Illúzió

Mit látsz meg először a képen? – személyiségteszt

A projektív személyiségtesztek nagyban segítenek megérteni az emberi elme működését. Felfedik a személyiséget, értékeket, célokat, védelmi mechanizmusokat, félelmeket, sérüléseket, egyszóval elég komplex képet adnak a tudatalattiról. Ezek a tesztek olyasmi nyitnak ki, melyeket elnyomunk, és talán sosem akartunk még meglátni magunkban. Ezek a tesztek előrejelzések is lehetnek rólunk, így a sorsunkról is. Vágyaink, impulzusaink a jövőnkről is árulkodhatnak.

 

 

A feladat egyszerű ehhez a vizsgálathoz. Nézz rá a képre és mondd ki magadnak, mit láttál meg legelőször a képen. Legelőször…Ez fogja megmutatni legmélyebb félelmedet!

(A lap legalján lévő képes ajánlóban találsz hasonló képes teszteket.)

1. Kislány

Ha figyelmedet a fűben ülő kislány vonzotta elsőként azt jelenti, hogy nagy valószínűséggel csecsemőkorodban érhetett tudatalatti trauma. Talán perinatális (születéskori) trauma ért, mely elfojtott érzelmeid okozója. Vannak olyan megrázkódtatásaink, melyeket fel kell kutatnunk ahhoz, hogy teljes életet élhessünk. Leggyakrabban születésünk alatt szerezzük be az elsőket és legmeghatározóbbakat.

Továbbá az anyai szeretet hiányára is gondolhatunk a kislány választásakor. Nem feltétlenül tudatosult ez sem, de lehet, hogy nem alakult ki születésedkor olyan bensőséges kapcsolat kettőtök között ott, amilyenre szükséged lett volna. Esetleg túl sokáig voltál egyedül a kórházban, nem lehettél édesanyád mellett folyamatosan, nem kaptál elég figyelmet azokban a fontos pillanatokban.

Ezek olyan események, élethelyzetek, melyek egész felnőttkorunkra rányomják a bélyegüket. Önértékelési zavarainknál erre gyanakodhatunk először.
Mindenképpen érdemes felderíteni a részleteket akár kineziológiai oldással, vagy hipnózissal.

2. Pillangó

A pillangó, a kép egyik központi eleme. A rovaroknak eltérő jelentése van különböző kultúrákban. Például van ahol jó előjelnek tekintik, ha valaki lepkékkel álmodik, azt jelenti, valami új jön az életébe. Ha azonban a pillangó eltűnik a sötétben, azt jelenti, hogy valami elromlik, vagy kihagy egy nagy lehetőséget az életében álmodója. Bizonyos kultúrákban a lepkék a holt lelkek hordozói, a fehér pillangók pedig kifejezetten az elhunyt csecsemőkéi. 

A pillangó választójának furcsa kapcsolata van a másik világgal, sőt lehet, hogy depressziós. Lehetséges, hogy a közelmúltban halt meg egy családtagja, vagy képtelen volt feldolgozni valakinek az eltávozását.

Ki lehet az elveszett lélek, akinek hiánya ennyire fáj? Lehetséges, hogy saját magad ‘elvesztése’ bánt ennyire?

3. Eper

Az eper, a kép közepén található. Ez egy szimbólum is, mely a szívet képviseli. Az ókori rómaiak úgy vélték, az eper a szeretet hordozója, ezért a lázat, a depressziót és a torokfájást is eperrel próbálták gyógyítani. A legenda szerint, Adonis halálát megsirató Aphrodité könnyei apró, piros szívekké, szamócákká váltak a földön. A középkorban az eperről sokan úgy vélekedtek, hogy a csábítás szimbóluma. 

Ha tehát az epret választottad, valószínűleg leginkább a sikertelen kapcsolattól félsz, és a viszonzatlan szerelemtől. Ugyanakkor kapcsolataidban érzelmi kettősséget teremtesz meg. Egyrészt szeretnéd teljesen beleadni magadat, másrészt megmagyarázhatatlan félelem taszít vissza a magányodba, nem mered kinyitni a szívedet teljesen a másik felé.

Érzelmeid rejtegetésének oka a szüleiddel való kapcsolatban rejlik. Ha a szeretet hiányát tapasztaltad szüleid kapcsolatában, természetes módon ez a félelem fog vezérelni és visszatartani a teljesen megélt szerelemtől. Érdemes dolgozni ezen a területen, mert van rá megoldás.

4. Koponya (amit az ábrák adnak ki együttesen)

A koponya nem egyértelműen jelenik meg ezen a képen, az összes elem képezi le, mint egy optikai csalódást. Ha először a koponyát láttad meg azt jelenti, hogy mély belső halálfélelmed van. Ezek formát ölthetnek pánikrohamokban, pánikszerű viselkedésekben a hétköznapi élethelyezetekben, esetleg asztmában. 

A halálfélelem a legtöbb ember számára normális érzés, nem ölt elviselhetetlen méreteket. Bizonyos helyzetekben teljesen indokolt is. Nálad ez erősebben jelentkezik, mint az átlagnál.

Lehet, hogy tanúja voltál valaki halálának, esetleg tudat alatt, folyamatosan aggódsz valamelyik családtagod, közeli barátod egészségi állapotáért. Az is előfordulhat, hogy nem engedtél el egy elhunyt személyt, akihez erős szálak fűztek. És nem kizárt, hogy születésedkor ért olyan halálközeli élmény, mely egész életedben végigkísért, de egy ponton aktivizálódott és túlzottan nagy méreteket öltött.

Érdemes lenne egy kineziológiai oldásra, esetleg Hellingeri-családállításra látogatnod, és felderíteni elengedni ezeket az okokat.

5. Fák

Az ábrát két fa keretezi, koronáik hidat képeznek. Ez azt jelenti, hogy erősen kettős személyiség vagy. Nem bipoláris vagy skirzofrén, de néha nehezen követhető vagy. Akik ismernek, érdekes személyiségnek tartanak. Két arcod van, és nem félsz használni. Érzelmeidet, döntéseidet, hangulatodat nem igazán lehet kiszámítani.
Éles hangulatváltások jellemeznek amivel nincs gond, ha nem túlzott mértékű és tartós, valamint nem zavar a mindennapokban.

Ha úgy érzed nehezen bírod a kiszámíthatatlan hangulatingadozást, érdemes felkeresned egy szakembert, vagy oldó technikával foglalkozó csoportot, kezelőt. 

6. Nap


Szimbolikus értelemben, a Nap az életet adó fényt jeleníti, a fehér fényt, melyben az összes szín megtalálható. A Nap mindenféle hierarchiában az első helyet foglalja el – így az asztrológiában is fölötte áll a többi szimbólumnak és erőnek. Ha jelentését le szeretnénk fordítani a földi analógiák szintjére, akkor ő lenne a király, az uralkodó. A Nap hordozza magában a hatalmat, mindig pompával teli és büszke. 

Ha a napot választottad, nagyon nehezen fogadod el a szabályokat, a vezetést. Akkor vagy csak a helyeden, ha szabadúszóként, nem csapatban dolgozhatsz. Ha mégis csapathoz tartozol, akkor igyekszel vezetőjükké válni. Minden társaság közepe szeretsz lenni, rendkívüli módon vágysz az elismerésre.

Ez nem jó, vagy rossz. Csak megmutatja, hogy túl sok elvárás árnyékában nőttél fel, esetleg sokkal kevesebb figyelmet kaptál szüleidtől, mint azt szeretted volna. Valami okból folyamatosan bizonyítani akarsz, maximalizmusod fárasztó lehet a magad számára. 

Lazíts, keress oldó technikákat, korántsem olyan fontos mit gondolnak rólunk mások!

 

Végül szeretném hangsúlyozni, hogy ez nem egy orvosi diagnózis, csupán egy teszt.

Néhány teszt az általam közreadottak közül:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Gr Avarosi László says:

    Én a pókot láttam elsőre, gondolom az olyan rosszat jelent, hogy kíméletből nem is írták meg.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!