Illúzió

Ha kapuzárási pániktól szenvedsz, ez a te olvasnivalód!

Te ott a monitor előtt, aki 40 felett vagy, és rettegsz, hogy mindjárt elmúlik az élet, hozzád szeretnék most szólni! Berágta magát az agyadba egy beteg bogár, aki azt sercegi: ragadj meg minden pillanatot, használj ki minden helyzetet ami eléd kúszik, mert levegőt sem veszel és itt a halál. Tudod, ez egy hatalmas tévedés!
A halál ott kezdődik, ahol ez a gondolkodás. A lélek csodálatosan időtlen, szabad akár egy apró kolibri, súlytalanul és boldogan.
Drága, kedves férfiak és nők, akiket ez a gondolat mardos kínzóan! Tudjátok meg, kapuzárási pánikotok abból adódik, hogy nem halljátok meg a lelketek hangját, aki egyfolytában arról biztosít, a test múlandó ugyan, de ő ott bent állandó és örök. Fogadjátok el, hogy ez így van, engedjétek meg magatoknak a szabadságot, hogy végre szabadon örülhessetek az életnek! Nézzetek a tükörbe, lássátok meg csillogó szemeitekben ezt az igazságot. Ne sajnálkozzatok a múlandóságon, hanem ragadjátok meg az örömet, ami ott vár rátok, ha ezt bedolgoztátok hétköznapi gondolataitok közé. A halál nem tényező. Bármikor jöhet. Fiatalon is. Miért kellene szorongani miatta pont akkor, amikor már a temérdek tapasztalat miatt, sokkal okosabban igazodtok el a világban? 
Öregedni csak méltósággal érdemes, akkor kirajzolódik az arcon a belső béke. Az ilyen arcon látványosan nincs kortól való szorongás, csak öntudat. Megértés és elfogadás. Ott válik elérhetővé a pillanatban élés, a jelen-LÉT. Szeressétek a ráncaitokat, mert mindegyik mesélni tudna valamiről, ami ti vagytok. Az utatok jelzőtáblái, belső erőtök árulkodó nyomai. Megharcoltatok valamiért és akkor ő hozzátok szegődött társul. Nem szépség hiba, hanem erővonal. A tiétek, legyetek rá büszkék!

 

 

Nézzétek meg ezeket az embereket, és értsétek jól, amit mondtam.

40

nő

men

Müller Péter: “Ha valakit megszeretsz, vegyél hozzá egy jó nagy szemeteszsákot…”

40

nő

férfi

old

nő

férfi

nő old

old

Ha szerelem nélkül mész végig az úton, nem is éltél… – kattints ide a cikkért!

Csengjenek a füledben Elizabeth Lee Wurtzel szavai ha társtalan vagy és elbizonytalanodnál azt illetően, vajon késő-e már számodra keresni a szerelmet:

“Soha nem gondolok arra, hogy jó lett volna, ha fiatalnak ismerlek meg, ha akkor jön el a pillanat. Nem érzem, hogy vesztes lennék, mert nélküled éltem az életem. Olyan vagy számomra…és azt hiszem, én is olyan vagyok…mintha azóta léteznél, mióta megismertelek, mert nincs emlékem a múltadról. Mikor megszerettelek, már magadban hordoztad az ifjúságod és az öregséged, nincs korod, csak minden, ami Te vagy benned van. Elkészültél. A nélkülem töltött napok voltak az építkezésed napjai, nekem építkeztél, hogy azzá légy, aki vagy. Mint az összerakós játék, ami mozaikonként válik késszé, az se öreg, és nem fiatal, hanem egész.”
/Elizabeth Lee Wurtzel/

Kattints ide, és nézd meg a hipszter nagypapákról készült képsorozatot!

(képek: google.hu)

Szerző: Gini Papp - Illúzió

Ha tetszett, kérlek oszd meg te is, és mindig nézz szét a lap alján lévő képes ajánlatok között is! Ha van kedved, jobb oldalon csatlakozhatsz Facebook oldalamhoz, így egy jó kis csapat tagja lehetsz.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Halasz Katalin says:

    Köszönöm jelentkezésem elfogadását, nagyon tetszik, s értelmes gondolatok, ami igen megszívlelendők. Meghitt,Kellemes Karácsonyi Ünnepet, s Nagyon Boldog Új Évet kívánok!

  2. Benkó Gábor says:

    Balázs Valéria Anamé is ilyen kis hazánkban.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!