladatuk a gyermekük mellett. Nem a nevelése, átalakítása, hanem a teljes nyitottsággal való figyelése és életének egyengetése, szinte csak megfigyelőként lenni jelen az életében, és engedni, hogy megélje a legteljesebb szabadságot. A csodaszép történet főszereplője Ryland Whittington, egy kislány, aki tulajdonképpen kisfiú…

 

 

transz

Mit tennél Te, ha a 3 éves kislányod vérre menően vitatkozna veled azon, hogy Ő bizony nem lány, hanem fiú? Először talán próbálnád finoman meggyőzni, felhívni a figyelmét az elsődleges nemi jegyekre, és a többi. De Ő határozottan kitartana az állítása mellett, és egyre sűrűbben hajtogatná, hogy hidd el, ez valami szörnyű tévedése a természetnek, fiúnak tartja magát továbbra is. Csak csússz bele egy kicsit a helyzetbe kérlek, és rekeszd ki a sztereotípiákat, és az összes eddig beszerzett előítéletedet. Csak a szeretetet vedd elő, amit a gyermeked iránt érzel. Gondolkodj el így ezen!

fiú

És mit tegyél ha az előző életeiről kezd el mesélni neked? Én ezt tettem: Kattints ide!

Nos, mit tettek Ryland szülei? A videóban – amely angol nyelvű – pontosan követhetjük a gondolkodásukat. Igyekszem most ezt röviden tolmácsolni számodra, ha nem értenéd.

A sztori kezdetén láthatod a boldog babavárást, akiről Jeff és Hillary Whittington megtudták, hogy kislány. Ennek megfelelően rózsaszínben terveztek mindent, ahogy a legtöbb szülő tenné, és a Ryland nevet választották a kis jövevénynek. Egy éves kora körül észrevették, hogy valami nincs rendben, és a gyanújuk beigazolódott, a kislány siketen született. Amikor felszerelték számára az implantátumot, mellyel hallani és beszélni volt képes, gyakorlatilag az első szavai ezek voltak : “Én fiú vagyok”. Az apa először elutasította, igyekezett meggyőzni arról, hogy ez nem így van. A kislány hajthatatlansága miatt több szakemberrel is beszélt erről, és kiderült, hogy Ryland vágya sokkal több mint, hogy korának megfelelően találgatózik esetleg.

family

Egy san diegoi terapeuta, Darlene Tando elmondta az ABC-nek, hogy előfordul korosztályos fázisként a nemek cseréje vagy megtagadása, de ez igen gyorsan elhalványul, megváltozik. Rylandnél ez semmit nem módosult. 3 évesen úgy mutatkozott be idegeneknek is, hogy Ő egy kisfiú, amitől a szülők frusztráltak lettek és zavarba jöttek. Felvilágosult emberekként tisztában voltak vele, hogy a transzneműek elutasítása önutálatot, elszigeteltséget, depressziót és öngyilkos hajlamokat erősít fel, de még vártak, és figyeltek.
Ryland többször kérte, hogy vágják le a haját és vegyenek neki fiús ruhákat, de mivel nem reagáltak elég gyorsan erre a – számára központi – kérésre, ezt mondta mindössze 5 évesen: “Ha a családom meghal, lefogom vágatni a hajamat, hogy fiú lehessek! – könnyek között azt kérdezte – Miért tette ezt velem Isten?!”.
Ez elég hatásos végszó volt az apa számára ahhoz, hogy végre megértse, a lánya nem fog tágítani. Egy alkalommal azt mondta, Ő a kishúga bátyja. Ekkor Ryland haját levágatták, ruhatárát és szobáját kicserélték. Megértették, hogy anatómiailag Ryland lány, de az egész identitás tudata fiú. Nem akarták, hogy ketté hasadjon. 
De nem csak a külsejét cserélték le, hanem a megszólítását is. Erről egy levelet küldtek szét az összes családtagjuknak és barátjuknak, ismerősüknek! Néhányukat elvesztették… Megtanulták, hogy a legtöbb gyermek 3 és 5 éves kora között egyértelműen felszínre hozza ha transznemű, és ez olyan erősen történik, hogy el kell tudni fogadni, különben meg is ölheti Őt ez a kettősség. Amióta támogatják a “kisfiukat”, az extrém boldogsággal éli a mindennapjait. Egészséges és jóképű.
Ezek a csodálatos szülők megértették, hogy azért, mert a világra hozták a gyermeküket, az nem a tulajdonuk, és nincs joguk eldönteni helyette, hogyan érezhet, és gondolkodhat saját maga felől!

Harvey Milk (amerikai politikus, meleg jogi aktivista, akit egy kollégája meggyilkolt identitása miatt), azt mondta: “Jogokat csak azok nyernek, akik hallatják a hangjukat!”. Ryland szülei, most felemelik a hangjukat és azt várják, hogy ne ítélkezzenek rajtuk, fogadják el a döntésüket.
2014.május 22-én, a Harvey Milk reggelin a Whittington család is beszélt, és Ryland a következőket mondta a mikrofonba:
“A nevem Ryland Michael Whittington, egy 6 éves transznemű gyerek vagyok. Egy jó gyerek. Olyanboldog vagyok, mint még soha egész eddigi életemben! Köszönöm ezt a szüleimnek!

A cikket szeretettel ajánlom egy másik csodálatos apának, aki Steiner Kristófot terelgette, és hagyta, hogy méltóságban élje meg a saját identitását. Számomra Ő az egyik példakép ebben a témában.
Norbunak

Szerző: Gini Papp – Illúzió
Forrás

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Sand Shauna says:

    Ez az az eset amikor pöcse van a menyasszonynak


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!