Illúzió

Könnyedén megtanulhatod a kínai írásjeleket ezzel a képírással!

A párom azon szerencsés emberek közé tartozik, aki szülei munkája okán, két különböző országban nőtt fel. Óvodás és alsó tagozatos éveit Rómában (így ragadt rá anyanyelvi szinten az olasz), majd felső tagozatos és gimnáziumi éveit Pekingben (Kínában) tölthette. Így ragadt rá a kínai, az angol (a különböző országokból jött osztálytársai miatt), valamint az orosz (mert ezen a nyelven tanult a gimnáziumban végig).
Szóval, a mázlista beszél öt nyelvet alapból, minden megerőltető tanulás nélkül, ráadásul eredeti nyelvjárásokban, ezért nincs akcentusa. 

 

 

Ma megpillantottam a MyModernMet bejegyzését arról, hogyan tanulhatod meg könnyen a kínai írásjeleket, amire felkaptam a fejemet. Mert miért is ne tanulnám meg? Már csak azért is, mert nem kell hozzá nagy orákulumnak lenni, tudható, hogy a következő világhatalmak egyike Kína lesz. Sosem lehet tudni mire lesz még jó ez a tudás, nem igaz? 
Nos hát, a közel 20 ezer kínai írásjel elég elrettentő szám lehet annak, aki nem szereti a kihívásokat. Én világéletemben ezt imádtam. Minél megmászhatatlanabb, annál jobban érdekelt. Úgy gondolom, amíg az ember hajlandó tanulni, sőt élvezettel csinálja, addig érdemes élni. 
A londoni ShaoLan Hsueh: Chineasy című sorozatának képei annyira izgalmasak, hogy el tudom hinni, simán megtanulható. Gyakorlatilag egy játékos képolvasással szoktatja hozzá az agyadat az írásjelek vagy karakterek rögzítéséhez.

kínai

tűz

teki

Nézz meg néhány példát a könyvből, hogy lásd miként épül fel a nyelvtanulás a segítségével:

tűz

Tűz

fa

Fa

teki

Teknős

száj

Száj

száj

fa

száj

Tető

17

17 (a szám előtagja a “nap”)

teki

Személy

össz

Populáció, kráter, kapualj, nő

össz1

Japán, holnap, ez a hónap, dühös

séta

Napfelkeltekor egy fiatal ember sétálni ment az erdőbe

kép

Nos, hogy tetszik a kínai képolvasás? El tudod képzelni, hogy neki fogj, és játékosan ismerkedj vele?

Szerző: Gini Papp – Illúzió
Chineasy: Honlap | Facebook | Instagram
ShaoLan Hsueh: Weboldal

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!