Illúzió

Istenemre, megértettem Hujber Ferit!

Tegnap még azt hittem picit elmentek neki otthonról, van ez így néha azoknál, akik mélyebben mernek gondolkodni annál, amit látunk. Időszakonként megállnak, körülnéznek a fizikai világban, és mondanak néha olyat, amitől lehidalnak az őt hallgatók. Pech vagy sem, de ha ezt egy közszereplő teszi, hatványozottan működik. 2015-ben, amikor keringési zavarokkal került be a  kórházba, kétszer élesztették újra. Akkor azt nyilatkozta, “kétszer meghaltam és jártam a pokolban”.
Már ez kiverhette a biztosítékot a sík ateisták fejében.

 

 

(fotó: femcafe)

Szóval, ő már akkortájt megtapasztalhatta, hogy nem beszélhet az ember csak úgy, “büntetlenül” akármit ebben az országban még a XXI.században sem. Ha nem lett volna elég a hitetlenül vagy gúnyosan bámulók arca, kapott szóban is hideget-meleget. Szerintem ezen a ponton döntötte el, sokkolni fog, mert ezzel jót tesz. Kibillenti kicsit az embereket a komfortzónájukból.

Tegnap besétált a Mokka stúdiójába és Pachmannék azzal konferálták fel, hogy “Hujber Feri még idén elköltözhet Magyarországról, a hírek szerint besokallt és környezetváltozásra van szüksége. Hogy pontosan mikor megy el, és a családja is követni fogja-e, azt pontosan tőle tudjuk meg!” Feri arcán láthatóan átment egy rakás érzelem. Értetlenség, csalódottság, enyhe harag és szóvá is tette ezt:
“Teljesen új volt nekem ez az információ, aki engem felhívott tőletek azt mondta “jaj de jó, gyere már be a Mokkába, olyan régen voltál…” szóval egy szimpla kis dumcsira ugrott be. A két fogalmatlan műsorvezető itt kezdte el szopatni magát, mert csak tovább agitálták – nyilván ez volt az utasítás is – Ferit a kérdéssel. Most akkor igaz vagy sem, és egyébként is. Ő pedig megismételte, hogy miért jött be, egy laza csacsogásra… Volt egy pont ahol láthatóan elkezdte a performanszát, mert megértette, cirkusz kell a népnek. Sosem volt ez másképp a történelemben. Azt se felejtsük el, hogy ő egy színész, nem is akármilyen, sokszor ünneplik vastapssal színházi fellépései végén. A Valami Amerikát nem is említve…
Nos, érdemes pontról-pontra figyelni az események változását a beszélgetésben:

 • El kell mennie az országból, mert nagyon sok dolga lesz a közeljövőben.
 • Kitalált valamit, amiről szólni fog a világ.
 • Jézus színész volt.
 • Nem ő halt meg.
 • Hanem egy kisfiú.
 • Egy tízéves.
 • A kereszthalál csak egy színjáték volt.
 • Kora Stohl Andrása alakította Jézust.

Van egy mondata “a sok hülye /khmm… MÁR ÉN HÜLYE/ megosztja ezt, amiről beszélek!!!”
– meséli el nekünk, hogy ez egy improvizáció, ugyanakkor nem kétlem többszálú polgárpukkasztás.

És akkor másnap visszahívják. Totál önszívató csatorna. Pachmann kocsmai verekedés előtti arccal, a volt szépségkirálynő, rohadt idegesítő fejhangon provokálja, és párhuzamosan beszél vele.

Erre a beszélgetésre már felkészülhetett, közben facebook oldalán visszaigazolta az őt jelölőket, és figyelte a lájk és komment áradatot. Tanulmányozta a “nép”-et. Okos. Kitalálta, hogy egy még nagyobb tabut dob be, illetve jól meg is keveri a fekáliát. Eddig csak Jézust most már Orbán Viktort is bedobja koncnak. Óriási 😀 Komolyan!
A nép, aki keresztények vallja magát, de nyomokban sem az, megkapja az eretnek szöveget a Messiásról. 
És, ha ez nem lenne neki elég, csinál egy kis politikai feszkót is, mert lássuk be, ez az ország másik nagy rákfenéje. Ezen a két dolgon szoktak egymás torkának esni az emberek az interneten is, méghozzá első vérig. 
Nincs itt drog, vagy elmezavar. Tudatosan felépített témák, amivel ki akarja rántani a nyulat a bokorból.
 (Kár, mert meghallgattam volna utólag még Zachertől, hogy ez csattanómaszlag szindróma volt.)

Azt gondolom időszerű volt. Álságos, szélsőséges ami ebben az országban folyik, mindennek tükröződése ott van feketén-fehéren a facebookon. Gyönyörű, hogy most a fél ország erről beszél, és persze véleményez. Mert trollok és kommentzombik országa lettünk. ( Cikk tolvajok és kommentzombik, tőlük hemzseg a facebook című bejegyzésem a link alatt)

(fotók comment.blog.hu)

Őszintén remélem, hogy lesz ennek még folytatása, kíváncsi vagyok a harmadik felvonásra is. Részemről Feri vastaps azért, amit leműveltél 😀

(Egy kis lábjegyzet, a mai gondolatok összegzéseként: Az van, hogy ez performansz… Jön Alföldi Passiója, amiben ő a hamis próféta szerepét kapta, Stohl pedig Jézusét, magának a darabnak van aktuálpolitikai színezete, ezért hozza szóba Orbánt mint királyt… Hülyére vették a Tv2-őt, mert másodszor is ingyen reklámot csináltak nekik vele 😀 )

Hasonló írások:

Szerző: Gini Papp - Illúzió

Ha tetszett, kérlek oszd meg te is, és mindig nézz szét a lap alján lévő képes ajánlatok között is! Ha van kedved, jobb oldalon csatlakozhatsz Facebook oldalamhoz, így egy jó kis csapat tagja lehetsz.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Gabriella Varga says:

  Hajrá! Csak így tovább! 🙂

 2. Somogyi Szilárd says:

  mondjam mi a szitu?
  most fut a fartúró Alföldi új rendezése: PASSIO XXI
  a szereposztás szerint ez az idióta a hamis próféta szerepét kapta. Stohlt nem ok nélkül emlegeti Jézusként, mert ős kapta Jézus szerepét.
  konkrétan minden egyes kollégája akit megemlít ebben a riportban, az szerepel a darabban.
  magának a darabnak van aktuálpolitikai színezete…. ezért hozza szóba Orbánt mint királyt.
  az egész Hujberes felfordulás most nem más, mint az hogy faszra húzzák a Vajna féle médiát azzal hogy észre sem veszik hogy ingyen reklámozzák a a libsi Alföldi előadását

 3. triume@vipmail.hu says:

  Jól éreztem magam,nem úgy mint a műsorvezetők 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!