Illúzió

Kire emlékszel retro kedvenceink közül?

Kinek mi a retro, igaz? Van akinek már 1990 is az. Nekem a szóhoz, a 60-70-es évek kötődnek. Amikor még fekete-fehér tévén csapattuk a műsorokat. De milyeneket? Hétfőn mákos műsorszünet, még monoszkóp se volt. Délelőtt egy két adás, leginkább Delta, vagy Öveges professzor kísérletei, Nupágágyi! elvétve. A szerencsésebbeknél mákosan bejött a cseh1, cseh2, ott aztán volt Majka vagy Tau bácsi is. Ebben az összeállításban láthatsz néhány emlékeztetőt – kattints ide!
Szóval, kéthetente Szombat esti filmkoktél, amit remegve vártunk, mert az volt ám az igazi buli! Menő manó, Minden lében két kanál, Meghökkentő mesék, Parabola… Mire emlékszel még?
Egy-egy filmet több ezerszer láttunk, de nem bántuk. 20 perces részekben, szombatonként adták le kedvenc gyerekfilmjeinket. Emlékezett már a fene arra, mi volt az előzőben, amikor műsorra került végre a folytatás, de ki bánta azt? A kutya se, futottunk fel a játszóról, ha tudtuk, hogy jön a Le a cipővel, vagy az Utánam srácok. Nem igaz? 🙂

 

 

Most olyan emberekről hoztam fotókat, akiket akkor nagyon szerettünk, és jó lesz felidézni őket ilyen módon, majd meglátod. Abszolút a teljesség igénye nélkül, találomra válogattam…

Kudlik Júlia Delta

Kudlik Júlia 1973-ban, a Delta stúdiójában

Takácsmarika Lénárdjudit Tamásieszter Varjajózsef

Takács Marika, Lénárd Judit, Tamási Eszter, Varga József. A nagyok. Ők voltak a “fekete-fehér” műsorvezetők

St

Lénárd Judit bemondónő 1965. A stúdió, és a kamera is megérdemli a tüzetes figyelmet

vitray

Vitray Tamás 1976. MTV stúdió

Boldog 80-as évek! Kattints ide a sorozatért!

szabó

Szabó László, a Kék Fény bűnügyi magazin vezetője a sminkes szobában 1988-ban

Zalatnay

Zalatnay Sarolta énekesnő 1969-ben

Ruttkai Éva 1961

Ruttkai Éva színésznő 1961-ben

gobbi hilda

Gobbi Hilda a 60-as évek elején

Gundel unokák_Bújtor_Latinovics_Frenreisz

Talán nem is tudtad, de ők itt Gundel Károly – a híres vendéglős és gasztro író – unokái. Latinovits Zoltán és két féltestvére (anyja újra férjhez ment, miután apja elhagyta őket) Bujtor István és Frenreisz Károly. István dédnagyanyja után felvette a Bujtor nevet, és számos szerepe mellett a felejthetetlen Ötvös Csöpi-filmeket köszönhetjük neki. Frenreisz Károly pedig elismert zenész, a Locomotiv GT egyik alapító tagja. Ma már csak ő él a testvérek közül, láthattad a Dal c. műsor zsűrijében. Ha már belefogtam a családfa felállításba elmondom, hogy Gundel Károly számos dédunokájának egyike Gundel Takács Gábor, a műsorvezető.

Antal Imre zongoraművész
Antal Imre zongoraművész, később műsorvezető a 60-as évek elején

 80-as, 90-es évek szívtiprói akkor és most, ITT!

Retro körhinta Soós Imre Töröcsik

Törőcsik Mari és Soós Imre a felejthetetlen Körhintában

Révész

Révész Sándor még a Generál együttes énekeseként, később megalapította a Piramist

Zorán

Sztevanovity Zorán 1968-ban

bodrogi

Psota Irén, Bodrogi Gyula és Lehoczky Zsuzsa színművészek 1964-ben

Retro karácsonyunk, emlékszel még? Kattints ide!

márkus

Márkus László színművész 1960.

szécsi

szécsi

Szécsi Pál, vitathatatlanul minden idők egyik legnépszerűbb magyar könnyűzenei előadója volt. 1974-ben bekövetkezett halála pillanatától mítoszok és legendák fonódnak személye köré. Tragikus gyermekkorát képtelen volt feldolgozni, és kilencedik öngyilkossági kísérlete járt eredménnyel. Mindössze 30 éves volt. Temetése egy hisztérikus tömegbohózattá vált, Koós János állta el a megvadult tömeg útját a ravatalozónál. 

harangozó

Harangozó Teri énekesnő

koós

Koós János énekes

hofi

A Hofi
Született Hoffmann Géza, Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar humorista, előadóművész, színművész, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, a magyar kabaré történetének egyik leghíresebb és legtöbbet emlegetett alakja. A magyar kabaréműfaj külön úton járó, kiemelkedő népszerűségű mestere, aki önálló produkcióival egyéni stílust teremtett.

aradszky

Aradszky László táncdalénekes 1972-ben

koós

Színészek-Újságírók Rangadó (SZÚR), Koós János, mögötte Csongrádi Kata 1983-ban

öveges

Öveges professzor 1967-ben

alfonzó

alfonzó

Erzsébet (Lenin) körút, első háztömb a páratlan oldalon, Alfonzó (Markos József) a buszmegállóban 1971-ben, és Bagaméri szerepében.
Alfonzó magyar artista, színész, humorista volt. A paródia mestere, aki szívesen alkalmazta a pantomim elemeit is. Számait a legapróbb részletekig önmaga dolgozta ki.

kern

Szent István körút. Kern András színművész a Vígszinház előtt 1971-ben

kk

Benkő László, Komár László, Kiss Gabriella szerkesztő, Kovács Kati, Deák Bill Gyula, Görbe Nóra, Kiki (Első emelet). Előkészület Sportsegély gálaestre 1986-ban

omega

Az Omega együttes 1974-ben

demjén

Demjén Ferenc 1975-ben a Bergendy együttes koncertjén 

hungária

Fenyő Miklós a Hungária tagjaként, 1977-ben. Szikora a jobb szélen, hogy tetszik?

karda

Karda Beáta a 60-as években

feró

Beatrice együttes tagjai: Miklóska Lajos, Donászy Tibor, Gidófalvy Attila, Nagy Feró, Lugosi László 1978-ban

Egy alternatív időutazásra indulhatsz ha ide kattintasz! 

koncz

Koncz Zsuzsa énekesnő 1975-ben

kabos

Kabos László színművész 1963-ban

tolnai

Tolnay Klári és Darvas Iván színművészek

harsányi

Venczel Vera és Harsányi Gábor színművészek

szer

Szerencsi Éva, az örök Abigél, aki még 2004-ben bekövetkezett halála előtt is olyan szép volt, mint egy játékbaba

dajka

Dajka Margit, aki 78 éves korában halt meg rákban, de férje annyira szerette, hogy ugyanaznap öngyilkos lett

váradi

Váradi Hédi színésznő, mégis a legtöbben két rajzfilmes szinkronfeladat miatt emlékeznek rá: ő volt Irma hangja a Frédi és Béniben, és Szerénke is az ő hangján szólalt meg a Frakk, a macskák réme című mesében

sztan

Schütz Ila számtalan színpadi szerepe közül talán a Jövőre, veled, ugyanitt! című darab Dorisa él legélénkebben legtöbbünk emlékezetében, melyet háromszáznál is több alkalommal játszott Sztankay István partnereként. Az életben nem alkottak egy párt, de ezt nehezen lehetett elhinni, annyira szerették egymást. Ragaszkodásuk annyira mély volt, hogy Sztankayt, pár méterre hajdani drága barátja s legendás partnere, Schütz Ila sírjától helyezték örök nyugalomra.

Lent, a Retro falodát mindenképp nézd át, mert számtalan kedves emléket rejt! És ha tetszett az összeállítás, oszd meg másokkal is!

Szerző: Gini Papp – Illúzió (fotók: Fortepan.hu)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. József Molnár says:

  Zorán azóta Parókában énekel……

 2. Szilvia Kucsera says:

  Mindegyiket ismerem! Nekünk is volt fekete-fehér tv-nk. Az egyik barátnőméknek úgy volt színes tv-jük, hogy elé tettek egy zöld átlátszó fóliát. Nagy szám volt!!! 😀
  Nem a Révész Sanyi alapította a Piramist, hanem a Som Lajos a Köves Pinyóval és a Závodival. A Sanyi 75-ben csatlakozott. Nagy rajongójuk voltam annak idején! 🙂

 3. Judit Rádlerné says:

  Szia Zsuzsi!
  Nagyon jó kis időutazás, tetszik:)
  Sok sikert kívánok neked.

  Jutka

 4. Istvánné Kocsy says: (előzmény @Mázli)

  Mindenkire emlékszem ! Jó volt újra látni fiatal korom művészeit !!!
  Köszönöm szépen !!

 5. Istvánné Kocsy says:

  Köszönöm szépen, hogy köztetek lehetek !!!
  Üdv; Kocsy Zsóka.

 6. Moré Csaba József says:

  Egy nagyon kedves ismerősöm küldte meg ezt az érdekes összeállítást. Végignéztem, egyes képeket és videókat többször is. Mindegyikre emlékszem, mintha ma történt volna.Ilyenkor jön rá az ember arra, hogy milyen gyorsan múlik is az idő. Szép volt a fiatal korunk, boldogság, öröm töltötte el napjainkat, igazi, érdektelen barátságok születtek,melyek egy része ma is tart. Mások voltak az erkölcsök, más volt a szülők-gyermekek viszonya egymáshoz, tanárainkra és oktatóinkra is mindig szeretettel emlékszünk vissza, akik szent hivatásukat lélekből végezték és szépre, jóra tanítottak. A csodálatos összeállításban szereplő egyéniségeket sem tudjuk elfelejteni, velünk maradtak alkotásaik, produkcióik, még akkor is, ha sokan már nincsenek közöttünk. Múltunk meghatározza a jelent, s jövőnket is gyermekeink, unokáink által. A ma fiataljai tanulhatnak a múltból, s érdemes elgondolkodniuk azon, hogy nem kell a rohamosan fejlődő technika rabjaivá válni, hogy boldogok legyenek !

 7. János Sebestyén says:

  Meghatódottan néztem a képeket. Fiatalságomat idézte, gyakran könybe lábbadt a szemem. Köszönöm annak, aki ezt az összeállitást készitette.

 8. Mária Elekes says:

  Köszönöm ezt az összeállítást !

  Mindenkit nagyon szerettem, természetesen felismertem mindenkit.

  Jó volt egy kicsit a fiatalságomat vissza idézni.

 9. Mária Elekes says:

  Nagy élvezettel néztem ezt a remek összeállítást!
  A fiatalságomat idézi fel, mindenkit felismertem, mindenkit nagyon szerettem !
  Köszönöm! Marcsi

 10. Kendeffy says:

  1977g csak a nevüket ismertem,es nem is nagyon tudtam hogy hogy is néznek ki(kevés kivétellel) Addig Erdélyben éltem és hallgattuk a Kosuth radion a hangjukat(igaz hogy csak este 9 óra után jött be Kosth -Gyergyóban. ,és néha néha láttunk egy két Magyar filmet amiben láthattuk hogy hogy is néznek ki! és nagyonszerettük Öket ugy látattlanban is!De a legtöbbjük hangját ismertük.
  Köszönöm aki elküldte ezt a linet
  Kendeffy

 11. @Csetényi Gábor: 1971-ben alapító tagja volt a Locomotiv GT-nek, melynek 1973 januárjáig basszusgitárosa, fúvósa, énekese.

 12. Csetényi Gábor says:

  Csak a Freinresz Károlyt igazitanám, nem a LGT-talapitotta, hanem a Skorpió, előtte pedig a Metro zk. tagja volt

 13. Zsolt Sztankay says:

  “Sajnos mindenkit felismertem”,és ez bizony azt jelenti,hogy elsuhan az idő a fejünk felett,DE a szép dolgokra jó érzéssel tudunk emlékezni.A nagy művészek emléke halhatatlan mindaddig amíg tudjuk,hogy mit tettek értünk.

 14. Jánosné Zám says:

  Nagyon jó volt felidézni a sok értékes embert !
  Ők SZTÁROK voltak ..Tisztelet a kivételnek ,de a mai sztárocskák nyomukba sem léphetnek .
  Örömmel néztem végig csodás személyiségüket !
  Köszönöm !

 15. cvitamin says:

  Szuper összeállítás! Akkor még érdemes volt a TV előtt ülni, még akkor is, ha “csak” fekete-fehér” volt a kép. Horror-, akciófilm nem volt. Voltak viszont kitűnő sorozatok, mesék, kabaré és minden műfaj, ami az igazi kikapcsolódást lehetővé tette.
  A fenti személyek közül hármat személyesen ismertem, őszinte, közvetlen emberek voltak.
  Az “IFI” Parkot is megemlíteném, ahol a fenti együttesek közül sokaknak tapsoltunk, persze, szigorú, figyelő szemek előtt.
  Szép napot!

 16. Dudás D. Ildikó says:

  Szia! Jok a kepek. Gyerekkoromat idezik. De egy javitanivalo azert lenne…Szerencsi Eva az Abigel cimu filmben nem Abigel szerepet jatszotta, o Vitay Georgina volt.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!