Illúzió

Pokémon vadászok mindenütt, tudnod kell a részleteket!

A Pokémon GO, a virtuális valóságot a hagyományossal ötvöző telefonos alkalmazás, de az Egyesült Államokban máris a történelem eddigi legnépszerűbb telefonos játékává vált. Az amerikai játékosok száma már megközelíti a napi 21 milliót, így megdőlt a Candy Crush Saga korábbi, 20 milliós rekordja.

 

 

Lehet, hogy személy szerint te, még nem hallottál róla, de hogy fogsz, az egészen biztos!
Hogy el tudd képzelni, itt egy kis ízelítő:

A magyarországi Pokémon GO facebook oldala IDE kattintva érhető el!

Olvasom szép sorban a pokémon gyűjtésről szóló cikkeket. Persze már a játék indítása előtt borítékolható volt a feszültség, amit generálni fog. Volt aki felmondott a munkahelyén, mert most már dobálni kell inkább. Amerikában két ember zuhant le a szikláról annyira dobált.

Egy magyar férfi a zárai (Zadar) vízi orgonáknál akkora lendülettel üldözte a Pokémonokat, hogy miközben telefonjába mélyedt, megcsúszott a betonszegélyen és a vízben kötött ki. A vízben úszók közül többen a segítségére siettek a ruhástól és hátizsákostól segítségért kiáltozó pokémonvadásznak. Később elmondta, hogy fogott már a helyszínen Pokémont, de ezúttal annyira belefeledkezett a játékba, hogy nem figyelt, hová lép. A baleset csak anyagi kárral járt: a kezében lévő telefon, illetve a hátizsákjában lévő két táblagép tönkrement. (írta a 24.hu)

Az első gyilkosság is megvolt Guatemalavárostól közel kétszáz kilométerre fekvő Chiquimulában. Egy fiú a sínek mellett kereste a pokémonokat amikor lelőtték.
Már az is terjed, hogy a CIA a Pokémon Go app-al hallgatja le használóit.

holland

A holland rendőrség ilyen táblákat helyezett el, hogy felhívja a figyelmeket a PokéGo játékosokra

Az sem mellékes, hogy volt háborús területeken más veszéllyel is számolni kell. Szarajevóban például aknamezőkkel: 

Wyomingban például egy 19 éves Pokémon-vadászt egy folyó mellé vitte a telefonja, ahol egy holttestet talált. A fiatalnak nem ment el a kedve a játéktól ennyi miatt, a CNN-nek annyit mondott, reméli, hogy egy vizi pokémont fog találni. Lehetett olvasni annak a férfinak a sztorijáról is, aki hajnali háromkor indult el lényeket keresni és egy bizarr drogügyletbe keveredett. Ausztráliában pedig a rendőrségnek kellett figyelmeztetnie a játékosokat, hogy nézzenek körbe, mielőtt lelépnek a járdáról. (Guardian)

Bár jókat nevethetünk olyan híreken is, mint: Egy ISIS ellen harcoló katona a frontvonalon Pokémonozott egyet. De már vannak megromlott párkapcsolatok miatta. Sőt fegyveres rablók is használták már ki az alkalmazás kínálta lehetőséget. Négy amerikai tinédzser ugyanis arra használta a Pokémon Go-t, hogy pokémonok ígéretével elhagyatott helyekre csábítsanak játékosokat, majd ott kirabolják őket.
Centrál parki őrület a Vaporeon (egy ritka pokémon figura ) miatt, ezt figyeld! 

Egy kis magyar virtus:

pokémon

Idézem a Kettős mérce blogot: A Pokémon Go játékosának az engedelmeskedés a parancs. Valódi emberi testeket szelídítenek meg és irányítanak a csábító virtuális csalik: játékon belüli tételeket vásárolhatnak vállalkozások, melyekkel becsábíthatnak vásárlókat üzlethelyiségeikbe; az állam valószínűleg el tudna nyomni egy felkelést is azzal, ha többszáz ritka Pokémont szórnának el a központi tértől távol. (Kettősmérce cikk itt)

pokemon travolta

Pokémon GO Budapest facebook oldala itt

” Ez a játék röhejes. Az én időmben , mikor jártunkban nagy rózsaszín sárkányokat , kék teknősöket akartunk látni , bevettünk egy kis LSD-t , mind minden normális ember.”

gané

mém gyár

Persze beindult a mém gyár is pokémon fronton, naná…

Petíciót indítottak a budapesti Pokémon GO játékosok az ingyen mobilnetért, naná, hiszen Amerikában a T-Mobile korlátlan adatforgalmat, ingyen fagyit és kedvezményes powerbanket biztosít a PokéGo játékosoknak. 
Inkább tudom elképzelni azt, hogy az Uber után ezt is betiltják államilag, mint azt, hogy engedményeket tegyenek az érdekében.

Mindennek ellenére, a játék biztosan baromi szórakoztató, nem kizárt, hogy letöltöm és hamarosan Pokévadászként kommandózok majd. Most ismerkedek a jelenséggel, gyűjtöm az infókat, aztán ha elkap a hév, hát vegyülök. 
Annyit mondok, ne zárkózz el, ne vesd meg a történetet, csak légy óvatos ha használni kezded. Ne zuttyogj le sziklákról, ne ragadjon el a dagály, és ne tépd fel másokra a wc ajtót, ha ott rejtőzik valamelyik kisgizmó. 

Aztán az a verzió is lehetséges, hogy néhány ezer év múlva leszármazottaink majd találgatásba fognak a mostani világ még ismert romjai felett állva… “Vajon, hogy dőlt össze ilyen csúnyán minden?” Hát pokémonra vadásztak… vazze…

pok

—–> 😀

Szerző: Gini Papp – Illúzió

Szerző: Gini Papp - Illúzió

Ha tetszett, kérlek oszd meg te is, és mindig nézz szét a lap alján lévő képes ajánlatok között is! Ha van kedved, jobb oldalon csatlakozhatsz Facebook oldalamhoz, így egy jó kis csapat tagja lehetsz.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. cvitamin says:

    Sok esetben olyan mint a kábítószer. Ezeknek a fiataloknak valami hiányzik az életükből.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!