Illúzió

Egy siket lány aratott elsöprő sikert az amerikai Got Talentben!

A 29 éves Mandy Harvey úgy lépett az amerikai Got Talent tehetségkutató színpadára, hogy teljesen siket. 4 éves korától, egészen hallása elvesztéséig tanult zongorázni és gitározni, ami mellett énekelt. Mindig is a zenével szeretett volna foglalkozni. A lány hallása folyamatosan romlott, míg 10 éves korában teljesen elveszítette azt. 
Egy iskolai órán ülve döbbent rá, hogy semmit nem hallott a tanár utasításából, de körülötte mindenki más azt csinálja, amit kért. Egy pillanat alatt hullottak porba az álmai, a tervek, amelyek kiskamasz szívében szövődtek.

 

 

Édesapja meséli, hogy akkoriban, egyszer az autóban ülve, azt monda neki kislánya: – Apa, én már soha többé nem fogom hallani a hangodat.
“Akkor és ott, pontosan megértettem, soha többé nem lesz már semmi ugyanolyan” – emlékszik vissza a szomorú fordulópontra. Ezek után erősen kellett támogatni a 10 éves gyereket, mert az fel akart adni mindent.
Erről beszél is Mandy a színpadon, amikor felvezeti, hogy a saját maga által írott “Try” című dalt ennek apropóján írta. Megerősítésként, hogy folyton próbálkozni kell, soha, semmit nem szabad feladni.

A zsűritagok kérdésére, hogy hogyan képes érzékelni a hangokat elmondta, hogy mezítláb veszi át a tempót, ritmust. Míg az éneklésnél, úgy véli, az izmok emlékeznek, amikor használja őket. Erre koncentrál, miközben énekel. Angyali hangja és lénye teljesen elvarázsolta közönségét és bíráit is.

Simon Cowell a dal végén azt mondja a lány jeltolmácsára tekintve:
“Nem lesz szükséged tolmácsra ahhoz, hogy megértsd mi a véleményem az előadásodról!” – és hatalmasat csap az aranygombra, ami az azonnali élőadásba juttatását jelezi -, majd elismerően annyit mond: “Soha nem lepett még meg ennyire egy ember, lenyűgöző vagy. Megtaláltuk egymást!”

Vegyél elő papírzsepkendőt, mielőtt megnézed az erről készült felvételt.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Tamás Nagy says:

    Ez a csaj egy profi jazzénekes. Elég egy szimpla rákeresés a gugliban. Tele van a videóival a net. Persze tényleg csodásan énekel.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!