Illúzió

Így vall szerelmet 45 év házasság után egy magyar férfi

Nagy József internetes barátom facebook oldalát mindig mosolyogva olvasom. Valamit ösztönösen tud, ami mások előtt titok maradt. Azt, hogyan lehet kimutatni, kimondani a szerelmet. 45 éve házasok feleségével, de a mai napon is gyengéden, őszintén szereti. Nem tartja magában, ahogy a többség, hanem rendszeresen megvallja neki. Nyilvánosan, kedvesen, szívbe markolóan szépen. Olvasd el a kedves sorokat, melyeket feleségéről, megismerkedésükről és jelenükről ír.

 

 

par

“Házassági évfordulónk van, a 45. ezt illik megünnepelni!

Régen történt, vagy 49 évvel ezelőtt, 14 évesen megláttam egy lányt, tetszett nekem!

Vettem a bátorságot, és odamentem hozzá az utcán, feltettem egy kérdést neki!

Elnézést kérek de, tetszel nekem, adsz nekem esélyt arra, hogy jobban megismerjelek?

Természetesen, jött a válasz és elkezdődött, négy évig tartott az ismerkedésünk, utána, egy újabb kérdést tettem fel neki!

par

Szeretném megkérni a kezed, úgy érzem, te vagy az, akivel le tudnám élni az életemet, mit gondolsz erről?

Igen, jött a halk válasz, és elkezdődött!

par1

par4

Elkezdődött egy házasságkötéssel, egy új közös élet,1971. december, 30.-án, Nagy Zsuzsanna, és Nagy József örök hűséget esküdött egy kispesti templomban, Nagy János volt a papunk neve!

par2

par3

Sok véletlen egy kapcsolatban, azonos a családnevünk, azonos a születési dátumunk, ő született 1953. 01. 17.-én, én pedig 1953. 01. 23.-án, csak egy véletlen volt az is, hogy megláttam, de az hogy elkezdődött egy új közös életünk, az nem!

Tudtuk hogy mit teszünk, 18 évesek voltunk az esküvőnk idején, de négy évig jártunk előtte, ismerkedtünk egymással, a családunkkal!

Volt egy alapszabályunk, bárki is bármi rosszat hall a másikról, valakitől, nem mérlegel, kérdez a másiktól, mit mondasz erre?

A válaszok mindig őszinték, igazak voltak.
– Ennyi elég? – kérdezte a másik – Természetesen! – jött a válasz.

Egy idő után, mondhatott bárki, bármit, kialakult egy boldog házasság alapja, a feltétlen bizalom a másik iránt, és mind ez maga a csoda, így élni!

Nincs féltékenység, nincs rosszat sejtés, nincs ismeretlen a másik életéből, nagy dolog ez, tudom!

Annyira ismerjük egymást, hogy a gondolataink is egyek, rám néz a kedves nejem, gondolok valamire, és már jön is a reakció, jól gondolod, így kell, vagy úgy kell tenni, jó a gondolatod!

Sok öröm ért a házasságunk 45 éve alatt, a gyerekeink születése, a nevelése, férjhez menésük!

Az öt unoka születése, növekedésük, szeretetük, nagycsaládi gondolkodást igényel, komoly feladat ez, más egy kicsit, de igyekszünk, ennek is megfelelni, természetesen!

Most tanuljuk azokat a más jellegű, eltérő dolgokat, ami új nekünk!

Elsőnek is, ők nem a mi gyerekeink, ők ezt tudják, és van egy határ, egy nagyszülői határ, amit nem lehet átlépni, miért is?

Mert már nagyok, 23 éves lány, 21 éves fiú, 19 éves lány, 17 éves lány, és egy 15 éves lány, önálló gondolkodással rendelkező unokák, terveik vannak, amit a szüleikkel megosztva, jó esetben, igyekeznek megvalósítani!

Most már, vagyunk olyan okosak, tapasztalt nagyszülők, hogy nem szólunk bele az életükbe, csak ha kérdeznek, akkor adunk tanácsot vagy véleményezzük az adott témát!

Röviden összefoglalva a 49 illetve 45 év tapasztalatát, egy családban, mindig történik valami, jó vagy rossz, számítanak rád a családod tagjai, van, amikor kicsit, és van, amikor nagyon!

par

Egy nem változott az évek múlásával, mi ketten, mindig igényeljük a másik jelenlétét, szeretetét, így teljes az életünk, és ez természetes, nekünk!

Végül, köszönetet szeretnék mondani, elsőnek a kedves nejemnek, a vele töltött boldog évekért, és másodszor, családom minden tagjának, nélkülük nem sikerült volna, természetesen!

Megtettem mindent, úgy érzem, hogy boldoggá tegyem a szeretett nőt, a kedves nejem, remélem idáig sikerült, a jövőben is mindent megteszek ezért, hiszen 45 évvel ezelőtt is ezt ígértem, amíg élek vele leszek, érte mindent megteszek, a legjobbat, a lehetetlent!

Biztos sikerül fog, hiszen kicsivel is beéri, velem!”

Ilyen társat kívánok mindannyiunknak…

További olvasmányok a témában:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!