Illúzió

22 bölcsesség a Békés harcos útjából – és a teljes film

Ennél a filmnél nincs olyan, hogy “már láttam”, pipa. Ez a film egy kis bibliává válik azok számára, akik keresik önmagukat. Kincset érő mondatok tárháza. Összeállításomban 22 gondolatot találsz (a film alapján), ami gondolat vagy vágy ébresztő akar lenni ahhoz, hogy leülj elé egyszer. És, ha láttad már, újra élj néhány kockát. Bár úgy gondolom a könyvet is el kellene olvasnia annak, akinek a film tetszett, úgy érzem ez is rengeteg elmélkedésre adhat  okot. A könyv egészen felkavaró azok számára, akik ‘ébredeznek’, akik szeretnék megismerni saját magukat, és megtalálni a helyüket a világban. Lépésről-lépésre haladunk mi is Dannel befelé, saját önvalónkhoz. 

 

 

A történet alapja Dan Millman, a világbajnok atléta igaz története, aki bejárta a test és a lélek, a szerelem és a rettegés, a világosság és a sötétség, a nevetés és a csoda birodalmait. Dan egy Szokratész nevű öreg tanítómester, a békés harcos vezetésével, és egy rejtélyes, vidám lány hatására a végső szembesülés felé halad, amely felemeli, vagy tönkreteszi őt.

“Azelőtt úgy éreztem, velem született jogomnál fogva jár nekem egy boldog, magas szintű, józan élet, amit automatikusan megkapok majd az évek során. Soha nem sejtettem, hogy egyszer meg kell majd tanulnom, hogyan kell élni – és hogy léteznek a világlátásnak olyan különleges szabályai és módszerei, amelyeket el kell sajátítanom, mielőtt egyszerű, boldog és elégedett életemre ráébredhetnék.”

Rendszerint 1 óra 16-nál törik el nálam a mécses úgy igazán. Szinte biztos, hogy a megértéssel sok szem párásodik be az enyémmel együtt. (ÉRDEKESSÉG : 1:29:19-nél a férfi aki az autóban ül, az Dan Millman. Mármint az igazi, a könyv szerzője. 🙂 )

11 szívmelengető idézet a kishercegből szeretetről, szerelemről ITT!

“Kelj fel! Ha biztosan tudnád, hogy halálos beteg vagy, ha kevés lenne hátra értékes idődből, hogy hasznosítsd az életed és eltöprengj azon, ki vagy, nem pocsékolnád az idődet önmagad kényeztetésére, félelmeidre, letargiákra vagy ambíciókra. Nos, azt mondom neked, hogy halálos beteg vagy; meg fogsz halni ugyanis. Néhány évvel több vagy kevesebb idő, mielőtt elmúlnál, nem sok különbséget jelent. Légy boldog most, ok nélkül – vagy soha nem leszel az.”

Ezeket tanultuk meg az Ízek, imák, szerelmek -ből! Kattints ide, a teljes filmet is benne találod!

Azt hiszem általános iskola negyedik osztályában ezt a könyvet és filmet venném át a gyerekekkel már. Nem a Koppányi aga testamentumát (mint ahogyan ezek a 9 éves gyerekek), a törökverő Egri csillagokat és a többi idejétmúlt olvasmányt, hanem – kövezzetek meg nyugodtan -, ezt! Mert ez a jövő. A jelenlegi generáció meg kell, hogy változtassa a világot, ami saját pusztulása felé halad. Márpedig ehhez az kell, hogy ők maguk változhassanak. Amíg évszázados csatákon kell merengeniük, biztos önismereti eligazítást is kaphatnának, ezzel egy erős, bizalommal teli generáció nőhetné ki magát, és feledtethetné el a múlt keserveit. Remélem, egyszer, talán, hamarosan …

A film, amitől visszanyered a hitedet az emberekben: Életrevalók 🙂 A teljes film és az igaz története ITT!
Kutyahideg – a legszebb téli filmek egyike ITT!
Touch (Érintés) – a sorozat, amit tényleg érdemes megnézni ITT!
Cafe de flore – a film, amitől mindenkinek látnia kell! ITT!
Ezeket tanultuk meg a Bakancslista című filmből – kattints ide!
Kezdjetek el élni, hogy ne kelljen félni – megható videó itt!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!