Illúzió

9 bizonyított módja látásod helyreállításának!

Az orvostudomány alap tézise, hogy a nem használt izmok elgyengülnek. Csak úgy, mint minden más izmot, szemünkét is karban kell tartanunk. Kilenc módját találod meg most, melyek bizonyítottan képesek megerősíteni annyira szemizmainkat, hogy a látásunk is helyre állhat.

 

 

1. Kerüld a szemed túlzott igénybevételét! 2-3 óránként csukd be a szemedet pár percre és élvezd, hogy kikapcsolod a munkából. Pihentesd, figyelj kicsit befelé.

2. Íme 16 alapgyakorlat, melynek segítségével ténylegesen munkára foghatod a szemizmaidat. Ezt az edzést miden nap végezd el. 

© healthjournal365  

3. Ha szemüveget viselsz, csökkentsd a használatával töltött időt, ha lehetséges. Vedd le sokkal gyakrabban, mint teszed. A szemüveg abszolút ellustítja a szem izmait, melyek elfelejtenek dolgozni.

4. Végezz frissítő, mégis pihentető szemmasszázst magadon. Gyengéden, körkörös mozdulatokkal mozgasd át 1-6-ig a képen látható pontokat.

© healthjournal365  

A masszázs végeztével használd a középső és mutató ujjadat arra, hogy enyhe nyomást gyakorolj szemeidre. Valóban enyhe nyomásról van szó, nem érezhetsz fájdalmat.

5. Ha a szabadban sétálsz, próbálj a távolba fókuszálás helyett, inkább közvetlenül magad elé, vagy lábaid elé nézni.

6. Igyál sok sárgarépalevet, ha lehet mindennap. Jó, ha egy kicsi olívaolajat is csepegtetsz hozzá, ez segít a répának még jobban hasznosulni a szervezetedben.

7. Ha fáradt a szemed, mosd le meleg vízzel.

8. Lehetőleg ne bámuld a számítógép képernyőjét, a TV-t, vagy okostelefont legalább lefekvés előtt 2 órával már.

9. Próbáld ki az indiai trāṭaka gyakorlatot. Ez segít a szemedet és az elmédet koncentráltan használni.
(A Gheranda Szamhitában ezt olvashatjuk a trāṭakáról: „53. Pislogás nélkül, kitartóan, rezzenéstelen tekintettel nézz egy kis tárgyat, míg könnyeid el nem kezdenek hullani. A bölcs ezt a gyakorlatot Trátakának hívja. 54. A sikeres gyakorlat, Sámbhaví-Mudrához vezet. Gyógyítja a szemek összes betegségét és tisztánlátást idéz elő.” A magyarázat szerint a levegőre irányuló trāṭaka ismerője a Sámbhaví-Mudrá (Smabhu pecsétje) tudójává válik. )

Ülj le egy tárggyal szemben 1 méter távolságra (például egy gyertya elé). Fókuszálj a szemeddel, a tárgyra és csak arra összpontosíts. Próbálj meg nem pislogni. Törekedj arra hogy a tárgy képe megmaradjon a fejedben.

Ezután csukd be a szemed, és koncentrálj a fejedben megmaradt képre. Csináld ezt 10 percig.

A gyakorlat célja az, hogy megmaradjon egy tiszta kép arról amit a szem lát, mielőtt elfáradna.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!