Illúzió

Csernus józan, kemény gondolatai a férfiakról

Mostanában egyre több ‘gondolkodó’ beszél a férfi-női szerepekről, és fejtegeti, vajon bevált-e az eddig felállás, avagy sem. Társadalmunk már a bibliai idők óta patriarchális (apajogú, férfijogú) nézetek alapján igyekszik fennmaradni. Egyre inkább látható milyen az amikor inkább az ész dönt, nem a szív. Genetikai kódok, tanult minták, bármi is áll annak hátterében, hogy nehezebben használják érzelmeiket mint a nők, ez tény. Éppen ezért a párkapcsolatban is elbeszélünk egymás mellett többnyire. A lehetséges okok verzióját hoztam Csernustól, akivel egyet is kell értenem.

 

 

csernus

“Miért van az, hogy sok nő önértékelési zavarokkal küzd, minek okán nem él békében önmagával, és így a világgal sem? Ebben mi férfiak akaratunk ellenére sokszor nagyon-nagyon hibásak vagyunk. Arról a szégyenletes viselkedésről nem is beszélve, amikor valaki tudatosan dönti romba partnerének önbecsülését, így kompenzálva saját sikertelenségét, frusztrációját. De ha sikeresek vagyunk, úgy még inkább elvárható tőlünk az odafigyelés.

Összességében, mi, pasik sokkal nehezebb helyzetben vagyunk, mint a nők. Úgy látom, hogy mivel egyszerűbb “állatok” vagyunk, egyszerűbb vezérelni minket előre és hátra, jobbra és balra, tehát egyszerűbb minket manipulálni. Jobban ki vagyunk szolgáltatva az érzelmi konfliktusok hiányos kezelése folytán jelentkező feszültségeknek, mivel ezt a részünket nem akarjuk fejleszteni.

Racionális szempontból a pasik a felsővezetők, aztán szépen hazamennek papucsállatkának.

A megcsalás mögött több ok is állhat. Az egyik az, hogy a férfi nem tud felnézni a nőre hiteles nőként. A másik ok az, hogy a pasinak valójában férfiként önbizalomhiánya van, és azt hiszi, hogy ő attól férfi, ha minél több virágra száll.

A pasi racionális szempontból általában fejlett, a testét ápolja, de érzelmi szempontból alulfejlett, és ilyenkor a lelke instabil lesz.

Csak akkor indulnak be ezek a csajozások, ha egy pasi elégedetlen az életével, vagy az életének egy nagyon fontos szeletével, amelyen nem mer változtatni. Ha bizonytalan, miközben erősnek mutatja magát, vagy erősnek kell mutatnia magát, ha apjától ugyanezt a mintát látta.

A hiteles szerelemhez hiteles nő és hiteles férfi kapcsolata szükséges. Ha egy nő és egy férfi önmaga szemében nem hiteles az élet különböző területeit illetően, az csak családnak vagy párkapcsolatnak látszik, de valójában nem lesz más, mint rózsaszín lufi. És csak idő kérdése, hogy ez a lufi mikor pukkad ki.”

Ajánlataim a témában:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Szalay Miklós says:

    Tessék egy alapos és (szerintem) objektív összefoglaló általában a nemi különbségekről, arról, hogy milyenek a nők és a férfiak:

    http://egyvilag.hu/temak.shtml#temaid052

    (A legfelső sor a kép tetején, “Férfi és nő”. Az írás doc és pdf formátumban tölthető le. Ez egyébként egy nagyobb mű egy darabja, mely megpróbálja módszeresen, de azért érthetően elmagyarázni, hogyan működik a világ.)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!