Illúzió

A gyerek szinonima szótár nem hupákolt, kimondta a lényeget!

Az Index volt az a szerencsés, akinek egy olvasója beajánlotta, majd beküldte a következő anyagot.

 

 

Hát kérem alássan, nincs itt semmi hupákolás, meg van mondva kerek perec, hogy mirü’ is vagyon szó.
A gond csupán ezzel a dologgal annyi, hogy az olvasó 11 éves húga bukkant rá fogalmazás írás közben. Igen, még pedig azon egyszerű oknál fogva, mert ezek a szócikkek a Szinonima Szótár Diákoknak című kiadványban szerepelnek.  

Ez a könyv az ajánlott segédanyagok listán található, és másodikos vagy harmadikos osztályban vásárolták meg. Az egyébként felvidéki iskolában is felháborodtak, ők sem tudtak róla, milyen szavak szerepelnek az általuk alsósoknak is ajánlott szótárban.

Az Index újságírója megkereste a Puedlo Könyvkiadót, hogy ugyan lesznek-e szívesek elárulni, hogyan történhetett meg ez a malőre, mire ezt a választ kapta:

“Az említett kiadvány szerkesztői több hasonló szótár jellegű kiadványt is készítettek, volt referenciájuk és tapasztalatuk ezen a területen. A kiadónk célja egy modernebb, nemcsak a köznapi szavakat magyarázó, de a szleng kifejezéseket is tartalmazó diákoknak szóló szinonima szótár elkészítése volt.

A kiadványokat lektorálva és korrektúrázva nyomdakészen kaptuk meg. A kölcsönös bizalmi elv alapján tiszteletben tartottuk a szerzői szabadságot.”

Azt állítják felsős évfolyamnak szánták, de ezt sehol sem tüntették fel, ergo akár 6-7 éves kortól szívhatják belőle ezt a hasznos tudást a gyerekek. 

Sosem lehet elég korán felvilágosítani őket.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Lino Vivien Helter says:

    Hát ez inkább szleng szótárnak minősül. De ha ajánlott könyv akkor előtte a tanár nem olvas bele ?


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!