Illúzió

A lelked azt szeretné, ha emlékeznél erre a 10 egyszerű igazságra

Folyton tervezünk de ha nem, akkor a múltban vagyunk, az emlékeinkben kutakodunk, és azokból merítjük bátortalanságainkat. Fékezzük magunkat, az élet pedig suhan könyörtelenül tovább. Ennek egyszerű oka pedig az, hogy elfelejtünk a lelkünkre figyelni, vagy csak akkor tesszük már meg, amikor egy komoly betegség üti fel a fejét.
(A betegség a lélek nyelve, a rákba nem illik belehalni – című cikkemet ITT találod!)

 

 

Sokan közülünk azt gondolják, értelmetlen az élet, minden tett eredménytelen végső soron. Hajlamosak belesüllyedni a múlandóság gondolatának sűrű mocsarába. Elfelejtenek élni. Ez a cikk azért íródott, hogy emlékeztessen téged, aki lelassultál, megfáradtál, hogy nem történt más, mint hogy picit elszakadtál a belső MAG-odtól, a lelkedtől. Nem hallod őt már olyan intenzíven, mint korábban. Kérlek indulj el most, és emlékezz ezekre az egyszerű igazságokra!

Ha kapuzárási pániktól szenvedsz, ez a te olvasnivalód!

A rákot olyan barátnak tartjuk, aki kiengedte kalitkájából a lelkünket – kattints ide a saját tapaszlatokért!

Mielőtt lejövünk a földre, megmerítkezünk a felejtés folyójában. Nem hozzuk – illetve csak nagyon kevesen – magunkkal az emlékezés terhét. 
(A lányom előző életeiről mesélt történeteit ITT találod)
Feladatunk tehát, hogy tiszta lappal indulva, a lelkünk hangját követve, a lehető legtöbbet hozzuk ki jelenlegi életünkből. A depressziós, tartósan levert hangulat azt mutatja, hogy elszakadtunk tőle. Hallgasd hát újra, miket felejtettél el egy kis időre:

1. Éppen ott vagy, ahol lenned kell. Minden ami most történik, a lehető legjobb számodra. A legfőbb feladatod, hogy ezt elfogadd újra!

2. Mindig kész kell állnod a változásra, semmi sem konstans. Nézz szét a világban! Mi állandó? Semmi! Minden folyamatos mozgásban van, és ez jó! Ezért a feladat, a PILLANAT észrevételezése, megélése.

3. Minden, MINDEN benned van, amire szükséged van az élethez! A lélek, a szeretet, az együttérzés, és az akarat. Ezek alkotják a személyiségedet és ezekkel lépsz kölcsönhatásba a világgal. 

4. Abban a pillanatban, amikor elfogadod, hogy ez vagy te, és elismered erősségeidet, gyengeségeidet, abban a pillanatban találod meg a harmóniát. Törekedhetsz a változásra, amivel személyiségedet finomítod, de fogadd el azt a páratlan csodát, aki te vagy. Egyszeri és megismételhetetlen ez az életed (is).

5. Ne másoktól várd az elismerést, dicsérd saját magadat. Te határozd meg magadat. Nem az az állandó boldogság kulcsa, hogy folyamatosan arra törekszel, örömet okozz másoknak, akik ezért elismernek és jóváhagyják, hogy valóban jó ember vagy! Hidd el lehetetlen feladat, hogy így szeresd meg magad. Próbálj a saját kedvedre tenni.

6. Könnyebb a nehézségekkel megharcolni, ha dolgok másik oldaláról nézed őket. A “rossz” dolgok mindig valamilyen nyomós ok miatt történnek – rendszerint azért, hogy megtisztítsák a terepet a közelgő jó előtt. Ne engedd bele magad a mélabúba és aggodalomba!

7. Élj most! Természetesen a múltban tartózkodva vagy a legnagyobb biztonságban, hiszen azt jól ismered. És a jövőt tervezgetni is rendkívül kényelmes és szórakoztató. De megelégedettséggel az fog csak eltölteni, ha a jelenben tapasztalsz. Minden, amit gondolsz és teszel, legyen ebben a pillanatban!

8. Azért vagy a földön, hogy tapasztalj. Az élet lényegét is, a tiszta, igaz szerelmet. Csak akkor fogsz tudni megszabadulni néhány félelmedtől. Hogyan? Gyere ki az életbe, és találkozz vele! Ez az egyetlen módja, hogy legyőzd az ettől való félelmedet.(Ajánlott olvasmány : Ha szerelem nélkül mész végig az úton, nem is éltél)

A testi betegségeink lelki okainak lexikális felsorolását és egyéb segítséget IDE kattintva találod meg!

9. Állítsd le az összes vezérlő rendszeredet! Ne kontrolláld magad állandóan. Gondolod, hogy ki lehet számítani előre minden dolog következményét? Ismerd meg magad azon keresztül is, hogy spontán módon, szeretetből, érzésekből cselekszel. NE agyald le a dolgokat előre.

10. Fogadj mindent, ami veled történik, ítélkezés nélkül. A harc értelmetlen, mert az ellenfél te magad vagy. Szeresd magad teljes szívből, ez az egy segít!

És most képzeld el magad mint egy csónakot. A kikötőben ringatnak a csendes hullámok. Az idő telik, te pedig csak ott billegsz a mólóhoz kötve. Előtted a végtelen vizek, az izgalmas partok. Szeretnél a stégnél megrohadni, és darabjaidra esni, vagy nekiindulsz a kalandnak? Ne félj!

(fotók: pixabay.free)

Ki vagy te? Hogyan határoznád meg magad? Rendkívüli videó itt!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!