Illúzió

Megható: Jackie Chan könnyekre fakad régi csapata láttán

A 62 éves Jackie Chant talán sosem láttuk még elérzékenyülni. Valahogy elképzelhetetlen párosításnak tűnt, hiszen ő olyan, mint egy földönkívüli. Szinte bármire képes a testével, koncentrációjának, edzettségének köszönhetően. Ezért valahogy hajlamosak vagyunk azt hinni, ő másképp működik, mint mi, átlagemberek.

 

 

A férfi, aki már 39 évesen Életmű-díjat kapott, számos Legjobb színész és Év színésze díjat zsebelt be, továbbá több elismerést kapott a pályafutása során, például mint koreográfusi innovátor. Jackie Chan ikonstátuszú sztár, akiről dalok is születtek, képregény figurát mintáztak meg róla, animációs sorozatot inspirált, harc stílusát, mozdulatait animációs filmek karaktereinek kölcsönözte, valamint videó játékokat készítettek vele. A Mitsubishi limitált szériájú autó sorozatot gyártott le a Mitsubishi Lancer Evolution márkájából, melynek kialakításába őt is bevonták. Talán sok mindent kihagyok most a felsorolásból, mert 62 éve alatt tényleg legendává nőtte ki magát.

Mindig fontosnak tartotta, hogy példakép legyen a gyermekek számára (két saját gyermek is született) ezért sokáig visszautasította a gonosz szerepét és szinte soha nem használ erős káromkodást a filmjeiben; a Csúcsformában című film rendezőjével például voltak vitái emiatt. Chan úgy nyilatkozott, a legnagyobb hiba, amit valaha elkövetett az, hogy nem helyezett kellő hangsúlyt a tanulásra. Emiatt oktatási intézményeket hozott létre szerte a világon, például a Jackie Chan Science Centre-t az Ausztrál Állami Egyetemen, és számos általános iskolát Kína szegényebb tartományaiban. Chan a hongkongi önkormányzat szóvivője.

És most képzeljétek el őt, mint főnököt. Egy olyat, aki segített nektek lakást vásárolni, megajándékozott egy autóval és tett róla, hogy a lehető legjobb munkakörnyezetet biztosítsa. Úgy tűnik, hogy Jackie Chan pontosan ilyen főnök volt, ugyanis egykori kaszkadőrcsapatának tagjai egy megható videóban ecsetelik a kínai filmsztár erényeit.

Jackie és eredeti csapata közel 30 éve nem látták egymást, de egy talk show most összehozta a nagy találkozást. Érdemes végignézni a videót, mert valóban gyönyörű. Ha csak a nagy pillanatra vagytok kíváncsiak, akkor 4:55-re tekerjetek, ahol Jackie felfedezi, hogy a fiatal kaszkadőröket kicserélték az öreg bandára.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!