Illúzió

El se hiszed mire képes a kínai zacskós leves!

 

 

 

Ettél már ilyet? Vagy rendszeresen fogyasztod? Sokféle ízben roskadoznak az áruházak polcain. Mindössze egy tányérra és egy pohárnyi forró vízre van szükséged az elkészítésükhöz.
A tudatosabbak biztosan régen elkerülik, én kevésbé voltam vele az, mert néha becsúszott a tányéromba. Hogy miért? Mert tele van tésztával és erős íze van, amit imádtam. Egy hirtelen éhséget pont lecsillapít. A baj az, hogy pontosan tudtam a nátrium-glutamát miatt gondol rá az ember újra és újra. Az ízfokozótól lesz olyan érzésed, hogy szeretnél belőle enni később is. 

leves
Egy időre levettem teljesen az “étlapunkról”, csak hogy a lányom két hét nagyon kemény influenzával volt itthon, amiből egy hét 40 fokos láz volt, majd arcüreggyulladássá avanzsált át, ami már baktérium fertőzés, tehát antibiotikumozni kellett. Ezalatt igen nehezen ment le étel a torkán, de amikor megkérdeztem mit készítsek neki, azzal fűzött, hogy zacskós levest vegyek neki. Hiába soroltam az alternatívákat, és mondtam, hogy én magam készítek neki zöldség vagy húslevest, ragaszkodott a zacskóshoz. Itt éreztem meg, hogy komoly baj van. Hónapok óta nem evett, de áhítozik rá. És vettem neki egyet. Utáltam magam érte, olyan volt, mintha tudatosan mérgezném – és valljuk be így is volt -, de eleget tettem a kérésének, miközben imádkoztam, ne legyen tőle baja.
Ezek után láttam ezt a videót arról, mire is képes valójában ez a kémiai kísérlet, amit levesnek nem csúfolnék…

Tudod mi van a csirkében, amit az áruházban veszel? Na, ezt figyeld! (Kattints ide!)

Tulajdonképpen úgy viselkedik, mint a puskapor. Mindezt a gyomrodban teszi. Márpedig az ősi bölcsesség szerint, ” a halál, a belekben lakozik “. Azt kellene a legjobban féltenünk az ártalmas anyagoktól. A szennyezett emésztőrendszer a betegségek forrása. Érdemes ezen elméláznunk egy kicsit komolyabban talán.

Szerző: Gini Papp – Illúzió

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!