Illúzió

Karácsonyi kihívás – fantasztikus kezdeményezés indult útjára!

Eszméletlen jó irányt vettek a facebookon megjelenő kihívások végre! Ma kaptam üzenetben azt, amitől igazán átmelegedett a szívem. A szívem, ami amúgy elfoglalta magát az Aleppóban történő eseményekkel és azzal, milyen mértékű már a szegénység ebben az országban. Hány gyerek éhezik konkrétan, hányan nem láttak még déli gyümölcsöt sem, és kabátban kell álomra hajtaniuk kicsi fejecskéiket. Fájt az élet az utóbbi napokban. Nem a saját problémáim gyötörtek, hanem azokéi, akiknek nem ér el a hangjuk a Facebookig sem. Látom a barátaim, ismerőseim törekvéseit, adomány gyűjtő felhívásaikat, majd a képeket, amivel igazolni szeretnék, hogy méltó helyre juttatták a kis kincseket. Majd látom a mosolygós gyerekarcokat a putriszerű lakásokban, amint ágyukon ülve, kabátban nyitogatják a dobozokat, és mellükre szorítják a 70 forintos kis csoki Mikulásokat. Kettéreped a szívem ezektől a történetektől…
Hatalmas örömmel tölt fel azonban, amikor akár katalizátorként is részt tudok venni egy-egy ilyen gyűjtésben. Egészen másfajta örömmel, mint amit általában megélek, valami különös elégedettség tölti el a lényemet miattuk. Az arcok miatt, akikhez eljutott az ajándék, vagy a túléléshez szükséges száraz áru. Olyankor érzem leginkább, hogy megérkeztem a kollektív tudatba. Egy vagyok velük, és ők velem. Egy pillanatra összekötötte Isten a bokánkat, anélkül, hogy ismerném őket, a segítőjükké válhattam, és azt remélem soha nem lesz szükségem arra, hogy engem is segíteni kelljen ilyen módon.

 

 

Köszönhetek az ilyenfajta tevékenységnek sok olyan angyali lelkeket is, mint például Theodorovits Andrea, aki szünet nélkül segít, ott ahol tud. Teszi mindezt saját két kiskorú gyermeke nevelése mellett.

Különös öröm volt a szívemnek ma egy üzenet, amiben az fogadott, hogy Harkányban elindult egy fantasztikus challenge vagy kihívás.Hamburgerség kihívta a Sétány éttermet, akik felhívást intéztek a Buffaló Pizzériához, így indítva el a láncot arra, amit a kép alatt olvashatsz teljes egészében.

pizza

(fotó: illusztráció – via Pixabay.com)

Kedves Mindenki! – írja a Hamburgerség, kezdeményező levelében.
A tegnapi napon egy felhívást tettünk közzé az oldalunkon, melyben a Karácsonyra való tekintettel három hátrányos helyzetű családot kerestünk, akiknek december 24-én házhoz szállíthatjuk hamburgereinket, amivel könnyebbé, meghittebbé tehetjük számukra a Szentestét. Kértük, hogy a jelentkezők privát üzenetben keressenek meg bennünket.
A mai reggelen, ahogy megnyitottuk postafiókunkat, olyan mennyiségű üzenettel találkoztunk, melyre – még az emberek helyzetét ismerve is – nem számítottunk. Ilyen mennyiségű kérésnek sajnos nem tudunk eleget tenni, hiszen három család öröméért vállaltunk felelősséget.
Azonban az üzenetek olyan megindítóak voltak, hogy azok mellett jó érzésű ember nem mehet el szó nélkül.

Így tehát újabb felhívást teszünk közzé, melynek a Karácsonyi Kihívás nevet adjuk. Ezennel kihívunk egy harkányi éttermet, hogy vegyen részt e jótékonysági kezdeményezésben. Azt kérjük tőle, hogy hirdesse meg maga is a kezdeményezést és válasszon három családot, akinek a Szentestéjét emlékezetessé teheti. Továbbá kérjük, ő is hívjon ki valakit, kérjen fel valakit, hogy hasonlóan cselekedjen. De itt nem állunk meg!

Felhívjuk az ország minden vállalkozását, legyen az vendéglátással, vagy bármilyen szolgáltatással foglalkozó vállalkozás: hívják ki egymást, tegyenek jót ők is!

Mert ami nekik nem olyan sok, az másoknak az adott helyzetben a Mindent is jelentheti! Tegyünk közösen egy apró gesztust azok felé, akik reményvesztettek, nélkülözők. Hadd érezzék, hogy ők is közénk tartoznak. Úgy érezzük, hogy a társadalmi szerepvállalás nekünk vállalkozóknak is önként vállalt kötelezettségünknek kell lennie.
Ezennel tehát a Karácsonyi Kihívás keretében kihívjuk a harkányi Sétány éttermet.

A Sétány, és a Buffaló is elfogadta a kihívást, ahol megszületett a negyedik név, a No Name étterem.
A lánc nem szakadt meg, szívesen csatlakoznak a megszólított vállalkozások.

Gondoljátok el, ha minden vendéglátó egység csak három családot lakatna jól… 
Minden tiszteletem a versenyben résztvevő vállalkozóké! Boldog Karácsonyt nekik!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!