Illúzió

Kedvenc színed árulkodni fog rólad! – személyiségteszt

Ismerkedés közben a legtöbb embernél felmerül a kérdés: melyik színt szereted a legjobban. A kíváncsiság oka pedig az, hogy ezen keresztül is kapunk egy benyomást az adott személyről. Ha hiszed, ha nem, mindenkiben működik a színek/érzelmek párosítása, egyszerűen ráérzünk arra, hogy partnerünk milyen típusú személyiség kedvelt színe alapján.  

 

 

Pszichológusok egybefüggő véleménye, hogy nem mindig alap személyiségünket tükrözi választott színünk, hanem a vágyott tulajdonságokat, jegyeket hordozza, Egyfajta célunkat is mutathatja. 
Nézd meg mit ír az általad kedvelt színnel kapcsolatban a jellemzés.

Karakter színek szerint

1. fehér

Ezt a színt a tisztasághoz, tökéletességhez kötik. Gondolj a menyasszonyi ruhára például. Nagyon erős szimbolikus jelentéssel bír. Leggyakrabban ezt az gondos, tisztességes és őszinte emberek választják.

2. fekete

Bernardo Tirado amerikai pszichológus azt állítja, hogy a fekete színt a rejtélyes emberek választják. Beléjük látni nem egyszerű. Többségük távolságtartó. Ugyanakkor ezek az emberek, elegánsak és kitűnő ízléssel rendelkeznek.

3. kék

A harmóniát értékeli legtöbbre a kék szín választója. Olyan ember kedveli általában, aki hűségéről is jól ismert. Sajnos, nehezen szabadulnak a sztereotípiáiktól. Mindent felelősséggel végeznek, és remek titok tartók.

4. zöld

Akik a zöld színt részesítik előnyben, aktívak és barátságosak. Ők könnyen alkalmazkodnak a változásokhoz és ritkán van pénzügyi gondjuk. Logikusan gondolkodnak és amibe belefognak, azt végig is csinálják.

5. narancs

Ez volt Frank Sinatra kedvenc színe. Az énekes a narancssárga színt tartotta a „szerencse” színének. Bizonyos mértékben, igaza volt. A pszichológus Betty Wood azt mondja, hogy ezt a színt a vidám és pozitív életfelfogású emberek választják. Néha szeretik alkalmazni a drámaiságot. Ezek az emberek imádnak reflektorfényben lenni.

6. rózsaszín

A rózsaszínt inkább a nők részesítik előnyben, olyanok, akik törékenyek és lágyszívűek. Kapcsolataikban szükségük van támaszra, segítségre.  A rózsaszínt kedvelők általában gondoskodó, szerető szülők. 

7. lila

Ha te egy kreatív ember vagy, akkor nagy valószínűséggel a kedvenc színed – a lila. Ez a szín ambícióra utaló és megalázkodásra képtelen jellemre mutat. A lila színt kedvelők olyan barátok, akikre bármikor lehet számítani.

8. barna

Kevesen kedvelik ezt a színt. Viszont azok, akik szeretik, szorgalmasak, türelmesek, jólelkű emberek, ezen felül kiváló humorérzékűek.

9. piros

A szenvedélyes egyéniségek választják ezt a színt, akik szeretik a kalandot. Néha ezek az emberek lobbanékonyak, de a dühük nagyon gyorsan elillan. Mellettük soha nem fogsz unatkozni. Saját céljaik és álmaik megvalósítására törekszenek elsőrsorban, ha követed, téged is a siker felé hajt.

10. szürke

Jelszavaid: védelem és megbízhatóság. Nem szeretsz vitatkozni. Szereted a magányt, és soha nem unatkozol saját magad társaságában.

11. sárga

Pszichológusok által bizonyított, hogy a sárga szín – a széles látókörű és élénk a fantáziájú emberek színe. Legtöbbször maximalisták és azt szeretik, ha minden a helyére kerül. Humorérzék – ez az, amivel sárga színt szeretők kitűnnek a tömegből. Humoruk nagyon eredeti.

Amikor az embereknek egyszerre több szín is tetszik (nem tudnak, egyet kiválasztani), ez azt jelzi, hogy az ember választása a helyzettől függően változik. Ez teljesen normális.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!