Illúzió

Életre szóló példát mutatott az iskolaigazgató (videó)

A 11 éves Jacksonnak rákos lett a nagyapja. Ez a hír rémisztő. Félelmetes. A fiú úgy akart szolidaritást vállalni a nagyapjával, hogy ő is leborotválta a haját. Együtt akarta vele viselni a terhet, amennyire ez lehetséges. Az iskolában azonban elkezdték csúfolni érte. Mert kopasz volt. Más, mint a többi. Az iskola igazgatója – Tim Hadley (35) – viszont összehívta a gyerekeket és olyat tett, amit sohasem fognak elfelejteni.

 

 

tanar

(fotó : Tim Hadley facebook oldala – a képre kattintva nyílik)

Olyat tett, amivel a legtöbbre tanította meg őket: hitre és emberségre. Együttérző emberségre és hitre abban, hogy van erejük tenni. Hogy nem csak passzív elszenvedői a saját életüknek, hanem alakítói, teremtői is.

“Annyit érsz, amennyit adni tudsz másoknak”

Nagyon remélem, ihletet merítenek belőle az itthoni iskolaigazgatók is. És te. Leginkább te.

jack

Jack és 58 éves nagyapja Rick, akit Hálaadáskor diagnosztizáltak lymphomával.

haj

A nagypapa, a kemoterápia második fordulójában kissé depressziósan mondta feleségének, hogy nagyon erősen hullik a haja. A kisfiú ezt hallva édesanyjához fordult és azt mondta: “Nem akarom, hogy a nagypapa egyedül legyen ezzel az érzéssel, kérlek vágd le a hajam!”

anya

Bár Rick-et sokkolta Jackson tette, mégis csodálattal töltötte el, hogy olyan példaképnek tartja, akiért ilyen hatalmas lépésre szánta el magát, még a gúnyolódástól sem riadva vissza.

hadley

Jack előző nap még azt mondta szüleinek “ez volt a legrosszabb nap egész életemben”, mert olyan megalázónak érezte a gúnyolódást. A szülei betelefonáltak az igazgatónak, és elmondták neki, mennyire lesújtva érkezett haza a fiuk és a közbenjárását kérték. Csak annyit szerettek volna, hogy megkérje a gyermek társait, ne bántsák őt a haja miatt. Álmukban sem gondolták, hogy ő ilyen gesztussal koronázza meg a történetet.

jack

(forrás: dailymail.co.uk, Ágoston László facebook)

További ajánlatok a témában:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!