Illúzió

Ezüstérmet szerzett a Biacsi ikrek Ilonája Rióban, a Paralimpián!

Nem csak én, a kommentátorok is imádják a Biacsi ikreket. Ha nem hangzott el huszonötször a kommentátor szájából, hogy “Biákszi, Biákszi!!!”, akkor egyszer sem a londoni paralimpián, az 1500-as síkfutás közvetítésekor. A „Biákszi szisztersz” a Biacsi testvéreket takarja: Ilonát és Bernadettet. Nem csoda, hogy a kommentátorok imádják őket: ikerlányok a Paralimpián, akiknek ráadásul olyan a karakterük, hogy simán rájuk lehetne építeni egy egész filmet. És akkor a teljesítményükről még nem is beszéltünk…
(Nézd meg a Biacsi ikrekről készült képes interjút a Nők Lapja oldalán. (Link alatt)

 

 

Az előző megmérettetésen Ilona harmadikként futott be, Beri viszont épp lemaradt a dobogóról. Egyszerűen nem tudtak igazán örülni. „Büszke voltam rá, hogy beértem, hogy megcsináltam az első olimpiámat. De rossz volt, hogy én fent állok, nyakamba akasztják az érmet, ő meg ott van lent. Bármi lehet Rióban, de azt kívánom, hogy tesó legyen a dobogós. Én már átéltem azt az érzést.”

Ezek a mondatok tudnak jól szíven csapni, nem igaz? “Azt kívánom, hogy tesó legyen dobogós!” – milyen fokú szeretet mondat ilyet egy olimpiára készülő sportolóval? Imádni valóak…

Úgy esett, hogy tegnap újra Ilona állt dobogóra, mert T20-as kategóriában – 1500 méteres síkfutó számban – ezüstérmet szerzett! Ikertestvére, Bernadett az ötödik helyen végzett.
Bár nem fogant meg a kívánsága, nem tesó állt a dobogón, de biztosan nagyon örül a második helyezésének.

ikrek

Biacsi Ilona második, ikertestvére Bernadett az ötödik helyen végzett 
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A verseny elején a mezőnytől ellépő japán versenyző nem bírta saját iramát, és lemaradt, majd egy ötfős élboly vezette a mezőnyt, benne mindkét magyarral. Az utolsó kört viszont már Bernadett nem bírta olyan jól és leszakadt, Ilona viszont jól beosztott erejét, másodikként ért célba a lengyel Barbara Niewiedzial után. A harmadik helyezett az ukrán Ljudmilla Danilina lett. Bernadett ötödikként haladt át a célvonalon. A verseny után Biacsi Ilona meghatóan nyilatkozott az MTI-nek: Nagyon sajnálom, hogy így jött össze. Úgy váltunk szét a verseny előtt, hogy átadom a dobogós helyezést, csak legyen mögöttem. De ez az érem mindkettőnké, ha ő nem lenne, én sem lennék itt. Együtt készülünk, együtt csináltuk végig az elmúlt négy évet, volt olyan holtpontom, amin ő segített át, biztatott. Nagyon hálás vagyok, hogy ilyen testvérem van, és nagyon sajnálom, hogy most sír, mert ő is érmet szeretett volna. Megszakad a szívem.” Bernadett nagyon elkeseredve arról beszélt, hogy nem feküdt neki ez a stílus, a második kör végén a combja is begörcsölt, ezért nem tudott robbantani. 

Nézd meg a lábak nélkül született lányról készült képsorozatot, aki bronzérmes lett Rióban, lovaglás számban!

Szerző: Gini Papp – Illúzió

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!