Illúzió

Nagyon állat amit ezek a New York-i utcazenészek levágnak

A new yorki Union Square metróállomás minden hétfőn megtelik ingázókkal, itt szokott rendszeresen fellépni a Too Many Zooz formáció is, akiket jól ismer már, és imád az utazóközönség. 

 

 

Too Many Zooz

Ez a helyi banda élénk, szívdobogtató dallamokat játszik és lenyűgözően mozog, őszintén szólva hihetetlen jelenségek. A Redditen lett vírus videó, aminek népszerűségüket köszönhetik, és amivel tömegeket kezdtek vonzani a pályaudvarra.

too many

Balról jobbra: Leo P. (szaxis) mellette Matt Doe és “King of Sludge” Parks alkotják a zenekart, a Too Many Zooz-t, a föld alatti érzést, ami tömegeket hív a Union Square metróállomáshoz

A trombitás Matt Doe (21), és a bariton szaxofonos Leo P.(22) (aki a Luck Chops bandában is játszik) a Manhattan School of Music -ban barátkoztak össze. Egyszerű cél érdekében alakítottak kéttagú formációt, hogy némi extra pénzt szerezzenek az utcán. 

Egyedi hangzásuk friss levegőként csapja meg az embereket. A szaxofonos Leo P. mozgása, miközben zenél, elképeszti a nézőt. Mekkora tüdeje lehet, hogy néha szinte ugrálva táncol, miközben megszólaltatja azt a nagy hangszert, és nem is akárhogy?! 
A földalatti zenélésükkel több ezer CD-t árultak ki a helyszínen eddig. 

Paradoxon, de különleges hangzásuk le is korlátozza őket. A New York-i klubélet inkább a közhelyes pop-zenei formulákat fogadja be, ezért ők ebből kiszorulnak. A klubbok tulajdonosai nem törekszenek arra, hogy új fajta zenéket vigyenek be magukhoz a jól bevált helyett vagy mellé.
A Too Many Zooz ezért az utcazenészek táborát erősíti továbbra is, ahol az ingázók életét szépítik meg. De a zenekar nagyon szereti ezt. Gyakorlatilag menedzselniük sem kell magukat, mert az emberek tudják hol találják meg őket, és boldogan veszik a lemezeiket tőlük ott, helyben.
És mivel mindhárom tag játszik más zenekarokban is, nagyon elégedettek a metró zenéléssel, ahol rendszeresen találkozhatnak rajongóikkal is. 

“Gyors a piaci tesztünk – mondja Parks -, az emberek megállnak előttünk, vagy nem. Tetszik nekik vagy nem. Tényleg gyorsan látjuk a véleményt magunkról így. Nekünk van a legnagyobb szórakozóhelyünk a világon.”

És ez?!

Csak, hogy tovább fájdítsam a szíved, tavaly jártak Budapesten a TEDx Budapest Klub szervezésében, a Szigeten.
Én sem voltam ott.
Sájze.

Szerző: Gini Papp – Illúzió

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!