Illúzió

Készíts csodás szivárvány tojást a locsolkodóknak!

 

 

Hát nem csodálatosak? És amilyen szépek, pont olyan egyszerűen elkészíthetőek is! Az ehető, szivárványszínű zselé tojások le fogják nyűgözni a látogatóidat.

Az ötletet Itt találod, de lehet, hogy egy kicsit módosítanod kell, mert itthon nincs ilyen sok színű zselé. Amit tehetsz, hogy ételfestékkel színezed a zselatint. Tehetsz tompításként tejfölt vagy kefírt egyes színekhez, sűrűbb és mattabb lesz tőle. Ha felnőtteknek készíted, akkor tehetsz az egyes rétegekbe egy ici-pici alkoholt is.

A képen műanyag formát látsz, amit megoldhatsz úgy is – ha nem vásároltál még ilyet esetleg az Amazon.com-ról -, hogy régi műanyag tojástartódat megfúrod felülről. Vagy, ami sokkal egyszerűbb, kifújsz annyi tojást, amennyit készíteni szeretnél. 

Készítsd el rétegenként a zselatint, mert hamar megszilárdul. Nem kell túl sokat várnod azonban a rétegek között, mert ha túlzottan megkeményedik, nem fognak összetapadni rendesen. Tehát megfelelő ütemben, egymás után rétegezd őket.

Ehhez annyi kell csupán, hogy készítsd elő az összes zselatint és ételfestéket. A tojásokat helyezd tojástartóba, majd az elkészült zselatint rétegenként szívd fel fecskendőbe és nyomd a tojásba. Óvatosan, lassan, ne kapkodj! Ha fecskendővel dolgozol, pontosan látod hány milliliter került bele, könnyű az egyforma rétegeket kialakítani!

(fotó : wendyinkk.blogspot.hu )

És, ha időközben elfogyna otthon a festék, csak vadássz le egy unikornist…

Tovább húsvéti bejegyzéseimhez:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!