Illúzió

75 éves korában kezdett festeni, azonnal elismert művész lett!

Moses nagyi egy greenwichi (NY) farmon született. 10 gyermekes földműves család egyik gyermekeként, Anna Mary Robertson néven látta meg a napot 1860. szeptember 7-én.
Gyermekkora óta szeretett volna festeni, de a szülei drágának találták a taníttatását, és felesleges hobbinak a festegetést, mint mondták: “ezzel úgysem lehet pénzt keresni, biztos szegénység vár rá, ha belevág”.

 

 

meses

Mint a kor szokása megkívánta, fiatalon férjhez ment egy helyi farmerhez, hamar gyermekei születtek, a negyvenes éveiben nagymama lett, hatvan évesen pedig dédnagymama. 75 éves korában az orvos megmondta neki, hogy túl idős már a tanyasi munkához, a férje meghalt, a gyermekei kirepültek, ezért végre nekilátott megvalósítani gyermekkori álmát és minden idejét a festésnek szentelte. Kezdetben nehéz kartonlapokat használt vászonként, dobozok oldalaiból vágta ki őket.

Az első festményét 78 évesen fejezte be, a tájképei hamarosan nagyon népszerűek lettek, több képe is 100.000 dollár feletti áron kelt el. Egyetlen esztendő alatt nagyobb bevételre tett szert, mint amit a férjével együtt egy élet munkájával kerestek a farmon. 101 éves koráig élt, 1961-ben hunyt el, közel 1600 festményt festett. Szakértők szerint igazi őstehetség volt, aki ha fiatalon elkezdhetett volna festeni, a 20. század legjelentősebb festői között emlegethetnénk.

TANULSÁG: Ne hagyd, hogy mások eltérítsenek attól, amit igazán szeretnél csinálni, amiben jól érzed magad. És, ha eddig hagytad is, soha nincs késő a változtatáshoz.

A művészvilág megőrül a mini Monet-ért, 560 milliót keresett eddig képeivel! – Kattints ide!

Kezek nélkül zongorázik – értsd meg, nincs határ! Kattints ide!

Szerző: Gini Papp – Zacc
Moses nagyi képei ITT

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!