Illúzió

Létezik egy módszer, amivel minden gyerekből kihozható a zseni!

Tihanyi Rita már több, mint tíz éve tanít gyermek agykontrollt, tehát bőven van tapasztalata a témában. Sok-sok gyerek vált a segítségével kiegyensúlyozottabbá, magabiztosabbá, sikeresebbé. Órái felszabadultan, szinte játszóházi hangulatban telnek, a gyerekek élvezettel vesznek részt rajtuk.

 

 

Kattints át dr.Vekerdy Tamás: A szülők nem tehetik le a fegyvert című cikkére is itt!

Sokak előtt nem tiszta még ma sem, hogy az agykontroll, nem egy vallási ágazat, és nem is spirituális hókuszpókusz. Nincs köze a szcientológiához de még a buddhizmushoz sem, semmihez. Egyszerűen arról szól, ami a nevében van: az agy kontrollját, jobb irányítását célzó módszert.

Úgy gondolhatnánk, hogy mivel sokat olvasunk, tanulunk, egészen jól megtanultuk használni az agyunkat. Mégis, egy ilyen tanfolyam képes bebizonyítani, hogy van ennél több. Az agyunk sokkal többre képes, mint amit általánosságban elvégzünk vele. 
Egy példa erre: dőlj hátra, zárj ki mindent ami a külvilág. Gondolj egy citromra. Egy egészséges, szép, sárga citromra. A sárga, viaszos héjon egy vízcsepp folyik le. Ha látod magad előtt ezt a citromot, forgasd meg  és figyeld, ahogyan a vízcsepp folytatja az útján rajta, szépen körbefolyik a hideg citromon. Érzed az illatát? Ugye, hogy beindult a nyálelválasztásod? Pavlovi reflex, nem nagy dolog. 
Viszont, éppen most bizonyítottuk be, hogy az agyunk programozható, bizonyos képek felidézésével, reflexek beállításával fizikai reakciókat érhetünk el!

Bízd apára gyereknapon, jó helyen lesz! Kattints ide a fotókért! 😀

És ahogyan a nyálelválasztásunkat el tudtuk indítani, úgy más, sokkal hasznosabb programok is léteznek: olyan, amit stresszkezelésre, a félelmei leküzdésére vagy akár – horribile dictu! – öngyógyításra is használhat a gyerek. És most gondolj bele, hány haszontalan vagy éppen ártó parancsot ad a testednek az agyad, amikor például stresszhelyzetbe kerülsz, lebénulsz egy felelés során vagy elővesz a szorongás…

Sok felnőtt úgy gondolja, egy gyerek túl kicsi még ahhoz, hogy ilyen dolgokat tanuljon. Talán túlmisztifikálják, túldimenzionálják az agykontrollt, nem ismerik az igazi értékét. Ilyen ellenállásokba Rita sokszor ütközött már, ezért mesél róla egy kicsit.

Ha képesek vagyunk elképzelni egy citromot, akkor mást is, tehát tudunk dolgozni a tudatunkkal. Ez nem életkorhoz kötött, sőt! Az agykontrollt José Silva pont a lányán “fedezte fel”. Alfa állapotban olvasott fel neki abból a tankönyvből, amit a legkevésbé szeretett, hogy megnézze, mire fog emlékezni belőle. (Alfa szint – az a tudatállapot, ahol jellemzően alfa agyhullámok (9–14 Hz) mérhetőek. Ez a könnyű alvás vagy a mély meditáció állapota.)
Az eredmény döbbenetes, 90 százalék lett. Az első következtetése az volt, hogy a lánya egy zseni, parafenomén, de rá kellett, hogy jöjjön: ez így nem igaz. Minden gyerek zseni. A tiéd is. De segíteni kell, hogy ki tudja ezt bontakoztatni.

Ne nyafogj, a gyereknevelés jó móka! Kattints ide a vidám sorozatért! 😀

Kétféle csoportban folyik a módszer tanítása, 7-10 és 10-14 év közöttieknek. Nyilvánvalóan nem a felnőtt agykontroll-tudáscsomagot kapják meg, nem beszél nekik elektroenkefalográf-kísérletekről, agyhullám-herzekről, de a saját életük szintjén teljes értékű, hasznos és alkalmazható tudást kapnak – legfeljebb kevesebb tudományos megalapozottsággal. A kisebbeknél a szülőket is hívja Rita – mert, ha ők bent vannak, a gyerekek nyugodtabbak és jobban tudnak haladni -. Ráadásul a szülő is tisztán látja, hogy mit tanul a gyermeke. 

Az agyunk minden tettünkben részt vesz, természetesen a rossz szokásainkban is, mint körömrágás, hajtépés és a többi. Kis gyermek korban még nem tudjuk hogyan kell feldolgozni a napközbeni szorongásainkat, ezért nyugtalanul alszunk. A tanfolyam ezekre is megfelelő segítséget nyújt, megtanítja a kezelni a rossz álmokat, és képes az ártalmas szokásoktól is megszabadítani is őket. Eszközt kapnak ahhoz, hogy megtanuljanak ébresztő óra nélkül, pihenten, könnyen ébredni, irányítani a figyelmüket, koncentrálni egy adott témára, legyőzni a stresszt, lámpalázat, megfelelő célokat kitűzni, gyors döntéseket hozni.

Ez elég felnőttesen hangzik, de pont ettől kapnak esélyt a gyerekkor igazi megéléséhez. A kezébe kap egy fontos kulcsot, amivel ura lesz életének. Koncentráltan tanul, így több ideje marad a játékra, és mivel nem a szorongások kötik le, felszabadultabb gyerekkora lesz. A szülővel és a világgal való kapcsolata is javul, az önértékelése megszilárdul, tehetségesebbnek, életrevalóbbnak, ügyesebbnek érzi magát. Ezek hiánya sok felnőtt életét keserítik meg, illetve sokuknak felnőtt korukban kell megküzdeniük érte; tulajdonképpen a gyermekkori agykontroll tanfolyam sok bukástól, kínkeserves tanulási folyamattól kíméli meg őket.

És, hogy hogyan kell elképzelni egy ilyen tanfolyamot? Rengeteg játék és nevetés.  
A gyermekagykontroll a gyerekek nyelvén szólal meg, például nem úgynevezett “labor”-ban dolgozik velük, hanem a “titkos kuckójukban”, nem kiáll eléjük és magyaráz, hanem drámapedagógiai eszközökkel, játékokkal, mesékkel vezeti rá őket a tudásra.

“Apám gimnáziumi tanár volt. Nagyszerű, de nagyon szigorú férfi. Én az ő poroszos módszereivel szemben a cinkosságban hiszek.” – vallja Tihanyi Rita.

Helyzet van, apa így esik pánikba – kattints ide a bejegyzésért!

“Ha szeretettel, tisztelettel és elfogadással fordulunk hozzájuk, akár a hét éves gyerkőcök is képesek megérteni, mi szolgálja az érdekeiket és mi nem. Sajnos sok szülőnek a hétköznapok forgatagában egyszerűen nincsen ideje és energiája erre, de higgyenek nekem! Működik. Sőt, ez működik csak igazán! Az eddigi több évtizedes pedagógusi pályafutásom arra tanított meg: a gyerekekkel nem gagyogni kell, hanem partnernek tekinteni őket. Figyelni az igényeikre, a haladási tempójukra, mikor van szükségük játékra, pihenésre, relaxációra – de ha koncentrálnak és el akarnak valamit sajátítani, csodálatos módon és sebességgel értik meg akár a bonyolultabb dolgokat is. Nézz rá a gyerekedre és lásd meg benne a zsenit! Mert ott van, csak még talán ő se tud róla.

A tanfolyamra jelentkezni ITT lehet.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!