Illúzió

Maga elé engedte a kopasz férfit a pénztárnál, aki jót tett cserébe!

Pesten hallottam facebook csoportban nagyon sok jószívűségről szóló történetet olvashatsz. Ahogy a neve is utal rá, a fővárosban élő emberek sztorijait találod itt. Van aki a sajátját hozza ide, és van aki megfigyelője valaminek, amit szívesen oszt meg másokkal. A rövid kis eset, ami rövid időn belül ötezer kedvelést kapott, így hangzott.

 

 

bold

Emberségből jeles sorozatom egyik kedvenc bejegyzése volt az, amire érkezel, ha ide kattintasz!

“Ma bementem este a helyi nagy közértbe valami vacsinak valót venni. A sorban én következtem, mögöttem egy melegítős, de tehetős pasi volt, aki folyamatosan szenvedett, hogy sorba kell állni, csak egy energiaitalért jött be. Gondoltam, jófej leszek, mondtam, menjen elém, én ráérek, ez az 2-3 perc nem szoroz.

Amikor végzett, elindult majd visszalépett és így szólt:

“Bocsi, de ez olyan jól esett, szar napom van, megengeded hogy kifizessem amit vásároltál?!”

Én:

“Köszönöm, de nem szükséges, így is értékelem a gesztust, (és ekkor láttam a sorban utánam levő nénit, aki számolgatta a kezében az aprópénzét amije volt) DE ha megtennéd hogy a hölgynek kifizeted, úgy jobbat cselekedhetnél.”

Ő (elmosolyodott – kicsit csibészesen is):

“Hehe… megyek még egy kört.”

cart

Mire végeztem a kasszánál, hozott krumplit a néninek, kolbászt, lisztet, meg pár apróságot, igazából jobban nem néztem meg. “Jó volt az ötlet, legyen szerencséd az életben” – mondta, én is hasonló jót kívántam és hazajöttem. Nem tudom, minek írom ezt ki de tudjátok mit? Néha engedjétek előre az Armani joggingos ideges kopasz embereket a sorban, még jó is kisülhet belőle :D”

Hát nem lélekemelő emberség ez? 
Ha neked is tetszett, oszd meg te is másokkal! 🙂

Szerző: Gini Papp – Illúzió

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. István Horváth says:

    Na ettől lesz szép az élet.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!