Illúzió

Ezekért szeretjük a Gilmore lányokat!

A Gilmore Girls című amerikai sorozat magyarul Szívek szállodája nevet kapta valamiért. Emlékszem, nagyon giccsesnek tartottam, ezért  jó ideig nem nyitottam rá. Idegenkedtem a címtől. Aztán véletlenül belecseppentem, amikor egy barátnőm – aki szerintem az egyik legnagyobb rajongója a sorozatnak -, éppen egy részét nézte. Így kezdődött…
Azóta eltelt egy kis idő, és az összes évadot végignéztem, nevettem, bömböltem a szereplőkkel. Mert ez egy ilyen történet. Felrak az érzelmi hullámvasútra. Igazi, hamisítatlan kertvárosi romantika.
 Szerethetően furcsa lakói a legnagyobb egyetértésben, szeretetben élik mindennapjaikat, még magánéletükről is hajlamosak megfeledkezni, ha elpusztul a szomszéd öreg macskája.
A Szívek szállodája története sem összetettnek, sem fordulatosnak nem mondható. A sorozat titka a barátságos, szinte meseszerű helyszínekben, a szürreális, túlrajzolt karakterekben és a jól megírt dialógusokban rejlik. Ömlik a szó folyamatosan, másodpercnyi szünet nélkül.
Nehéz műfaj…

 

 

gilmore
A sorozatban Lorelai Gilmore (Lauren Graham) 16 évesen esett teherbe, ám a gazdag szülők által előre elrendezett élet helyett inkább az önállóságot választotta, és a családi háztól távol, egy Stars Hollow nevű connecticuti kisvárosban nevelte fel a lányát egyedül. Rory (Alexis Bledel) 16 éves korára jóval komolyabb, érettebb lesz társainál, és az őt egyedül nevelő, szállodavezető Lorelai mindent megtesz annak érdekében, hogy lánya élete máshogy alakuljon, mint az övé. Hogy fizetni tudja az elit magániskolát számára, még ritkán látott szüleivel (Kelly Bishop, Edward Herrmann) is hajlandó felvenni a kapcsolatot, akik a kölcsönt a lányok által eleinte nehezen vállalható feltételhez kötik: péntek esténként náluk kell vacsorázniuk, hogy újra nagyobb szerepet kapjanak egymás életében. 

Ha valaki egyszer felveszi a főszereplők fordulatszámát, kifejezetten jól fog szórakozni, még a különlegesen furcsa, normálisnak csak nagy jóindulattal nevezhető anya-lánya kapcsolaton is, amelyben viszonylag gyakran cserélődnek fel a szerepek. Az egészséges életmódot és mértékletességet távolról sem ismerő Gilmore lányok képesek egy este négyszer vacsorázni, és megfelelő mennyiségű koffein bevitele után reggeltől estig hadarva beszélni az őket aktuálisan érintő eseményekről.

Ízelítőként kattints a képekre és olvasd el a sorozatból idézett mondatokat:

 

Bár már több mint 9 év telt el a legutolsó évad forgatása után, a rajongók még mindig teljesen odavannak Lorelai és Rory történetéért, így a Netflix bejelentése óta mindenki Gilmore Girls lázban ég.

És végre megtudhattuk a premier dátumát: 120 nap múlva, november 25-én térnek vissza a Szívek szállodája szereplői. Négy rész lesz összesen, de ezek 90 percesek, azaz olyan, mintha nyolc epizódot vagy négy rendes filmet kapnának a rajongók.

Az időközben A-listás sztárrá nőtt Melissa McCarthy is csatlakozik a stábhoz!

melissa

Az egyetlen szomorúság, hogy Edward Herrmann, azaz Richard Gilmore sajnos nemrég meghalt, úgyhogy ő biztosan nem fog részt venni a folytatásban, pedig mindenki imádta, ahogyan a főcímben odanyújtotta az újságot Rorynak. 

apa

Addig is – míg megérkezik a Hálaadásnapi Gilmore adagunk – igyunk a kávéfüggő Lorelai egészségére 🙂

kávé

Szerző: Gini Papp – Illúzió

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!