Illúzió

Mit látsz meg először a képen? – személyiségteszt

Az ukrán művész, Oleg Shuplyak rendkívül tehetségesen jelenít meg festményein rejtett üzeneteket. Főként tudatalattid üzeneteit. Festményei az optikai illúziót használják ki, ugyanis tárgyait mesteri kompozíciókban jeleníti meg a vásznon, hosszas szemlélődés eredményeként fedezed fel csak az összes motívumot. Ezért is használják szívesen a pszichológusok őket arra, hogy a szemlélő tudatalattijából felszínre kerülhessenek azok a blokkok, amivel azután dolgozni tudnak. 

 

 

Nézd meg az alábbi képet, és habozás nélkül mondd ki magadnak mit láttál meg először rajta!

oleg kopjak

Az előtérben ülő nőt a csuhással pillantottad meg először?

A megtestesült racionalizmus vagy, maga az AGY. Komoly, kötelességtudó, könyv moly, nagy lexikális tudással. Két lábbal állsz a földön, céltudatosan haladsz előre. Nincsenek komoly meglepetések az életedben, mert mindig előre tervezel. Szeretsz a magad által kijelölt korlátok között élni, kibillent magabiztosságodból, ha nincsenek szabályok. Ennek ellenére, vagy éppen ezért keress magadnak megfelelő hobbikat, amivel ki tudsz lépni a saját elvárásaid alól is. Amiben nem kell gondolkodnod, csak a pillanatban vagy. Legyen az úszás, tenisz, vagy valamilyen játék, ami ellensúlyozni tudja a racionalizmusodat.

A kőkapu tűnt fel először?

Egy nagy kalandként éled meg az életet. Nagyon is jól teszed! Sosem fogsz a szó klasszikus értelmében felnőni, imádod a szórakozást, a lüktetést. A társaság középpontjában szeretsz lenni, másokat is nevetésre bírni. Egyenesen kihívásnak érzed, ha túl komoly ember kerül a környezetedbe. Tudat alatt is belefogsz a feloldásába. Mivel elképesztő az emberismereted, olyanokkal veszed körül magad, akik hozzád hasonlóak. Imádnak is a társaságodban lenni, mert maga vagy az életigenlés. Egyetlen gyenge pontod a szabálykövetés, szabad szellemed nem bírja a korlátokat.

A motívumokból összeálló arc tűnt fel elsőként?

Mindennek a jó oldalát látod, de ha nem így lenne, azonnal azt keresed. Optimista, idealista lélek vagy, aki imád élni, lobog benned a tűz, amivel a földre érkeztél. Egyetlen veszély leselkedik rád, az energiavámpírok. Ne engedd, hogy rád telepedjenek! Szívből mosolyogsz még, ha problémák emésztenek is, nem hordasz álarcot senki kedvéért. Ezt nem tolerálják azok, akik viszont csakis álarcok mögött élnek, sokszor érzed magad támadásuk kereszttüzében. Ne engedd továbbra se, hogy hassanak rád!

Szerző: Gini Papp – Illúzió

Mit látsz a képeken? – illúzió vagy valóság? – Robert Gonsalves grafikus képeitől tátva marad a szád, kattints ide!

Séta az erdőben – 2 perces pszichológiai teszt, amit imádtak az emberek!

Láttad már a falut, ahol senki sem tudja, hogy ápolók vigyáznak rá? Kattints IDE!

Ha tetszett oszd meg, és nézz szét a lap alján lévő képes ajánlóban is!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Istvan Walcha says:

    az előtérben lévő füves kertet, mögötte a lépcsősort mely átvezet a boltíves kapu alatt ami kivezet az erdőbe ahol hallgathatom a természet lágy ölén a “csend” hangjait és megnyugodva,-kipihenten,-újult erővel vágok bele egy új nap megpróbáltatásainak avagy szépségeinek. (attól függ hogy mit hoz az idő jót vagy rosszat).

  2. Oszkár Id Csömör says:

    A távolban levő hölgyet.

  3. Fügedi Margit says:

    Mi a jellemzes akkor, ha a tavolban levo haziko ablaka vonta magara a figyelmemet, majd utana az elotte allo no alak, ami a ferfi szeme es orra. Csak harmadszorra vettem eszre a noalakot a csuhas ferfival, legutoljara a ferfi fejet. Kokapu fel sem tunt volna, ha nem nezem a valaszokat.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!