Illúzió

Ezt nézted 1982.december 25-én a TV-ben!

Emlékszel még barátom? Én az általános iskolás éveim végén jártam éppen. Annyira sok választék volt a műsorok között, hogy nem volt érdemes lógni a suliból. Délelőtt 1-2 órában iskola tévé Öveges professzorral és iskolai tantárgyakkal, maximum Delta. Aztán monoszkóp vagy 5 órán át. Persze hétfőn semmi, még monoszkóp se. Csak mákosan zizegő képernyő. De hétvégén beindult az élet! Kéthetente Szombat esti filmkoktél Menőmanóval, Minden lében két kanállal, Meghökkentő mesékkel. Pazar volt. Pazar! Még ünnepkor is csak estefelé indult be a Magyar 2-es csatorna, az 1-esen dübörögtek a jobbnál jobb műsorok. Ezen kívül, kissé szellemképesen, de befogható volt a Csehszlovák. 

 

 

Retro karácsonyunk, emlékszel még? Kattints ide!

ka

Boldog 80-as évek! Kattints ide a sorozatért!

Nullát értettem Tau bácsiból, mert hát csehül beszéltek benne, szellemképes is volt, de odatapadtam elé. Aztán a 80-as évek közepén mint üstökös robbant be a magyar csatornára is. Kizárólag szombaton, 20 perces részekben. Majka, a csillagküldött lány volt, nem, nem az ózdi hős. Ő volt a másik mániám. Világított a szeme. Nagyon.  Katica és a Lakótelepi gyerekek, akikkel mindenben azonosultam. Imádtam őket. Ez volt a 80-as évek kulturális forradalma. A cseh mesefilmek.  

Figyelj, mutatom Majkát! 😀

Még mindig 80-as évek, zseniális grafikákon! ITT!

Kerestem egy kicsit, és hoztam egy kuriózumot. Ezt figyeld! 1982.december 25-én mit néztél a tévében… Igazi időutazás 🙂

ka

No, hát ő volna az. 82′ december 25-én ez előtt kucorogtunk a műperzsán

9.45-kor Magilla Gorilla Show, mutatom az ifjúságnak: 

Nincs értelme napjainkkal hasonlítgatni. Már a húgom is hüledezett, amikor az Ő kis 40 csatornás világába felfedtem ezeket a részleteket, és ha cinkelni akart, csak megkérdezte sunyin röhögve:
– Mesélnél arról, milyen volt, amikor még oda kellett sétálni a tévéhez, ha csatornát akartál váltani rajta?! 😀

A nyugati végeken annyival voltak szerencsésebbek, hogy a csehszlovák TV mellett az osztrákot is tudták fogni. Minden hétfőn este Sport am Montag (ez egy sport magazin műsor volt), aztán utána 21:00-tól azok a jó kis amerikai krimi sorozatok: Kojak, San Fransisco utcáin stb…
Minden délelőtt 10:30-tól vagy indiános filmet (Pierre Brice mint Winnetou és Lex Barker mint Old Shatterhand) vagy vámpírost (Lugosi Béla mint Drakula gróf) adtak.
Ej de szép idők voltak!

Egy kis válogatás a témában:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Mónika Lázár says:

  1982-ben 5 éves voltam, és nem emlékszem, hogy volt-e hó:) De biztos nem ültem a tv előtt ennyit, mint most. De az ünnepekre (pl. Szilveszter, Aug.20) emlékszem, hogy alig vártam vége legyen, annyira halálra untam magam. Ja és azt is utáltam, hogy ha beteg voltam, egész nap csak unatkoztam. A gyerekeimen látom, hogy mennyivel jobb nekik. Most le fogtok hurrogni, de ez az én véleményem.

 2. Róbert Kolozs says: (előzmény @Mónika Lázár)

  Mert nem a tv előtt ültél hanem kint játszottál a barátaiddal vagy egyedül, netalán a szüleiddel. Persze akkoriban volt hó azért az is számított.

 3. macintosz says:

  Emlékszem erre a napra, 10 éves voltam, és alig vártam az esti Volt egyszer egy vadnyugatot….Ma már nem bírnám megnézni, annyira vontatott. 🙂

 4. Tünde Kiss says:

  És most mennyivel jobb a “Reszkessetek betörők” XXXX-ik ismétlése? Nézi még egyáltalán valaki?

 5. Mónika Lázár says:

  Elnézve a tv műsort, nem is tudom, hogy éltem túl a gyerekkoromat. Mindenki nosztalgiázik, hogy milyen jó volt akkor, hááát, azért nem cserélném vissza.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!