Illúzió

Istenemre, megértettem Hujber Ferit!

Tegnap még azt hittem picit elmentek neki otthonról, van ez így néha azoknál, akik mélyebben mernek gondolkodni annál, amit látunk. Időszakonként megállnak, körülnéznek a fizikai világban, és mondanak néha olyat, amitől lehidalnak az őt hallgatók. Pech vagy sem, de ha ezt egy közszereplő teszi, hatványozottan működik. 2015-ben, amikor keringési zavarokkal került be a  kórházba, kétszer élesztették újra. Akkor azt nyilatkozta, “kétszer meghaltam és jártam a pokolban”.
Már ez kiverhette a biztosítékot a sík ateisták fejében.

 

 

(fotó: femcafe)

Szóval, ő már akkortájt megtapasztalhatta, hogy nem beszélhet az ember csak úgy, “büntetlenül” akármit ebben az országban még a XXI.században sem. Ha nem lett volna elég a hitetlenül vagy gúnyosan bámulók arca, kapott szóban is hideget-meleget. Szerintem ezen a ponton döntötte el, sokkolni fog, mert ezzel jót tesz. Kibillenti kicsit az embereket a komfortzónájukból.

Tegnap besétált a Mokka stúdiójába és Pachmannék azzal konferálták fel, hogy “Hujber Feri még idén elköltözhet Magyarországról, a hírek szerint besokallt és környezetváltozásra van szüksége. Hogy pontosan mikor megy el, és a családja is követni fogja-e, azt pontosan tőle tudjuk meg!” Feri arcán láthatóan átment egy rakás érzelem. Értetlenség, csalódottság, enyhe harag és szóvá is tette ezt:
“Teljesen új volt nekem ez az információ, aki engem felhívott tőletek azt mondta “jaj de jó, gyere már be a Mokkába, olyan régen voltál…” szóval egy szimpla kis dumcsira ugrott be. A két fogalmatlan műsorvezető itt kezdte el szopatni magát, mert csak tovább agitálták – nyilván ez volt az utasítás is – Ferit a kérdéssel. Most akkor igaz vagy sem, és egyébként is. Ő pedig megismételte, hogy miért jött be, egy laza csacsogásra… Volt egy pont ahol láthatóan elkezdte a performanszát, mert megértette, cirkusz kell a népnek. Sosem volt ez másképp a történelemben. Azt se felejtsük el, hogy ő egy színész, nem is akármilyen, sokszor ünneplik vastapssal színházi fellépései végén. A Valami Amerikát nem is említve…
Nos, érdemes pontról-pontra figyelni az események változását a beszélgetésben:

 • El kell mennie az országból, mert nagyon sok dolga lesz a közeljövőben.
 • Kitalált valamit, amiről szólni fog a világ.
 • Jézus színész volt.
 • Nem ő halt meg.
 • Hanem egy kisfiú.
 • Egy tízéves.
 • A kereszthalál csak egy színjáték volt.
 • Kora Stohl Andrása alakította Jézust.

Van egy mondata “a sok hülye /khmm… MÁR ÉN HÜLYE/ megosztja ezt, amiről beszélek!!!”
– meséli el nekünk, hogy ez egy improvizáció, ugyanakkor nem kétlem többszálú polgárpukkasztás.

És akkor másnap visszahívják. Totál önszívató csatorna. Pachmann kocsmai verekedés előtti arccal, a volt szépségkirálynő, rohadt idegesítő fejhangon provokálja, és párhuzamosan beszél vele.

Erre a beszélgetésre már felkészülhetett, közben facebook oldalán visszaigazolta az őt jelölőket, és figyelte a lájk és komment áradatot. Tanulmányozta a “nép”-et. Okos. Kitalálta, hogy egy még nagyobb tabut dob be, illetve jól meg is keveri a fekáliát. Eddig csak Jézust most már Orbán Viktort is bedobja koncnak. Óriási 😀 Komolyan!
A nép, aki keresztények vallja magát, de nyomokban sem az, megkapja az eretnek szöveget a Messiásról. 
És, ha ez nem lenne neki elég, csinál egy kis politikai feszkót is, mert lássuk be, ez az ország másik nagy rákfenéje. Ezen a két dolgon szoktak egymás torkának esni az emberek az interneten is, méghozzá első vérig. 
Nincs itt drog, vagy elmezavar. Tudatosan felépített témák, amivel ki akarja rántani a nyulat a bokorból.
 (Kár, mert meghallgattam volna utólag még Zachertől, hogy ez csattanómaszlag szindróma volt.)

Azt gondolom időszerű volt. Álságos, szélsőséges ami ebben az országban folyik, mindennek tükröződése ott van feketén-fehéren a facebookon. Gyönyörű, hogy most a fél ország erről beszél, és persze véleményez. Mert trollok és kommentzombik országa lettünk. ( Cikk tolvajok és kommentzombik, tőlük hemzseg a facebook című bejegyzésem a link alatt)

(fotók comment.blog.hu)

Őszintén remélem, hogy lesz ennek még folytatása, kíváncsi vagyok a harmadik felvonásra is. Részemről Feri vastaps azért, amit leműveltél 😀

(Egy kis lábjegyzet, a mai gondolatok összegzéseként: Az van, hogy ez performansz… Jön Alföldi Passiója, amiben ő a hamis próféta szerepét kapta, Stohl pedig Jézusét, magának a darabnak van aktuálpolitikai színezete, ezért hozza szóba Orbánt mint királyt… Hülyére vették a Tv2-őt, mert másodszor is ingyen reklámot csináltak nekik vele 😀 )

Hasonló írások:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Gabriella Varga says:

  Hajrá! Csak így tovább! 🙂

 2. Somogyi Szilárd says:

  mondjam mi a szitu?
  most fut a fartúró Alföldi új rendezése: PASSIO XXI
  a szereposztás szerint ez az idióta a hamis próféta szerepét kapta. Stohlt nem ok nélkül emlegeti Jézusként, mert ős kapta Jézus szerepét.
  konkrétan minden egyes kollégája akit megemlít ebben a riportban, az szerepel a darabban.
  magának a darabnak van aktuálpolitikai színezete…. ezért hozza szóba Orbánt mint királyt.
  az egész Hujberes felfordulás most nem más, mint az hogy faszra húzzák a Vajna féle médiát azzal hogy észre sem veszik hogy ingyen reklámozzák a a libsi Alföldi előadását

 3. triume@vipmail.hu says:

  Jól éreztem magam,nem úgy mint a műsorvezetők 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!