Illúzió

Pokémon vadászok mindenütt, tudnod kell a részleteket!

A Pokémon GO, a virtuális valóságot a hagyományossal ötvöző telefonos alkalmazás, de az Egyesült Államokban máris a történelem eddigi legnépszerűbb telefonos játékává vált. Az amerikai játékosok száma már megközelíti a napi 21 milliót, így megdőlt a Candy Crush Saga korábbi, 20 milliós rekordja.

 

 

Lehet, hogy személy szerint te, még nem hallottál róla, de hogy fogsz, az egészen biztos!
Hogy el tudd képzelni, itt egy kis ízelítő:

A magyarországi Pokémon GO facebook oldala IDE kattintva érhető el!

Olvasom szép sorban a pokémon gyűjtésről szóló cikkeket. Persze már a játék indítása előtt borítékolható volt a feszültség, amit generálni fog. Volt aki felmondott a munkahelyén, mert most már dobálni kell inkább. Amerikában két ember zuhant le a szikláról annyira dobált.

Egy magyar férfi a zárai (Zadar) vízi orgonáknál akkora lendülettel üldözte a Pokémonokat, hogy miközben telefonjába mélyedt, megcsúszott a betonszegélyen és a vízben kötött ki. A vízben úszók közül többen a segítségére siettek a ruhástól és hátizsákostól segítségért kiáltozó pokémonvadásznak. Később elmondta, hogy fogott már a helyszínen Pokémont, de ezúttal annyira belefeledkezett a játékba, hogy nem figyelt, hová lép. A baleset csak anyagi kárral járt: a kezében lévő telefon, illetve a hátizsákjában lévő két táblagép tönkrement. (írta a 24.hu)

Az első gyilkosság is megvolt Guatemalavárostól közel kétszáz kilométerre fekvő Chiquimulában. Egy fiú a sínek mellett kereste a pokémonokat amikor lelőtték.
Már az is terjed, hogy a CIA a Pokémon Go app-al hallgatja le használóit.

holland

A holland rendőrség ilyen táblákat helyezett el, hogy felhívja a figyelmeket a PokéGo játékosokra

Az sem mellékes, hogy volt háborús területeken más veszéllyel is számolni kell. Szarajevóban például aknamezőkkel: 

Wyomingban például egy 19 éves Pokémon-vadászt egy folyó mellé vitte a telefonja, ahol egy holttestet talált. A fiatalnak nem ment el a kedve a játéktól ennyi miatt, a CNN-nek annyit mondott, reméli, hogy egy vizi pokémont fog találni. Lehetett olvasni annak a férfinak a sztorijáról is, aki hajnali háromkor indult el lényeket keresni és egy bizarr drogügyletbe keveredett. Ausztráliában pedig a rendőrségnek kellett figyelmeztetnie a játékosokat, hogy nézzenek körbe, mielőtt lelépnek a járdáról. (Guardian)

Bár jókat nevethetünk olyan híreken is, mint: Egy ISIS ellen harcoló katona a frontvonalon Pokémonozott egyet. De már vannak megromlott párkapcsolatok miatta. Sőt fegyveres rablók is használták már ki az alkalmazás kínálta lehetőséget. Négy amerikai tinédzser ugyanis arra használta a Pokémon Go-t, hogy pokémonok ígéretével elhagyatott helyekre csábítsanak játékosokat, majd ott kirabolják őket.
Centrál parki őrület a Vaporeon (egy ritka pokémon figura ) miatt, ezt figyeld! 

Egy kis magyar virtus:

pokémon

Idézem a Kettős mérce blogot: A Pokémon Go játékosának az engedelmeskedés a parancs. Valódi emberi testeket szelídítenek meg és irányítanak a csábító virtuális csalik: játékon belüli tételeket vásárolhatnak vállalkozások, melyekkel becsábíthatnak vásárlókat üzlethelyiségeikbe; az állam valószínűleg el tudna nyomni egy felkelést is azzal, ha többszáz ritka Pokémont szórnának el a központi tértől távol. (Kettősmérce cikk itt)

pokemon travolta

Pokémon GO Budapest facebook oldala itt

” Ez a játék röhejes. Az én időmben , mikor jártunkban nagy rózsaszín sárkányokat , kék teknősöket akartunk látni , bevettünk egy kis LSD-t , mind minden normális ember.”

gané

mém gyár

Persze beindult a mém gyár is pokémon fronton, naná…

Petíciót indítottak a budapesti Pokémon GO játékosok az ingyen mobilnetért, naná, hiszen Amerikában a T-Mobile korlátlan adatforgalmat, ingyen fagyit és kedvezményes powerbanket biztosít a PokéGo játékosoknak. 
Inkább tudom elképzelni azt, hogy az Uber után ezt is betiltják államilag, mint azt, hogy engedményeket tegyenek az érdekében.

Mindennek ellenére, a játék biztosan baromi szórakoztató, nem kizárt, hogy letöltöm és hamarosan Pokévadászként kommandózok majd. Most ismerkedek a jelenséggel, gyűjtöm az infókat, aztán ha elkap a hév, hát vegyülök. 
Annyit mondok, ne zárkózz el, ne vesd meg a történetet, csak légy óvatos ha használni kezded. Ne zuttyogj le sziklákról, ne ragadjon el a dagály, és ne tépd fel másokra a wc ajtót, ha ott rejtőzik valamelyik kisgizmó. 

Aztán az a verzió is lehetséges, hogy néhány ezer év múlva leszármazottaink majd találgatásba fognak a mostani világ még ismert romjai felett állva… “Vajon, hogy dőlt össze ilyen csúnyán minden?” Hát pokémonra vadásztak… vazze…

pok

—–> 😀

Szerző: Gini Papp – Illúzió

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. cvitamin says:

    Sok esetben olyan mint a kábítószer. Ezeknek a fiataloknak valami hiányzik az életükből.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!