Illúzió

Ennél szebben sosem mutatták még festmények az apa-lánya köteléket!

Bár Snezhana Soosh, ukrán illusztrátornak egy 9 éves kisfia van, mégis az apa-lánya szeretet választotta alkotásai témájául. Sorozatában megmutatja azt fantasztikusan erős köteléket, mely apát és kislányát fűzik szorosra. Akvarell és tinta képein képzeletbeli jelenetek és szereplők kelnek életre. Imádtam őket.

 

 

apa

édi

főz

Szívmelengető képein az apuka úgy viselkedik, ahogyan az a nagy könyvben meg van írva. Nincs olyan tevékenység, amiben nem venne részt. Együtt teázik a kis hercegnőjével, megcsinálja a haját, mesét mond, majd elkergeti az “ágy alatt rejtőző szörnyeket”, a nyakában hurcolja, minden mókában részt vesz, még akkor is amikor temérdek munka várná. Egyszerűen csak apu, olyan, amilyet mindannyian szeretnénk magunknak.

apu

mese

centi

 

A művész nem volt olyan szerencsés, mint a képein szereplő kislány. Édesapja nem töltötte be mellette a klasszikus szülő szerepet. Képein tehát vágyai jelennek meg legfőképpen. 

“Mindig szerettem volna gyengéd és szeretetteljes kapcsolatot a saját apámmal, de ő nem igazán tudta, hogyan mutassa ki szeretetét, így inkább hideg és távolságtartó volt(…) Azt gondolom, most lerajzoltam, ami hiányzott – egy szerető, védelmező papa.”

haj

báb

báb

Azonkívül, hogy az elképzelt apa figurát festette meg, saját kisfiával való kapcsolatát is megjeleníti. Reméli, hogy neki olyan embert sikerül majd belőle nevelni, aki pontosan tudja, hogyan kell majd saját gyermekét szeretnie, és arra tanítja, hogy azt mutassa is ki.

apa

hunyó

hunyó

“…nagyon könnyű elveszíteni, és lehetetlen visszaszerezni.” – írja Instagramján Soosh.

Képeivel szeretné sugallni az édesapáknak, hogy mennyire fontos szerepet töltenek be kisgyermekeik életében. Reméli, hogy aki látja megérti, milyen fontos kimutatni a szeretetét, gondoskodását, és megőrizni gyermeke törékeny ajándékát, az ártatlanságát.

munka

sakk

A szülők jól tudják, hogy ez a törődés kétirányú nyíl, mert amennyit belefektetnek gyermekükkel való kapcsolatukba, annyit vissza is kapnak. Ez egy erős, megbonthatatlan köteléket eredményez. A szeretet és kölcsönös tisztelet légkörében.

sakk

karika

Számát sem tudom hány bejegyzés van ebben a témában a Zaccon, és itt is 🙂 Mindig érdemes legördítened a képes ajánlóhoz.
A teljesség igénye nélkül belinkelek ide néhány cikket hasonló témában, rákattintva új oldalon nyílnak:
Az apa 10 pontos tanácsai a házasságról kisfiának!
Egyedülálló apa és lánya, százezreket inspirálnak az instán!
14 különbség anya és apa nevelési módszerében!
Apa hivatalos levele, kölcsönt kérő gyermekéhez! Hajrá! Légy te is kivétel, mert megéri! – írja egy apa férfitársaihoz. Levelét ITT találod!
Kezdjetek el élni, hogy ne kelljen félni! Gyönyörű videó itt!
Az apa közel 30 évig fotózta magát fiával, a fotósorozatot ITT találod!
Ne nyafogj, a gyereknevelés jó móka! – a vicces sorozat első részét itt találod!

Szerző: Gini Papp – Illúzió
Huffington PostInstagram 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!