Illúzió

Így néz ki ma Nemecsek Ernő, így nagybetűvel

Ha csupa kisbetűvel írnám Anthony Kemp nevét se tudnád, hogy ő játszotta a Pál utcai fiúk Nemecsek Ernőjét, igaz?

 

 

(nol.hu)

Molnár Ferenc klasszikusából már majdnem 50 éve készítették el a nagy sikerű film változatot, melyen generációk nőttek fel. 1969-ben egy angol kisfiú kapta meg Ernő szerepét, Anthony Kemp. 
Ki ne emlékezne rá, aki látta a filmet? 

Minden iskolás ismeri a törékeny, szőke kisfiút, Nemecsek Ernőt. A vörös ingesek, Boka, Áts Feri és Geréb mellett a főhős, Nemecsek története, majd tragikus halála .  Bár a filmet hazánkban forgatták, és olyan színésznők kaptak benne szerepet, mint Törőcsik Mari, kevesen tudják, hogy a gyerekszereplők nagy része angol volt, a forgatás alatt is angolul beszéltek, s csak később szinkronizálták a hangjukat magyar gyerekek.

Anthony Kemp ma is Londonban él, sokáig belsőépítészettel foglalkozott.

Azon belül is fafelület- és márványkiképzéssel, és belső dekorációval. “A színjátszást könnyebben meg lehet unni, mint gondolná. 12 éves koromban kezdtem, s pár hónap múlva már hivatásos gyerekszínészként folytattam. Harmincévesen viszont, amikor láttam, hogy egy-egy szerepért egyre többen ölik magukat, már messze nem tűnt olyan vonzónak a pálya.” – mesélt érzéseiről az egykori Nemecsek.

Úgy véli kis termete és mulatságosan elálló fülei miatt esett rá a választás, és szerényen mesél arról, hogy a film sikere után elárasztották volna főszerepekkel, Charles Bronson mellett is játszott még később. De ő nem szerette volna ezt a pályát választani.

Hogy lehet abbahagyni egy ilyen karriert? – kérdezték tőle.

– Egyszerűen. Olyan akartam lenni, mint bárki más. Névtelen. Átlagpolgár. Persze ez csak otthon sikerülhetett. Itt esélyem se lett volna.

(nol.hu)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Tibor Kálmán Budaházy says:

    Most is egy kellemes,szimpatikus arcú úriembernek látom!Jó volt látni NEMECSEK ERNŐT csupa nagybetűvel!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!